KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
25 Mayıs 2025 Pazar
°C

Olaylı birlik kongresi

3 adayın yarıştığı DKKY Birliği Kongresi’nde yaşanan karmaşada iki aday ekibi ile birlikte oy kullanamadı. Şaibeli geçtiği iddia edilen seçimi, mevcut Başkan Ali Kaysadu kazandı.

Olaylı birlik kongresi
24 HAZİRAN 2014 SALI 21:22
0
2757
0
AA aa

Bingöl Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Olağan Kongresi dün saat 10.00'da Bingöl Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlendi.

Kongrede mevcut başkan Ali Kaysadu'nun yanı sıra Latif Morkoyun ve Mehmet Karakuzu yarıştı. Kongrede oy kullanmanın başlamasıyla tansiyon yükseldi. Divan'ın kongreyi yönetememesi Birlik üyelerinin tepkisini çekerken, oy kullanmada yaşanan karmaşa nedeniyle Karlıova, Solhan ve Adaklı gibi ilçelerden gelen birçok üye oy kullanamadan salonu terk etti.

Karmaşanın, gerginliğin ve tartışmanın dinmediği kongrede Başkan adayı Mehmet Karakuzu darp edildi. Başkan adayları Latif Morkuyun ve Mehmet Karakuzu şaibeli geçtiği öne sürülen kongreye tepki gösterip salonu terketti. Morkoyun ve Karakuzu, kongrenin usulsüz olduğunu ve iptali için yasal yollara başvuracaklarını açıkladı.

2010 yılında da aynı sorunun yaşandığını belirten latif Morkuyun: “Mevcut başkanın ekibi sandığın etrafını kuşatmış kimsenin oy kullanmasına izin vermedi. Ben ve ekibim başta olmak üzere üyelerin büyük bölümüne oy kullandırmadılar. Oy pusulalarımızı masan kaldırdılar. Tam bir karmaşa hakimdi, kasıtlı olarak karmaşa çıkarıldı. Bingöl Valiliği'ne 17.06.2014 tarihinde dilekçe vererek güvenlik önlemi alınması talebinde bulnundum ama hiç bir önlem alınmadı. Bu kongre usulsüzlüklerle doludur, binlerce şahit var. Savcılığa suç duyurusunda bulunacağım. Kongre kesinlikle iptal edilmelidir” dedi.

Başkan adayı Mehmet Karakuzu da kongrenin hileli geçtiğini belirterek: “Kongre başından beri yasalara uygun gitmedi. Mühür, zarf, imza hepsi bir ekibin elindeydi. Kimseye oy kullandırmadılar. 2 bin 480 üyenin yarısı anca seçime geldi, bunlarında bir kısmı oy kullanamadı. Üyelerin büyük bölümü oy kullanamadan kongreyi terk etti. Mevcut başkanın yakınları tarafından darp edildim” ifadelerini kullandı.

Karakuzu: “Seçim öncesi üyelerden imza alındı. Kongrede bu imzalar ile hayali oylar kullanıldı. Kaysadu ekibi sandığı çevrelemiştiler. Bizim tespitimize göre 700 civarında usulsüz oy kullanıldı. Birlik ile alakası olmayan ve hiç bir görevi olmayan şahıslar sandığı çevrelemişti. Oy pusulaları bu ekibin elindeydi. İstedikleri gibi oy kullanıyordu. Merkez Birlik avukatıda bu duruma şahittir. Seçim şaibeli geçti, kesinlikle iptal edilmeli. Savcılığa suç duyurusunda bulundum” dedi.

Birlik üyesi Osman Nuri İnce: “Karlıova Kargapazarı köyünden yaklaşık 100 üyeyle oy kullanmaya geldik ama seçimden çok savaş manzarasıyla karşılaştık. Köyümüzden gelen 100 üyenin yarısından fazlası oy kullanamadı. Tehditler havada uçuşuyordu. Bu kongre iptal edilmeli” dedi.

Kongerenin usulsüz yapıldığını belirten Sait Ok: “Sandığı abluka altına alıp oy kullanmamızı engellediler. Kongrede hiç bir güvenlik önlemi alınmadı. Arakonak köyünden gelen üyelerimizin büyük bölümü oy kullanamadı. Bu kongre iptal edilmeli” diye konuştu.

Ramazan Boca ise: “Usulsüz bir kongre oldu. Yiğitler köylüleri olarak oy kullanamadık. Bu kongrenin iptal edilmesini istiyoruz” dedi. Zülküf Keser isimli birlik üyesi, kargaşadan dolayı seçimin şaibeli geçtiğini ve iptal edilmesi gerektiğini söyledi. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
24.05.2025
22:17
Bingöl`de PKK`lı teröristler tarafından şehit edilen 33 er anıldı
Bingöl'de PKK'lı teröristler tarafından şehit edilen 33 er anıldı
Bingöl'de 24 Mayıs 1993'te bölücü terör örgütü PKK tarafından şehit edilen silahsız ve sivil 33 asker, düzenlenen törenle anıldı.
24.05.2025
22:15
Bingöl`de trafik kazası: Baba öldü, eşi ve çocuğu yaralandı
Bingöl'de trafik kazası: Baba öldü, eşi ve çocuğu yaralandı
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobil şarampole devrildi. Kazada baba ölürken, eşi ve çocuğu yaralandı.
24.05.2025
22:14
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu
Bingöl'de düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 2 kişi yakalandı.
24.05.2025
22:13
Evin bahçesindeki masada duran paraları çaldı, polisten kaçamadı
Evin bahçesindeki masada duran paraları çaldı, polisten kaçamadı
Bingöl'de bir şahıs, bir evin bahçesindeki masa üzerinde duran paraları çalıp kaçtı. Polis ekiplerince kısa sürede yakalanan şahıs, tutuklanarak cezaevine gönderildi.
24.05.2025
22:12
Bingöl`de arama kaydı bulunan 4 kişi yakalandı
Bingöl'de arama kaydı bulunan 4 kişi yakalandı
Bingöl'de haklarında kesinleşmiş hapis cezası ile ifadeye yönelik arama kaydı bulunan 4 kişi yakalandı.
23.05.2025
20:19
12 Bingölspor`dan sert mesaj: ‘Ya sahip çıkın ya da çekiliyoruz!`
12 Bingölspor'dan sert mesaj: 'Ya sahip çıkın ya da çekiliyoruz!'
Bingöl'ün simge kulübü 12 Bingölspor'un yönetimi, altyapı, stat ve bütçe taleplerinin karşılanmaması halinde görevi bırakacaklarını duyurdu. 'Bu şehir artık sessiz kalmamalı' diyen yönetim, iş dünyasına ve yetkililere açık çağrıda bulundu: 'Şimdi değilse ne zaman?'
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın