Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde alınan başarısız sonucun ardından CHP içerisindeki muhalif sesler, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlunu istifaya çağırdı. Tartışmalar devam ederken, Kılıçdaroğluna Bingölden destek veren CHP İl Başkanı Mustafa Kurban: Hasbelkader CHPli olmuş insanlar solcu, sosyal demokrat olamazlar! Olsa, olsa çakma solcudurlar dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bingöl İl Başkanı Mustafa Kurban, basın açıklaması yaparak, partisinin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na destek oldu. Bingöl İl örgütü olarak Kılıçdaroğlu'nun kararlarının arkasında olduklarını beyan eden Kurban, CHP'li Emine Ülker Tarhan ve Muharrem İnce'ye gönderme yaparak: “Kültürlere, inançlara, değerlere saygısı olmayan hasbelkader CHP'li olmuş insanlar solcu, sosyal demokrat olamazlar. Olsa, olsa çakma solcudurlar” dedi.
CHP'nin 91 yıllık bir parti olduğunu anımsatan Kurban, “Hataları, yanlışları elbette ki olmuştur. Esas olan bugünkü CHP'nin uygulamaları, tüzük ve programıdır. CHP'de 20 yıllık il başkanıyım. Bütün gelişmelerin canlı şahidiyim. Her kurultayda delegeydim. Halen de delegeyim. Bugünkü AKP'nin başarısının temel sebebi geçmişteki, eski CHP yöneticilerinin tutum ve mesajlarıdır” dedi.
“İHSANOĞLU DOĞRU BİR TERCİHTİ”
Yeni CHP'nin inançlar üzerinden siyaset yapmayı AK Parti'nin elinden aldığını ifade eden Kurban: “Son Cumhurbaşkanlığı seçimi CHP'nin desteklediği Ekmeleddin İhsanoğlu doğru bir tercihti yoksa 2'inci turda Sayın Erdoğan yüzde 65 oyla seçilir bunu her fırsatta kullanırdı. Kürt ile Türk'ü eşit görmeyen anlayışların, oruç ayında şortla kafa çeken davranışların Bingöl'de bir CHP'li olarak mahcubiyetini yaşadık. Dünyanın her yerinde sosyal demokratlar kültürlere, inançlara, dillere, renklere saygılı insanlardır. Yeni CHP'de de bu anlayışı egemen kılmak için Sayın Genel Başkana Bingöl İl örgütü olarak destek veriyoruz. Kararlarının arkasındayız. Sosyal demokrasinin evrensel değerlerini tüzüğünde programında açıkça yazan, seçeceği özünde Sosyal demokrat yöneticilerle hayata geçiren CHP Türkiye'de 2015 yılında iktidar olur. Toplumsal barış sağlanır, demokrasi kurumsallaşır, paylaşım eşitliği sağlanırsa herkes mutlu olur” şeklinde konuştu.
2007 seçimleri öncesinde aday olan M. KURBAN'Eğer bu seçimde seçilmezsem, siyaseti bırakacağım.' demişti. 2007 seçimlerinde istifa etti el hak ama sonrasında tekrar döndü. Yani GENEL BAŞKANI, KK gibi sözünü yiyen bir siyasetçiymişsin. Hadi sayın Kurban, Siyasetten çekil de dürüst olduğunu bilelim.
Bingöl'de otomobil domuz sürüsüne çarptı: 3 yaralı
Yaralılar, ambulanslarla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Güvenlik güçleri kazayla ilgili inceleme yaptı.
17.01.2026
21:23
Bingöl'de 14 aranan şahıs yakalandı
Bingöl'de bir hafta içerisinde, hakkında arama kaydı bulunan 14 şüpheli yakalandı.
17.01.2026
21:11
Bingöl'de UMKE'den zorlu kış şartlarında hayat kurtaran müdahale
Bingöl'de etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle kara yolu ulaşımının sağlanamadığı bölgede, UMKE ekipleri zorlu kış şartlarında bir hastaya ulaşarak sağlık ekiplerine teslim etti.
17.01.2026
20:52
Bingöl Hacılar'da Otobüs ile Tır Çarpıştı: 3 Yaralı
Bingöl–Erzurum karayolu Hacılar Köyü mevkiinde otobüs ile tırın çarpışması sonucu yaralanan 3 kişi hastaneye kaldırıldı. Jandarma ekipleri olay yerinde inceleme yaparken yetkililer sürücüleri buzlanmaya karşı uyardı.
16.01.2026
16:16
İki Yıl Sonra Yeniden Yürüyor
Bingöl'de otoimmün miyelit hastalığına yakalanan 14 yaşındaki Aziz Enül, Elâzığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi'nde 2 yıl süren yoğun tedavi ve rehabilitasyonun ardından destekli şekilde yürümeye başladı. Türkiye'de sadece birkaç vakada görülen bu nadir hastalık için gerçekleştirilen tedavi süreci başarıyla sonuçlandı.
16.01.2026
15:23
Rojava'ya Yönelik Saldırılara Tepki: 'Sessizlik Bu Suça Ortak Olmaktır'
Demokratik Kurumlar Platformu, Halep'in Şêxmeqsûd ve Eşrefiyê mahallelerine yönelik saldırıları 'insanlık suçu' olarak nitelendirerek uluslararası topluma sorumluluk çağrısı yaptı. Açıklamada, saldırıların hem Suriye'de hem de bölgede barış arayışlarını sabote ettiği vurgulandı.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın