KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
14 Mayıs 2024 Salı
°C

Ölünce de hayat verdi

Minibüste sigara içilmesinin yarattığı tehlikenin kurbanı olan Hale öğretmen, son dersini insanlığa verdi. Kaza sonrası kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşen Hale öğretmen, bağışladığı organlarıyla aralarında Bingöllü Ferit Ortaç’ın da bulunduğu 5 kişiye hayat verdi.

Ölünce de hayat verdi
02 OCAK 2013 ÇARŞAMBA 09:08
0
3536
0
AA aa

Giresun'un Espiye ilçesinde bir anaokulunda öğretmen olarak görev yapan Hale Çerkez, bir yıl önce annesi Gülseren Çelik'i böbrek yetmezliği nedeniyle kaybetti. Genç öğretmen annesini kaybettiği gün "Ben annemi kaybettim, başka insanlar ölmesin" diyerek organlarını bağışladı.

MİNİBÜSTE SİGARA İÇMENİN BEDELİNİ O ÖDEDİ

Genç öğretmen geçen hafta Espiye ilçesinden Tirebolu'ya gitti. Dönüşte iddiaya göre sürücü, içeride sigara içildiği için minibüsün kapısını açıp, yola devam etti. Ancak dumandan etkilenen Hale Çerkez, yerini değiştirmek isterken dengesini kaybederek minibüsten aşağıya düştü. Beyin ölümü gerçekleşen Hale Çerkez bağışladığı organlarıyla 5 kişiye can verdi. Bir böbreği, Erzurum'da 9 yıldır diyalize bağlı yaşamını sürdüren Ferit Ortaç'a (48), diğer böbreği Trabzon'da başka bir hastaya, karaciğeri 4 yıldır karaciğer nakli için sıra bekleyen 21 yaşındaki Yonca Özdemir'e nakledildi. Kornea ve kalbi ise Ankara'daki 2 hastaya nakledildi.

9 YIL SONRA HAYATA MERHABA DEDİ

48 yaşındaki Bingöllü Ferit Ortaç, 9 yıldır acı çektiğini belirterek, “Bu amansız hastalığın pençesinde yaşamayı unuttum. Acılar içerisinde geçirdiğim 9 yılın ardından çalan telefonla yeniden hayata bağlandım. Organ Nakli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi koordinatörü Fatma Eren tarafından arandığımda aklıma hemen uygun organ bulunduğu ihtimali geldi. Büyük bir heyecanla cevapladığım telefondan müjdeli haberi alır almaz apar topar Bingöl'den Erzurum'a geldim. 11 saatlik zor ancak bir o kadar başarılı bir ameliyat sonrasında ağrısız şekilde yeni bir güne gözlerimi açtım. 48 yaşındayım. Son 9 yılın ardından hayata yeniden merhaba demenin mutluluğunu yaşamaktayım. Hayatını kaybeden öğretmen için çok üzüldüm. Ailesine başsağlığı diliyorum. Onun sayesinde birçok insan sağlığına kavuştu. Herkesin aynı bilince sahip olmasını istiyorum” dedi.

ÜÇÜNCÜ ŞANS 25. ÇAĞRIDA

Hale Öğretmenin karaciğeri, Ağrı da yaşayan ve 4 yıldan bu yana Vison rahatsızlığının pençesinde kıvranan 21 yaşındaki Yonca Özdemir'e nakledildi. 4 sene boyunca beklediği karaciğer nakli için iki kez doku uyuşmazlığı nedeniyle hayal kırıklığı yaşayan Yonca Özdemir, üçüncü ve belki de son şansını 25. çağrıda cevapladı. Erzurum'daki Organ Nakli Merkezi defalarca aramasına rağmen Ağrı'daki Yonca Özdemir'e ulaşamadı. Uyuya kalan aile müjdeyi sabaha karşı çalan telefonla öğrendi. Cep telefonuna gelen 25. çağrıyı son anda cevaplayan aile hemen Erzurum'a gitti.

AYDINLI: "SON DERSİNİ İNSANLIĞA VERDİ"

Organ Nakli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi Başkanı Doç. Dr. Bülent Aydınlı, Hale Çerkez'in hayatını kaybetmesi sonucu bağışladığı organları ile büyük bir ders verdiğini ifade ederek, "Organ nakli konusunda herkesin duyarlı olması gerekmektedir. Kadavradan nakillerde ülkemizde oldukça düşük rakamlar söz konusu. Canlıdan canlıya nakiller sıkça yaşanırken ölen bir insanın organlarının bağışlanmasını doğru bulmayan insanların yarın aynı olayın kendi başlarına geldiğini düşünerek hareket etmeleri gerekiyor. Hale öğretmen annesi gibi başkalarının da aynı sebepten ölmesine izin vermemiş ve geride tüm insanlığın ibret alacağı büyük bir ders bırakmıştır. Hale öğretmen son dersini insanlığa vermiştir” diye konuştu. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
13.05.2024
17:46
Bingöl`de JASAT dedektifleri aranan 2 şahsı yakaladı
Bingöl'de JASAT dedektifleri aranan 2 şahsı yakaladı
Bingöl İl Jandarma Komutanlığına bağlı JASAT dedektifleri, kasten öldürme suçundan dolayı 2 yıldır firari olan şahsı ve cinsel istismar suçundan aranan şahısları yakaladı.
13.05.2024
17:27
Bingöl`de kamu ve özel işletmelere kamera zorunluluğu
Bingöl'de kamu ve özel işletmelere kamera zorunluluğu
Valilik: 'Güvenlik eksikliği tespit edilen kamu işyerlerine ve özel işletmelere, otuz günden az olmamak üzere eksikliklerini giderebilecek kadar makul bir süre tanınacak ve tanınan süre sonunda işyeri alması uygun değerlendirilen tedbirler yönünden tekrar kontrol edilecek ve yükümlülüklerini yerine getirmeyen işletme sahipleri hakkında ilgili mevzuatlar gereğince işlem yapılacaktır.'
13.05.2024
16:45
Bingöl`de özel program! Gönüllerince eğlendiler
Bingöl'de özel program! Gönüllerince eğlendiler
Bingöl Belediyesince düzenlenen farkındalık etkinliğinde bir araya gelen özel gereksinimli bireyler, hem gönüllerince eğlendi hem de hünerleriyle katılımcılara keyif dolu anlar yaşattı.
13.05.2024
14:16
Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi açıklandı! Neler kısıtlandı?
Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi açıklandı! Neler kısıtlandı?
'Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi' çerçevesinde konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 'Ambulans, savunma ve güvenlik gibi alanlarda zorunlu ihtiyaçlar hariç yeni araç satın almayı ve kiralamayı 3 yıl süreyle durduruyoruz. Mevcut kiralık taşıt sözleşmeleri de izin alınmadan yenilenmeyecek' dedi. İşte tedbirler ve öne çıkan başlıklar…
12.05.2024
17:39
Bingöl`de bir silahlı olay daha! 1 ölü, 2 ağır yaralı
Bingöl'de bir silahlı olay daha! 1 ölü, 2 ağır yaralı
Bingöl merkez Çapakçur Vadisi'nde iki akraba arasındaki arazi anlaşmazlığı nedeniyle yaşanan gerilimde ateş açan kişi, bir kişinin ölümüne, iki kişinin yaralanmasına sebep oldu. Polis, cinayet zanlısını yakalama çalışmalarını sürdürüyor.
12.05.2024
16:22
Bingöl`de yol levhasına çarpan araç hurdaya döndü! 1 ölü 3 yaralı
Bingöl'de yol levhasına çarpan araç hurdaya döndü! 1 ölü 3 yaralı
Bingöl'de kontrolden çıkan hafif ticari araç, yol levhasına çarptı. Kazada 1 kişi hayatını kaybederken 3 kişinin de ağır yaralandığı öğrenildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın