KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
11 Mayıs 2024 Cumartesi
°C

Olimpiyatlara evde hazırlanıyor

Milli atlet Yavuz Ağralı, maratonda katılım hakkı elde ettiği Tokyo Olimpiyatları'na, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında memleketi Bingöl'deki evinde hazırlanıyor.

Olimpiyatlara evde hazırlanıyor
18 MAYIS 2020 PAZARTESİ 17:41
7
2674
1
AA aa

Yavuz Ağralı, milli takıma girdikten sonra katıldıkları ilk liselerarası yarışmada takım halinde dünya şampiyonluğu kazandıklarını söyledi.

2013'te bireysel dağ yarışmasında dünya üçüncülüğü elde ettiğini, 2016'da ise Rio Olimpiyatları'nda yer aldığını belirten Ağralı, Bingöl'den olimpiyatlara katılan ilk atlet olduğunu kaydetti.

Ağralı, 2017'de Balkan şampiyonluğunu kazandığını, ardından 3 kez Avrupa şampiyonasında Türkiye'yi temsil ettiğini aktararak, gösterdiği performansla olimpiyatlara katılma hakkı kazandığını dile getirdi.

"ALDIĞIM ALETLERLE ÇALIŞMALARIMI YAPIYORUM"

Türkiye topraklarında doğmuş, büyümüş en iyi atlet olmayı hedeflediğini vurgulayan Yavuz Ağralı,  "1980'lerde bir maraton fenomeni vardı. Bu yeniden yeşermeye başladı. Hedefim 2 saat 9 dakikada maraton koşabilmek." dedi.

Ağralı, Tokyo Olimpiyatları'nın Kovid-19 salgını nedeniyle 2021 yılına ertelendiğini anımsatarak, "Olimpiyatlar ertelenmeden önce bir ay Etiyopya'da çalıştık. İptal edilince döndüm evimde 15 gün kendimi izole ettim. Ev içerisinde antrenmanları sürdürdüm. Aldığım aletlerle çalışmalarımı yapıyorum. Dünyadaki diğer sporcular da böyle yapıyor. Devlet büyüklerimizi dinleyerek evde kaldım." ifadelerini kullandı.

"ÇALIŞMAKTAN VAZGEÇMEYİN"

Ağralı, sporcu olmayı hedefleyen gençlere düzenli şekilde çok çalışmaları tavsiyesinde bulunarak, "17 yılda katıldığım yarışmalarda yüzlerce madalya kazandım. Bunları kazanmak kolay olmadı." diye konuştu.

2017'de çok zorlu antrenman sürecinin ardından Balkan şampiyonluğu kazandığını aktaran Ağralı, şunları kaydetti:

"Benden önce 1987 yılında Mehmet Terzi koşmuştu. O dönemlerde çok iyi sporcular vardı. 2 saat 10 dakika 45 saniye, tüm zamanların en iyi ikinci derecesi oldu. Bunları kazanmak kolay olmadı. 7 yıl sonra milli takıma girmeyi başardım. Gençlerin sabredip çok çalışması lazım. Pes etmeyin, hocalarınıza inanın, çalışmaktan vazgeçmeyin. Çok zorluklar yaşadım, soğuktan ağladım ama pes etmedim. Tüm bu acılar kazandıktan sonra yerini sevince bırakıyor. Gözyaşları bu kez sevinç olarak akıyor."

Tokyo'daki yarışmada iyi bir derece elde etmek için çaba gösterdiğini vurgulayan Ağralı, "İlk üç arasına girmeyi hedefliyorum. Maratonda olimpiyat madalyası kazanmak kolay değil ancak imkansız da değil." açıklamasını yaptı.

28 yaşındaki milli atlet, Sevilla Maratonu'nda 2.10.41'lik derecesiyle tüm zamanlarda Türkiye'nin dördüncü derecesine imza atmıştı. Yavuz Ağralı, 2.11.30'luk Tokyo Olimpiyat Oyunları barajını geçerek, olimpiyat vizesi alan 13. milli atlet olmuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_58591)
19 Mayıs 2020 Salı 16:41
Tebrik ediyorum yavuzu. Keşke elinden tutan da olsa kardeşim. O memlekette tecavüz, fuhuş, haberleri daha çok dikkat çekiyor seninkinden
10.05.2024
18:34
'Eğitimde şiddet yasası çıkarılsın!'
'Şiddete yönelik önlem almanız için daha kaç eğitimcimizi yitireceğiz?' diyen Dursun, 'Artık yeter!' diyerek eğitimde şiddet yasası çıkarılması çağrısında bulundu! Dursun, ailelere ve tüm topluma da çağrıda bulundu; 'Öğretmenlere verdiğimiz değer çocuklarımızın geleceğine yönelik verdiğimiz kıymettir. Bu bilinçle hareket etmek milli bir ödevdir!'
10.05.2024
18:03
Eserleri
Eserleri 'Kadın El Emeği' Sergisinde Görücüye Çıktı
Bingöl Aile Destek Merkezi-2'de mesleki eğitim alan kadınların ürettikleri eserler, Miliamall AVM'de açılan sergide görücüye çıktı. Elde edilen gelirlerle hane bütçelerine katkıda bulunacaklar.
10.05.2024
16:54
Babacan`a ‘En iyi erkek fantazi pop ödülü`
Babacan'a 'En iyi erkek fantazi pop ödülü'
Ses sanatçısı hemşehrimiz Yadin Babacan'ın Yaw He He adlı tekli single şarkısı 'En iyi erkek fantazi pop ödülüne layık görüldü.
10.05.2024
15:57
Araziye gizlemişlerdi! Jandarma buldu
Araziye gizlemişlerdi! Jandarma buldu
Bingöl Valiliği, Genç İlçesi kırsalında araziye gizlenmiş toz esrar maddesi ele geçirildiğini duyurdu.
10.05.2024
15:29
‘AK Kadınlar`dan İsrail tepkisi!
'AK Kadınlar'dan İsrail tepkisi! 'Savaşın da bir ahlakı, hukuku vardır'
AK Parti Kadın Kolları Başkanı Gündoğdu: 'Bizler bugün AK Parti Bingöl İl Kadın Kolları Başkanlığı olarak buradayız. Gazzeli anneler için dimdik ayaktayız. Yeter artık İsrail, kanlı ellerini sivillerin, annelerin, çocukların üzerinden çek!'
10.05.2024
15:28
Bingöl Havalimanı`nda dört ayda yarım milyon ton yük taşındı
Bingöl Havalimanı'nda dört ayda yarım milyon ton yük taşındı
Bingöl Havalimanı Nisan 2024 uçak, yolcu ve yük trafiği istatistikleri açıklandı. Yılın ilk dört ayındaki verilerin paylaşıldığı istatistiklerde taşınan yük miktarının yarım milyon tona ulaştığı görüldü.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın