KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
21 Ekim 2025 Salı
°C

Ölüdürülen 7 ışid'ciden 5'i bingöllü

Bingöl nüfusuna kayıtlı 5 İŞID'çiden birinin Suriye’nin Rakka kentinde idam ve infaz emri veren kadı, diğerininse IŞİD’in Telabyad komutanı olduğu tespit edildi

Ölüdürülen 7 ışid`ciden 5`i bingöllü
28 EKİM 2015 ÇARŞAMBA 12:58
0
4925
0
AA aa
Diyarbakır'da, eylem hazırlığındayken ‘bomba villalarına' yapılan baskında öldürülen 7 İŞID mensubundan 5'inin kimliği belirlendi. Serhat Seyithanoğlu, Ergün Gül, Sıddık Bünül, Veysel Argunağa ve Cahit Ölmez'in Bingöl nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenildi. Kimlikleri tespit edilen kişiler arasında daha önce IŞİD'in canlı bombaları olarak aranan kişilerin bulunmadığı belirlendi.

Operasyonda kendisini patlatarak 2 polisi şehit eden canlı bomba ile yanında bulunan ve parçalanarak ölen diğer şahısların kimlik belirleme çalışmaları sürüyor. Yüz tanıma sistemiyle bilgilerine ulaşılmaya çalışılan 2 canlı bombanın da Türk olduğu tahmin ediliyor. Öldürülenlerin Suriye'de canlı bomba eğitimi aldığı, birinin Suriye'nin Rakka kentinde ‘idam ve infaz emri veren kadı', diğerininse Telabyad komutanı olduğu belirlendi.

1 CANLI BOMBA YAKALANDI

Çatışma reflekslerinden, tümünün canlı bomba olduğu belirtilen 7 kişinin haziran ayında Suriye'den Türkiye'ye girdikleri tahmin ediliyor. Telabyad'ın YPG denetimine geçtiği dönemde sığınmacılar arasında Türkiye'ye sızdıkları öngörülüyor. Gözaltına alınan şüpheli sayısıysa 1'i canlı bomba, 3 kişinin daha yakalanmasıyla 15'e çıktı. 3'ü kadın 15 kişinin sorgusu sürüyor. Olayı soruşturan Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, ek gözaltı süresi verdi. Emniyet yetkilileri, İŞID'çilerin hedefinde Kürt yöneticiler ve kurumlar olabileceği ihtimalini değerlendiriyor.

Diyarbakır Valiliği, operasyonda 2 polisin canlı bombanın kendisini patlatması sonucu şehit düştüğünü açıkladı. Canlı bombaların ölü olarak ele geçirildiği hücre evlerinde yapılan incelemelerde çok miktarda TNT ve RDX, C4, A4 bileşenli patlayıcılar bulundu. Ayrıca 2 Kalaşnikof silah, 8 tabanca, 1 adet av tüfeği, 200 kilogram amonyum nitrat, çok sayıda fünye ve örgütsel doküman ele geçirildi. IŞİD üyelerinin dikkat çekmemek için HDP'ye yakın Emek Akademisi ve Özgür Yurttaş Derneği'ne komşu oldukları belirtildi. Kaldıkları villanın duvarlarına “KCK, Kürdistan IŞİD'e mezar olacak” ve “YDG-H” gibi yazılar yazarak kendilerini kamufle ettikleri anlaşıldı.

5'İ DE BİNGÖLLÜ

5'inin Bingöllü olduğu belirtilen ve ölü ele geçirilen şahısların Suriye ve Irak'ta savaştıktan sonra Türkiye'ye geldiği bildirildi. Radikal dini eğitimlerle canlı bomba eylemi yapacak duruma geldikleri belirlenen teröristlerin çatışmada kendilerini patlattıkları tespit edildi. Öldürülen şahısların hücre yapılanması içinde oldukları ve hiç dışarı çıkmadıkları, lojistik, gıda gibi ihtiyaçlarının örgütün Diyarbakır sorumlusu N.T. ve ekibi tarafından sağlandığı açıklandı. N.T.'nin de gözaltına alınanlar arasında olduğu ifade edildi. Patlayıcıların hücre evlerine nasıl getirildiğinin araştırıldığı, Suriye'den getirilmiş olabileceği üzerinde duruluyor. İŞID'çilere destek sağlayan kişilerin de kendilerine öğrenci görüntüsü vermek için taşıdıkları kitapları ‘tabanca kabı' olarak kullandıkları belirlendi. Hücre evinde, içine tabanca girecek şekilde oyulmuş matematik kitabı bulundu.

Baskının yapıldığı eve komşu olan Seher Özkan, “Komşularımız iki ay önce taşındılar, bize öğrenci olduklarını söylediler. Sürekli ellerinde kitap vardı, düzgün tıraşlı ve kıyafetleri normal olduğu için IŞİD'li olabileceklerini düşünmedik” dedi.

Öldürülen teröristlerle hücre yapılanmaları gereği Suruç, Ankara ve Diyarbakır'daki saldırıları düzenleyenler arasında bağ tespit edilemediği, hücre yapısı dolayısıyla 5-10 kişilik gruplar halinde bağımsız çalıştıkları belirtildi.

Terör örgütü IŞİD üyelerinin kaldığı villadan bira şişesi çıktı.

HSBC VE SİNAGOG SALDIRILARINI HATIRLATTI

Öte yandan 2003 yılında Bingöllü El Kaide üyeleri İstanbul'da HSBC binası ile sinagoglara bombalı araçlarla saldırı düzenlemişti. Bingöl nüfusuna kayıtlı El Kaide üyesi birçok kişinin son dönemde IŞİD'e katıldığı biliniyor.
 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
20.10.2025
17:26
Bingöl`de iki aile Kur`an huzurunda barıştı
Bingöl'de iki aile Kur'an huzurunda barıştı
Barış töreninde konuşan Bingöl Valisi Usta, 'Oturduğunuz her yerde iyiliği, güzelliği, doğruyu anlatın. Fitne ve fesat varsa susturun' tavsiyesinde bulunurken, Ataoğlu da 'Haklı bile olsan bazen feragat etmeyi bilmelisin. Barış, işte o zaman rahmet getirir' vurgusunda bulundu.
20.10.2025
13:57
Bingöl`de 34 talebe için icazet merasimi
Bingöl'de 34 talebe için icazet merasimi
Bingöl'de, İttihadul Ulema medreselerinde eğitimlerini tamamlayan 34 talebe için icazet merasimi düzenlendi.
20.10.2025
10:42
Bingöl`de havalar soğudu! Üşütenler ona sarılıyor!
Bingöl'de havalar soğudu! Üşütenler ona sarılıyor!
Bingöl'de soğuyan havalarla birlikte vatandaşlar, bağışıklıklarını yüksek tutmak için bitki çaylarına yöneldi.
20.10.2025
10:33
Rektör Çelik`ten davet:
Rektör Çelik'ten davet: 'Kapımız her daim açıktır'
Sudanlı Öğrenciler Genel Birliği Türkiye'de resmî merkezini açtı. Açılış törenine katılan Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik, Sudanlı öğrencilere davette bulunarak; 'Üniversitemiz kapıları her daim sizlere açıktır' dedi.
20.10.2025
10:18
Bingöl için kuvvetli yağış uyarısı!
Bingöl için kuvvetli yağış uyarısı!
Meteoroloji, haftalık hava tahmin raporunu açıkladı! Bingöl, bugün itibariyle sağanak etkisine giriyor. Çarşamba itibariyle yağışların şiddetleneceği uyarısının yapıldığı raporda, sel ve su baskınlarına karşı vatandaşların dikkatli olmaları uyarısının altı çizildi.
20.10.2025
10:02
GSS borçlarına af geliyor
GSS borçlarına af geliyor
Genel Sağlık Sigortası prim borçlarına yönelik beklenen yeni düzenleme Meclis'e sunulacak. Taslak yasayla yaklaşık 1.5 milyon vatandaşın 2015 yılına ait 3.1 milyar TL'lik borcu silinecek, toplamda 10 milyonu aşkın kişinin borcu ise ertelenecek.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın