KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
03 Temmuz 2026 Cuma
°C

Ölüm oranında 18. sıradayız

Ölüm oralarıyla ülke geneli 18. sırada yer alan Bingöl’de 348 ölüm, dolaşım sistemi hastalıklarından kaynaklandı.

Ölüm oranında 18. sıradayız
23 KASIM 2015 PAZARTESİ 00:59
0
2320
0
AA aa

 TÜİK verilerine göre, Türkiye'de en fazla ölümler dolaşım sistemi hastalıklarından kaynaklanıyor. 2014 yılı içerisinde ülke genelinde, 151 Bin 696 kişi dolaşım sistemi hastalıklardan dolayı hayatını kaybederken, Bingöl'de 348 kişi aynı hastalıktan öldü.

DOLAŞIM SİSTEMİNDEN KAYNAKLI ÖLÜMLER ARTTI

Ölüm vakalarının 2013 yılında yüzde 39,6'sını, 2014 yılında ise yüzde 40,4'ünü dolaşım sistemi hastalıkları oluşturdu. Dolaşım sistemi kaynaklı ölümlerin yüzde 39,6'sını iskemik kalp hastalığı oluştururken, dolaşım sistemi hastalıkları nedeniyle gerçekleşen ölümlerin 2014 yılında yüzde 39,6'sı iskemik kalp hastalığından, yüzde 24,7'si ise serebro-vasküler hastalıktan kaynaklandı.

ÖLÜM ORANLARIYLA 18. SIRADAYIZ

Bingöl, ölüm oranlarının en yüksek olduğu iller arasında 18. sırada yer alıyor. Ölüm oranlarının en yüksek olduğu iller, Doğu ve Güneydoğu bölgesinde yer alırken, Bingöl'deki 963 ölümden 348'i dolaşım sistemleri hastalıklarından kaynaklandı. İyi ve kötü huylu tümörlerden 186, solunum sistemi hastalıklarından 101, beslenme ve metabolizmayla ilgili hastalıklardan 48, dışsal yaralanma nedenleri ve zehirlenmelerden 43, sinir sistemi ve duyu organları hastalıklarından 31, diğer nedenlerdense 206 kişi hayatını kaybetti. Bingöl, ölümlerin nüfusa oranıyla 0,39 ile 18. sırada yer alıyor. Elazığ, 0,47 ile 30'uncu; Malatya 0,48 ile 32'inci; Tunceli ise 0,59 ile 49'uncu sırada yer alıyor.

Verilere göre, TRB1 bölgesinde bulunan Malatya'da Bin 648; Elazığ'da Bin 451; Tunceli'de ise 231 ölüm, dolaşım sistemi hastalıklarından kaynaklandı.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
03.07.2026
13:09
Araç içi aksesuar ve donanımlara yeni kurallar
Araç içi aksesuar ve donanımlara yeni kurallar
Resmi Gazete'de yayımlanan düzenlemeyle Karayolları Trafik Yönetmeliği'nde önemli değişikliklere gidildi. Yeni kurallarla telefon tutucuları, araç kameraları, dikiz aynası aksesuarları ve ses sistemlerinin kullanımına ilişkin esaslar netleştirildi.
03.07.2026
12:46
Bingöl`de refüje çarpan otomobil hurdaya döndü! 1`i ağır 2 yaralı
Bingöl'de refüje çarpan otomobil hurdaya döndü! 1'i ağır 2 yaralı
Bingöl-Erzurum karayolunda meydana gelen trafik kazasında kontrolden çıkarak refüje çarpan otomobil kullanılamaz hale geldi. Kazada yaralanan 2 kişiden birinin sağlık durumunun ağır olduğu öğrenildi.
03.07.2026
12:08
Memur ve emekli zammı belli oldu
Memur ve emekli zammı belli oldu
TÜİK'in haziran ayı enflasyon verilerini açıklamasıyla birlikte memur ve memur emeklilerinin 2026 yılının ikinci yarısında alacağı maaş zammı netleşti. Temmuz ayından itibaren geçerli olacak artış oranı yüzde 13,52 olarak belirlendi.
02.07.2026
15:02
Bingöl Kent Meydanı Otoparkı Hizmete Açıldı
Bingöl Kent Meydanı Otoparkı Hizmete Açıldı
Bingöl Belediyesi'nin şehir merkezindeki otopark sorununa çözüm olarak hayata geçirdiği Kent Meydanı Otoparkı hizmet vermeye başladı. Toplam 500 araç kapasiteli otopark, 24 saat kesintisiz hizmet sunacak. Otopark için saatlik ve aylık abonelik ücret tarifesi de açıklandı.
02.07.2026
14:56
Klima yüklü kamyonet alev alev yandı
Klima yüklü kamyonet alev alev yandı
Bingöl-Diyarbakır karayolunda seyir halindeyken alev alan klima yüklü kamyonet kullanılamaz hale geldi. Genç Belediyesi İtfaiye ekiplerinin zamanında müdahalesiyle yangının ormanlık alana sıçraması önlendi.
02.07.2026
14:30
Bingöl Adalet Ormanı`nda ağaçlar geleceğe hazırlanıyor
Bingöl Adalet Ormanı'nda ağaçlar geleceğe hazırlanıyor
Bingöl Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ile Bingöl Orman İşletme Müdürlüğü iş birliğinde oluşturulan Adalet Ormanı'nda sulama ve bakım çalışması gerçekleştirildi. Çalışmalarla, fidanların sağlıklı gelişiminin desteklenmesi hedefleniyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın