KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
26 Mart 2026 Perşembe
°C

'Öncelik üretim ve istihdamı korumak'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz: 'Türkiye gibi kamu borcu milli gelire oranla düşük ülkeler bu süreçte şanslı. Temel öncelik üretim ve istihdamı korumak, sosyal desteği artırmak.'

`Öncelik üretim ve istihdamı korumak`
30 MART 2020 PAZARTESİ 15:36
9
1719
5
AA aa

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, gündeme dair sosyal medya hesabından önemli açıklamalarda bulundu.

Yılmaz; “Kendinizi koruyarak başkalarını da korumuş oluyorsunuz. Başkalarına sizden virüs bulaşmıyor, Sağlık sistemi üzerinde aşırı yük oluşturup başkalarının hizmet almasını zorlaştırmıyorsunuz, Sevdiklerinizi hasta yakını haline getirip üzmüyorsunuz” dedi.

“HARCAMALARDAN DAHA ÖNEMLİSİ İSTİKRAR VE GÜVEN”

Bu süreçte birlikte mücadelenin önemli olduğuna değinen Yılmaz; “Harcamalardan daha önemlisi istikrar ve güven. Orta vadeli yol haritaları belirsizliği azaltıyor. Güçlü liderlik, siyasi istikrar ve yönetim kapasitesi ile Türkiye pozitif ayrışan ülkeler arasında. Sağlıkta olduğu gibi ekonomide de sabırlı, akılcı ve birlikte mücadeleye devam! Yaşanan süreç kamu harcamalarını artırırken, kamu gelirlerini düşürecek. Bunun sonucu daha yüksek kamu açığı ve borçlanması olacak. Türkiye gibi kamu borcu milli gelire oranla düşük ülkeler bu süreçte şanslı. Temel öncelik üretim ve istihdamı korumak, sosyal desteği artırmak. Dünya 2008 küresel krizinden daha büyük risklerle karşı karşıya. Zaten kırılgan olan küresel ekonomi virüs ile iyice kötüleşti. Toplamı 5 trilyon doları aşan tedbir paketleri gündemde. Ülke düzeyinde mücadelenin yanı sıra ülkeler arası koordinasyon şart” şeklindeki açıklamalara yer verdi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_56957)
31 Mart 2020 Salı 10:41
yeri geldimi ekonomimiz iyi diyorsunuz ama her müsibette hemen halktan yardım kampanyası başlatyosunuz.biraz sıfırdan zenginler listesine giren müteahit kesim elini atsın cebine
Misafir Kullanıcı (@Misafir_56940)
30 Mart 2020 Pazartesi 20:58
bana gazel anlatmayın.Devletin kasası neden boş.diğer ülkeler vatandaşına para veriyor zor günde biz para topluyoruz.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_56939)
30 Mart 2020 Pazartesi 20:42
İstihdam diyorsunuz da sayın vekilim bingölde istihdamı neden engelliyorsunuz yıllardır bunun için bekliyor bingölde iş adamları araziler boş bekliyor tarım ve hayvancılığıda uygun değil bunu bize siz söylediniz boş yere bekliyoruz nereye kadar
Misafir Kullanıcı (@Misafir_56932)
30 Mart 2020 Pazartesi 19:33
Öncelik yandaşlara torpil yapma adam kaydırma haksızlık yapmadır
Misafir Kullanıcı (@Misafir_56925)
30 Mart 2020 Pazartesi 15:47
Hep aynı şeyleri söylüyon ama icraat yok sayın bakanım ...
26.03.2026
21:32
Karlıova`da Deprem Konutları İçin Kura Tarihi Belli Oldu
Karlıova'da Deprem Konutları İçin Kura Tarihi Belli Oldu
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yapımı tamamlanan toplam 232 konuttan 229'unun hak sahibi için noter kurası çekilecek. Kura çekimi 31 Mart 2026'da gerçekleştirilecek.
26.03.2026
21:20
Bingöl`de Sürü Yönetimi Elemanı Kursu Açılıyor
Bingöl'de Sürü Yönetimi Elemanı Kursu Açılıyor
Bingöl'de hayvancılığa nitelikli iş gücü kazandırmak amacıyla Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü'nce açılacak kurs için başvurular başladı. Eğitimler Nisan ayında gerçekleştirilecek.
26.03.2026
20:25
Vali Çelik`ten Bingöl Basın Konseyi`ne İade-İ Ziyaret
Vali Çelik'ten Bingöl Basın Konseyi'ne İade-İ Ziyaret
Bingöl Basın Konseyi çalışmaları hakkında bilgi alan Vali Cahit Çelik, basının sorumlu yayıncılık ilkesine bağlı kalmasının önemine dikkat çekti; 'Popülizm ve etkileşim odaklı değil, doğru ve sorumlu yayıncılık ilkesiyle hareket edilmesi kıymetlidir' dedi.
26.03.2026
18:07
Kiğı`da Kerek Deresi Projesi Hayata Geçiyor
Kiğı'da Kerek Deresi Projesi Hayata Geçiyor
Bingöl'ün Kiğı ilçesinde önemli mesire alanlarından Kerek Deresi için ihale süreci tamamlandı. 119 milyon TL'lik projeyle bölge hem güvenli hem de cazip bir yaşam alanına dönüşecek.
26.03.2026
17:10
Karayolları 8. Bölge`de Görev Değişimi
Karayolları 8. Bölge'de Görev Değişimi
Bingöl'ün de sorumluluk alanında olduğu Elâzığ merkezli Karayolları 8. Bölge Müdürlüğü'nde görev değişimi yaşandı. Yusuf Güneş Bursa'ya atanırken, yerine Suat Cüre getirildi.
26.03.2026
16:30
Bingöl`de Kaybolan El Sanatları Yeniden Canlandırılıyor
Bingöl'de Kaybolan El Sanatları Yeniden Canlandırılıyor
Bingöl Halk Eğitimi Merkezi, unutulmaya yüz tutan geleneksel sanatlar için kurs açıyor. Usta isimlere çağrı yapıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın