KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
26 Ekim 2026 Pazartesi

Önerge verdiler! 'Tüm köylerde yapılmalı'

DEM Parti Bingöl İl Genel Meclisi üyeleri, çocuk parkı olmayan köylerde park yapılması için önerge verdi. Önergede, gelecek yıllar için de 'tüm köylerde yapılması' önerisi yer alırken, Kaya: 'Çocuklarımıza bu parkların yapımlarının takipçisi de olacağımızın sözünü veriyoruz' dedi.

Önerge verdiler!
01 AĞUSTOS 2024 PERŞEMBE 17:09
21
1930
8
AA aa

DEM Parti Bingöl İl Genel Meclisi üyeleri, ağustos ayı meclis çalışmalarının bugünkü oturumunda köylerdeki çocuk oyun parkları eksikliğine dikkat çekmek ve ihtiyaçların karşılanması amacıyla İl Genel Meclis Başkanlığı'na önerge sundular.

Önergeye ilişkin açıklamayı yapan DEM Parti Bingöl İl Genel meclis Üyesi ve Grup Eş Sözcüsü Aydın Kaya, Bingöl'ün farklı köylerinde çocuklardan kendilerine aktarılan talepler üzerine köylerdeki incelemelerinde çocuk oyun parklarına dair gördükleri büyük eksikliğe ilişkin önerge verdiklerini belirtti.

“Geleceğimiz olan çocuklarımıza karşı bir özeleştiri borcumuzun olduğunu gördük bunun üzerine ilk olarak önergemizi verdik, çocuklarımıza bu parkların yapımlarının takipçisi de olacağımızın sözünü veriyoruz” diyen Kaya, çocukların beslenme, barınma, eğitim ve ağlık gibi temel ihtiyacı olan parkların yapımı için tüm ilgili kurumların bu taleplerine kayıtsız kalmayacaklarını umduklarını ifade etti.

ÖNERGE;

Çocuklar, fiziksel, sosyal ve kültürel açıdan farklı bireyler olarak yetişmekle birlikte, bedensel ve mental gelişimlerinde büyük rol oynayan oyun alanlarından eşit derecede yararlanma hakkına sahiptir. Dış mekânda gerçekleştirilen oyunlar çocukların fiziksel, zihinsel, sosyal ve duygusal gelişiminde son derece önemlidir. Çocuklar doğal çevre ile kurabilecekleri deneyimler sonucu doğayı anlama bilinci geliştirerek ve oyun oynayarak hem dünyayı daha iyi anlamaya çalışmakta hem de yaşadıkları anı daha verimli kılmaktadırlar. Ayrıca sosyal ilişkilerinde de girişken olmalarına yardım etmektedir.

Çocuk gelişimi ile ilgili bilimsel çalışmalarda varılan sonuç, oyunun çocuklar için beslenme, sağlık, barınma ve eğitime kadar yaşamsal bir öneme haiz olduğuna değinmektedir. Bu bağlamda bilimsel olarak çocuk gelişiminde bu kadar etkin olan çocuk oyun parklarının yaygınlaştırılması gerektiğini düşünmekteyiz. Tüm çocukların bu alanda eşit olarak faydalanması gerektiği düşüncesi ile tüm köylerde araştırma yapılıp çocuk oyun parklarının olmadığı köyler tespit edilerek, belirli bir takvim dahilinde planlaması yapılarak tüm köylerde çocuk oyun parklarının yapılması için önergemizin gereğinin yapılması için ilgili birimlere havalesini rica ederiz.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_111001)
06 Ağustos 2024 Salı 14:58
Kendi çocuğunu akşama kadar park park gezdiren insanlar köydeki çocuklara bu hakkı gereksiz gören şehirli beyefendiler.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_110974)
05 Ağustos 2024 Pazartesi 09:05
Bence oyun parkı için mücadeleniz yerine mevcut oyun parkları ve yapılan diğer piknik alanlarının korunması için önerge verseniz ve bunun takipçisi olsanız daha iyi bir hizmet yapmış olursunuz.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_111002)
06 Ağustos 2024 Salı 15:01
@Misafir Kullanıcı Köylerde çocuk oyun parkı yokki korunsun
Misafir Kullanıcı (@Misafir_110939)
03 Ağustos 2024 Cumartesi 01:02
Köylerdeki çoçuklar doğayla iç içe.Doğal derelerdeki sular,ormanlar,taşlar vb çoçuklar için oyun alanları.çoçukları plastiklere mahkum etmeyelim.plastikleri köylere sokmayalım.yapılması gereken şehirlerde de köy gibi doğal oyun alanları oluşturmak olmalı.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_110933)
02 Ağustos 2024 Cuma 16:30
BIRAKIN KÖYDE ÇOCUKLAR TOPRAKLA OYNASIN YARATICILIKLARINI GELİŞTİRSİNLER. SIRF GAZETEYE DEMEÇ VERMEK İÇİN LAF OLMASI İÇİN SÖYLENMİŞ. BAŞKA İŞİMİZ KALMADI KÖYLERE ÇOCUK PARKI
Misafir Kullanıcı (@Misafir_111003)
06 Ağustos 2024 Salı 15:04
@Misafir Kullanıcı Sizde sırf eleştirmek için yazmışsınız.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_110929)
02 Ağustos 2024 Cuma 13:41
Köye park mantikli gelmedi bana
Misafir Kullanıcı (@Misafir_110910)
01 Ağustos 2024 Perşembe 18:54
Çok önemli ve yerinde bir talep. Çocukların temel sosyal gereksinimlerinden biri olan çocuk parkları her köye yapılmalı. Çocuklar için yapılan her yatırımı destekliyorum
24.10.2026
16:02
Bingöl OSB`de söz sahibi yatırımcılar olacak
Bingöl OSB'de söz sahibi yatırımcılar olacak
Bingöl Organize Sanayi Bölgesi'nde Müteşebbis Heyet yönetiminden genel kurul modeline geçiş kararı alındı. Yeni dönemde özel sektörün ve yatırımcıların yönetimde daha etkin rol üstlenmesi, OSB'nin sorunlarının çözümü ve yeni yatırımların önünün açılması hedefleniyor.
24.10.2026
15:47
Başkan Arıkan Arıkan, muhtarların taleplerini dinledi
Başkan Arıkan Arıkan, muhtarların taleplerini dinledi
Mahalle muhtarlarıyla buluşmasında devam eden belediye hizmetlerini, mahallelerin öncelikli ihtiyaçlarını ve planlanan projeleri değerlendiren Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan; 'Bizim ortak paydamız Bingöl, önceliğimiz ise hemşehrilerimizin huzuru ve mutluluğudur' dedi.
24.10.2026
15:18
ATAKDER`den afetlere karşı güç birliği çağrısı
ATAKDER'den afetlere karşı güç birliği çağrısı
ATAKDER Bingöl İl Başkanı Menderes Güner, afetlere karşı bilinçli ve hazırlıklı bir toplum oluşturmak amacıyla kurumlar, siyasi temsilciler ve esnafla bir araya geldi. Güner, afetlere karşı hazırlıklı bir toplum oluşturmak için risk tespiti, bilinçlendirme ve gönüllülük çalışmalarına ağırlık vereceklerini söyledi.
24.10.2026
14:54
Bingöl bir değerini daha kaybetti: Prof. Dr. Abdülaziz Beki vefat etti
Bingöl bir değerini daha kaybetti: Prof. Dr. Abdülaziz Beki vefat etti
1945'te Bingöl'de başlayan bir ömür, ilme, eğitime ve kültürel mirasa adanmış çalışmalarla iz bıraktı. Bingöl Üniversitesi önceki dönem Rektör Yardımcılarından ve İlahiyat Fakültesi eski dekanlarından Prof. Dr. Abdülaziz Beki'nin vefatı, akademi camiasını ve sevenlerini yasa boğdu.
24.10.2026
14:44
Bingöl`de yakalanan 29 şüpheliden 3`ü tutuklandı
Bingöl'de yakalanan 29 şüpheliden 3'ü tutuklandı
Operasyonlarda 577 paket gümrük kaçağı sigara, uyuşturucu maddeler, ruhsatsız tüfek, 6 kesici alet ve hassas terazi ele geçirildi.
24.10.2026
14:26
Ucuz diye kanınca pahalıya patlıyor!
Ucuz diye kanınca pahalıya patlıyor!
Bingöl dahil 10 ilde düzenlenen 'Patinaj' operasyonunda 15 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden 12'si tutuklanırken, hesaplarındaki toplam işlem hacminin 226 milyon lirayı aştığı belirlendi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın