KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
28 Ağustos 2026 Cuma
°C

Ölüm yoluna sağlıklı önlem alınamıyor

Bingöl-Muş Karayolu Kurudere Köyü girişi ile Kervansaray mevkii arasındaki yolda yaşanan onlarca ölümlü kazanın ihmaller ve aksaklıklar zincirinden kaynaklandığını belirten vatandaşlar: “Bu ölüm yoluna çare bulunmasını istiyoruz” dediler.

Ölüm yoluna sağlıklı önlem alınamıyor
23 NİSAN 2013 SALI 04:01
0
1829
0
AA aa

Bingöl şehir sınırları içinde bulunan Bingöl-Muş karayolunda, ihmaller sonucu meydana gelen kazalarda onlarca vatandaş hayatını kaybetti.

Hür Dava Partisi (HÜDA-PAR) yetkilileri ve vatandaşlar, yoldan kaynaklı kazaların olmaması için yetkililerin ivedilikle harekete geçmesi gerektiğini söyledi.

"Bu kazaların yoldan kaynaklı ihmallerden olduğu kanaatindeyiz"

Hür Dava Partisi Bingöl İl Başkanı Hamdullah Tasalı: “Bir kaç gün önce burada 5 vatandaşımız hayatını kaybetti. Kendilerine Allah'tan rahmet diliyorum. Bu kazaların yoldan kaynaklı ihmaller sebebiyle yaşandığı kanaatindeyiz. Daha öncede trafik sorununun olduğunu dile getirmiştik. Bir türlü sağlıklı önlemler alınamıyor. Bu yol şehirlerarası bir yol. Güvenlik şeridi yok. İnsanların ve yüzlerce öğrencinin kullandığı bu yolun, ne bir kaldırımı, ne de yayalar için bir tedbir var. Yetkililerin tez zamanda buraya çare bulmasını istiyoruz'' dedi.

Tasalı yapılan incelemelerde gördükleri eksikleri şu sözlerle dile getirdi:

“Olay yerinde yapmış olduğumuz inceleme neticesinde, burada büyük bir ihmalin olduğu kesindir. Bu yolda ve mevkide gün geçmiyor ki kaza olmasın. Neden sıkı sık bu mevkide kazalar oluyor? Çünkü burada gerekli kazaları önleyici koruma önlemleri ve tedbirleri alınmamıştır. Bu mevkide, ışıklandırma, sinyalizasyon, kaldırım, bariyer, yan yol vb. önleyici tedbirler yok. Evet, güzel bir çift yol yapılmış, ancak burası üç mahallenin kavşak noktası, her gün yüzlerce okul öğrencisi ve vatandaş bu yolu kullanmakta, karşıdan karşıya geçmekte, durakta araç beklemektedir. Yolcu indirme ve bindirme durakları da, bu transit yol üzerinde bulunmaktadır. Buradaki yolcu indirme ve bindirme durağının yan yolda olması gerekirdi. Ancak yan yol yok. Burada daha fazla kaza ve ölüm gerçekleşmeden yetkililerden gerekli şu tedbirleri ve önlemleri acilen almaları gerekir. Işıklandırma, Sinyalizasyon, Çift taraflı Kaldırım, Sağlı sollu koruyucu Bariyerlerin, Üst geçit veya alt geçitler, Sağlı sollu Yan yolun yapılması, Yolcu indirme ve bindirme duraklarının ana yoldan ayrıştırılması gerekir. Bu önleyici tedbirler ve önlemler alınmasa ise; daha çok kardeşimizi trafik canavarına kurban vereceğiz. Trafik canavarına dönüşen, ihmalkârlığımız ve sorumsuzca davranışlarımızdır. Yetkili ve sorumlu makamlarda oturanlara, burada çağrıda bulunuyoruz, gelin bu trafik terörüne dur diyelim.”

‘Şehir içinden geçen bir yolda yaya yürüyüşü için kaldırım olmaması Allah'tan reva mıdır' diyen Hür Dava Partisi Bingöl Başkan Yardımcısı Vahit Eser ise: “Bingöl'ümüzde trafik kazaları nedeniyle çok elem verici kazalarla irkildik. Daha kaç gün önce 4 bayan kardeşimizi burada kaybettik. Yetkililerin bu konuda duyarlı olması lazım. Allah tan reva mıdır? Şehir içinde geçen bir yolda yaya yürüyüşü için kaldırım olmasın? Buyurun sizde görüyorsunuz, yayalar için hiçbir tedbir yok. İnsanlar trafikle iç içedir. İnsanlarımız bu yolda nasıl yürüsün? Biz onlarca insanımızı trafik canavarına kurban veriyoruz. Bu ihmale bir son verilsin diyoruz'' ifadelerini kullandı.

"Hemen hemen her ay burada kazalar oluyor"

Kazaların yaşandığı yerde bulunan petrolde çalıştığını belirten Timur Bozkurt: “Hemen hemen her ay burada kazalar oluyor. Geçenlerde bir araç ablama da çarptı. Bir aydır yoğun bakımda yatıyor. Her hafta burada kaza oluyor. Burada ne bir yan yol var. Şehirlerarası yol olmasına rağmen yayalar için bir tedbir yok. Yayalara yönelik kaldırımda yok. Yolun sağında ve solunda yerleşim yerleri mevcut. Binlerce insan burada yaşıyor. Bu yolda ne bir işaret, ne bir ikaz var. Yetkililerin gerekli tedbirleri alması lazım" şeklinde konuştu.

"Bu yoldan binlerce öğrenci gelip-geçiyor, yol güvencesi yok"

Ölüm yolunu devamlı kullandıklarını ifade eden Erdal Salvarış: “Bu yolda çok sayıda kaza yaşanıyor. Ben de burada oturuyorum. Bu yoldan binlerce öğrenci gelip-geçiyor. Yol güvencesi yok. Yaya kaldırımı yok. Biran önce buraya bir önlem bulunması lazım" şeklinde konuştu. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
28.08.2026
03:03
Genç`te araç uçuruma yuvarlandı: 4 ölü, 5 yaralı
Genç'te araç uçuruma yuvarlandı: 4 ölü, 5 yaralı
Bingöl'ün Genç ilçesinde hafif ticari aracın yaklaşık 600 metrelik uçuruma yuvarlandığı kazada 4 kişi hayatını kaybetti, 5 kişi ağır yaralandı. Hayatını kaybedenlerden ikisinin çocuk yaşta olduğu öğrenildi.
28.08.2026
03:00
Bingöl STK`ları tek çatı için harekete geçti
Bingöl STK'ları tek çatı için harekete geçti
İstanbul'da faaliyet gösteren yaklaşık 15 Bingöl STK'sının temsilcileri Genç'te bir araya geldi. Eylül sonunda yapılması planlanan geniş katılımlı toplantıda, federasyonların tek çatı altında birleştirilmesi masaya yatırılacak. Uzlaşı sağlanamaması halinde ise ortak hareketi sağlayacak alternatif bir yapılanma modeli değerlendirilecek.
28.08.2026
02:59
Bingöl`ün asfalt kapasitesi 4 katın üzerine çıkıyor
Bingöl'ün asfalt kapasitesi 4 katın üzerine çıkıyor
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Yeni Asfalt Plenti'nin açılışında yaptığı açıklamada, saatte 260 ton üretim kapasitesine sahip tesisle Bingöl'ün yol hizmetlerinde önemli bir kapasite artışı sağlanacağını söyledi. Yılmaz, 'Terörsüz Türkiye ve terörsüz bölge' vizyonunun da yatırım ikliminin önündeki engelleri kaldıracağını belirtti.
28.08.2026
02:58
Yılmaz:
Yılmaz: 'Bingöl'e 222 yeni derslik kazandıracağız'
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Bingöl genelinde eğitim yatırımlarının sürdüğünü belirterek, devam eden 18 yatırımın 16'sının okul olduğunu açıkladı. Yılmaz, tamamlanacak okullarla kente 222 yeni derslik kazandırılacağını söyledi.
28.08.2026
02:51
Borçlu esnafa kredi yolu açıldı
Borçlu esnafa kredi yolu açıldı
Yeni düzenlemeyle vergi ve SGK prim borcu bulunan esnaf da belirli şartlarla Hazine destekli kredi kullanabilecek. Bingöl Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Zülküf Alpay, düzenlemeyi 'esnafımızın finansmana erişiminin önündeki önemli bir engelin kaldırılması' olarak değerlendirdi.
28.08.2026
02:49
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi`nde revizyon hazırlığı: Bakanlar Meclis`ten seçilebilir
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nde revizyon hazırlığı: Bakanlar Meclis'ten seçilebilir
AK Parti içinde hazırlanan bir raporda, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin tamamen değiştirilmeden yeniden düzenlenmesine yönelik dikkat çeken öneriler gündeme geldi. Taslakta bakanların milletvekilleri arasından seçilmesi, bazı yürütme yetkilerinin Bakanlar Kurulu'na aktarılması ve bakan yardımcılığı makamının yerine müsteşarlık sisteminin getirilmesi öneriliyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın