KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
21 Haziran 2025 Cumartesi
°C

Önce Rusya, şimdi de İran! ABD'ye Türkiye tepkisi

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif ve Rusya Federal Meclisi'nin alt meclisi Duma Uluslararası İlişkiler Komitesi Başkan Yardımcısı Aleksey Çepa, ABD'nin Türkiye'ye yönelik yaptırım kararına tepki geldi.

Önce Rusya, şimdi de İran! ABD`ye Türkiye tepkisi
03 AĞUSTOS 2018 CUMA 04:25
1
2476
0
AA aa

Rusya Federal Meclisi'nin alt meclisi olan Duma'da Uluslararası İlişkiler Komitesi Başkan Yardımcısı Aleksey Çepa, ABD'nin kendi çıkarlarına uygun davranmayan her ülkeye karşı yaptırım uygulamaya hazır olduğunu söyledi.

ABD'nin Türk Bakanlara yaptırım uygulamasına ilişkin açıklamalarda bulunan Çepa, "Rusya'da şöyle bir söz var, ordu ve deniz filosundan daha iyi müttefik yok. Amerika'nın ise ABD dolarından daha iyi müttefiği yok. Avrupa güçlü olunca, onlar Avrupa Birliği'ne karşı oluyorlar. Çin güçleniyor, Çin düşman oluyor. Türkiye ABD'nin istediği gibi davranmayınca hemen yaptırımlar ve ticari savaşlar uygulamaya başlıyorlar. ABD'nin çıkarlarına uymayan şeyler olunca, onlar hemen buna karşı belirli eylemler uyguluyorlar" dedi.

İRAN'DAN SERT TEPKİ

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, ABD'nin Türk Bakanlara yaptırım uygulama kararına ilişkin, "ABD'nin Türk Bakanlara yaptırım uygulama kararı bu ülkenin yaptırım uygulamaya sınırsız bir bağımlılığı olduğunu gösteriyor" ifadelerini kullandı. 

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif bugün Twitter hesabından yayınladığı yazılı açıklamada, "ABD'nin, ülkenin müttefiki olan Türkiye Cumhuriyeti'nin bakanlarına yasa dışı yaptırım uygulaması ABD'nin baskı ve şantajı politikacılık yerine takip ettiğini göstermesi dışında ABD'nin yaptırım uygulamaya olan bağımlılığının sınırsız olduğunu gösteriyor" dedi. 

ABD, Papaz Brunson davası nedeniyle İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'e yaptırım uygulama kararı aldığını açıklamıştı.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
20.06.2025
22:54
Turhan`dan Bingöl`e vefa! İki okul yaptıracak
Turhan'dan Bingöl'e vefa! İki okul yaptıracak
Bingöl'de birçok alanda destek sunan Katılımevim Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Turhan, bu kez eğitime sunduğu büyük katkıyla adından söz ettirdi. Turhan, Bingöl'de anne ve babası adına iki okul yaptıracak. Protokol sonrası Turhan'a teşekkür eden Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta; 'Okullarımızın Bingöl'ümüze ve evlatlarımıza hayırlı olmasını diliyorum' dedi.
20.06.2025
21:35
HSK kararnamesi yayımlandı! Bingöl`e gelen ve giden hâkim ile savcılar belli oldu
HSK kararnamesi yayımlandı! Bingöl'e gelen ve giden hâkim ile savcılar belli oldu
HSK Birinci Dairesi'nin hâkim ve cumhuriyet savcılarının talepleri doğrultusunda yaptığı değerlendirme sonucu hazırlanan kararname, Kurulun internet sitesinde yayımlandı. Kararname kapsamında Bingöl geneli 22 isimin yeri değişti. İşte Bingöl'e gelenler ile Bingöl'den gidecekler…
20.06.2025
18:17
Bingöl`de satışa çıkarılan o konutlar neden pahalı?
Bingöl'de satışa çıkarılan o konutlar neden pahalı?
Konuyu uzmanına sorduk ve fiyat yüksekliğinin sebepleri, diğer illerle fiyat farklığının sebepleri, kurumsal çerçevenin kamuoyunda yanlış yorumlanışı ve dahil edilmeyen konutların akıbetini tek tek açıkladı. Fiyatı yüksek bulan uzman isim, yapılacakları ise şöyle sıraladı;
20.06.2025
17:02
Bingöl`de 5 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan zanlı yakalandı
Bingöl'de 5 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan zanlı yakalandı
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmada, 5 yıl 2 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan zanlı yakalandı ve işlemlerin ardından cezaevine teslim edildi.
20.06.2025
16:54
Bingöl`de 19 bin kök skunk bitkisi ele geçirildi
Bingöl'de 19 bin kök skunk bitkisi ele geçirildi
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmada, 4 farklı noktada toplam 19 bin 513 kök skunk bitkisi ele geçildi.
20.06.2025
16:37
Bingöl`de ihbar üzerine denetim yapan ekipler zincir markete cezayı kesti
Bingöl'de ihbar üzerine denetim yapan ekipler zincir markete cezayı kesti
Bingöl Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, bir zincir markette tarihi geçmiş süt, tavuk ve açıkta bırakılmış kıyma ürünleri tespit etti. Denetim sonrası markete 21 bin TL ceza kesildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın