KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
17 Şubat 2026 Salı
°C

Ölen kardeşin eşi yalnız bırakılmaz

Teoman Demir, geçen yıl hayatını kaybeden kuzeni Yavuz Demir'in eşi Anna Demir'le olan ilişkisine sahip çıktı.

Ölen kardeşin eşi yalnız bırakılmaz
17 AĞUSTOS 2007 CUMA 08:45
0
1383
0
AA aa
Teodem Deri'nin sahibi Teoman Demir, geçen yıl hayatını kaybeden kuzeni Yavuz Demir'in eşi Anna Demir'le olan ilişkisine sahip çıktı. Genç kadınla evleneceğini açıklayan Demir, "Aileye danıştık ve evlilik kararı aldık. Yalnış bir şey yaptığıma inanmıyorum çünkü geleneklerimizde de ölen kardeşin eşine sahip çıkılır, yalnız bırakılmaz" dedi.
Teodem Deri'nin sahibi Teoman Demir ile geçen yıl hayatını kaybeden kuzeni Yavuz Demir'in eşi Anna Demir'le Angelique çıkışında objektiflere yakalanmış, bu sürpriz ilişki magazin gündeminin en üst sırasına oturmuştu. Teoman Demir'in, amcasının oğlu Yavuz'un 5'inci eşi Anna ile görüntülenmesi, cemiyet hayatında şaşkınlık yarattırken, bu konuyla ilgili sessizliği bozan ilk kişi Teoman Demir oldu. Demir, ilk kez Hürriyet'e konuştu...
"Ben çapkın biri değilim. Ama beni hep böyle gösterdiler. Aile babasıyım, flört etmek bana yakışmaz... Hele Yavuz Ağabey'in eşi ile flört etmek hiç yakışmaz. Hep evlenmek istiyordum ve Allah karşıma Anna'yı çıkardı. Yine söylüyorum, benim Anna ile daha önce samimiyetimiz yoktu. Yavuz Ağabey'i hasta ziyaretine gittiğim sırada kendisi görmüştüm, o kadar. Böyle bir şey asla aklımın ucundan bile geçmedi. Alın yazısı işte... Kader, kısmet... Yavuz Ağabey ölünce Anna burada yalnız kaldı. Ben de ona iş teklifinde bulundum. Şubat ayından itibaren de birlikte çalışıyoruz. Rusça bildiği için bana deri işimde yardımcı oluyor. Bu çalışmalarımız sırasında birbirimizden etkilendik. Ben hayatımızı kurup, mutlu olacağımıza inanıyorum. Aslanlar gibi bu ilişkinin arkasındayım. Sahiplenmek erdemliktir, sevmek ise mutlu olmaktır. Seviyorum ve evleniyorum."
BÜYÜKLERİMİZİN ONAYINI ALDIK
"Olayın bu noktalara gelmesini engellemek adına bir açıklama yapacaktık ama yakalanınca ister istemez panikledik. Kutsal bir şey gerçekleştireceğiz. Bunun gerçekleştirirken de büyüklerimizin onayını aldık. Biz Anadolu çocuğuyuz... Anadolu'da erkek kardeş ölüyor, ailedeki erkekler onun eşini alabiliyor. Neden, o kadın yalnız, sahipsiz kalmasın diye... Dolayısıyla ben utanılacak bir şey yapmadım. İkimiz de bekar insanlarız... Bu ilişki gayet yasal ve kutsaldır."
EMANET DE İHANET DE YOK
"Bizim ilişkimiz iş ilişkisiyle başladı. Ama gönül bu... Anna çok hanımefendi bir insan... Kuzenim Yavuz'un ölümünden sonra bu hanımefendiye kim sahip çıktı, ben çıktım. çünkü Anna'nın Türkiye'de benden başka hiç kimsesi yok... Kimsenin bir şey söylemeye hakkı yok! Bekarım ve birbirimizi seviyoruz. Birbirimizle anlaştık, aşık olduk, sevdik... Bunda bir mahsur görmüyorum. Çünkü ortada bir emanet de yok, ihanet de yok."
İLİŞKİME SAHİP ÇIKIYORUM
Teoman Demir, Anna Demir'le olan ilişkisinin gündeme gelmesi üzerine bir açıklama yaptı. Hürriyet Gazetesi'ne gönderdiği faksta, "Anna Hanım ile iş ilişkisi olarak başlayan beraberliğimiz, giderek sevgiye ve saygıya dönüştüğü için evlenmeye karar vermiştik. Biraz daha zaman geçmesini bekliyorduk. İnşallah çok yakında gerçekleşecek olan evliliğimizin kanunen, dinen ayrıca örf ve adetlerimiz yönünden hiçbir olmadığını biliyoruz. Ben bu ilişkiye sahip çıkıyorum ve evliliğimize aklı başında herkesin saygı göstereceğini biliyorum" ifadelerine yer verdi.
ANADOLU'DA LEVİRAT EVLENME DENİYOR
Doğu ve Güneydoğu'da rastlanılan ve törelerden kaynaklanan bu evlilik biçimi, "namusu başkalarına kaptırmamak" anlayışıyla gerçekleştirilir. Ölen kardeşin karısı, bekâr olan erkek kardeşle evlendirilir veya evli olan erkek kardeşin ikinci eşi olması yoluna gidilir. Bu evliliğe de Levirat Evliliği deniyor.               


HÜRRİYET
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
17.02.2026
02:22
JTI Grubu Sigara Fiyatlarına Zam
JTI Grubu Sigara Fiyatlarına Zam
JTI grubu sigara fiyatlarına 17 Şubat 2026'dan itibaren geçerli yaklaşık 10 TL zam geldi. Güncel listede en ucuz sigara 100 TL, en pahalısı ise 115 TL oldu.
17.02.2026
01:55
Otomobil aydınlatma direğine çarptı: 2 yaralı
Otomobil aydınlatma direğine çarptı: 2 yaralı
Yaralılar, olay yerinde yapılan ilk müdahalelerin ardından ambulanslarla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.
16.02.2026
19:46
Bingöl`de Çaya Yüzde 30 Zam
Bingöl'de Çaya Yüzde 30 Zam
Artan maliyetler nedeniyle Bingöl'de çay fiyatına yüzde 30 zam yapıldı. 13 TL'lik yeni rayiç sonrası esnaf temsilcileri, düzenlemenin zorunlu olduğunu vurguladı.
16.02.2026
19:25
Bingöl`de yakalanan iki şahsın vücudundan çıkanlar şok etti!
Bingöl'de yakalanan iki şahsın vücudundan çıkanlar şok etti!
Kapsül halinde 88 parça uyuşturucu yutan şüpheliler, Bingöl Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından sevk edildiği adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.
16.02.2026
19:24
Hesarek`te Bağımlılığa Karşı Farkındalık Etkinliği
Hesarek'te Bağımlılığa Karşı Farkındalık Etkinliği
Yeşilay ve Narkotik'ten Bingöl Hesarek Kayak Merkezinde farkındalık etkinliği düzenlendi. Karaca; 'Bağımlılıkla mücadelede en güçlü yöntem, sorun ortaya çıkmadan önce önlemektir. Bu nedenle özellikle gençlerimize ve ailelerimize ulaşarak koruyucu ve önleyici çalışmalarımızı anlatıyoruz' dedi.
16.02.2026
19:23
Hesarek`e ziyaretçi akını
Hesarek'e ziyaretçi akını
Bingöl'de kış turizminin önemli merkezlerinden biri olan Hesarek Kayak Merkezi, ziyaretçi akınına uğradı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın