KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Kasım 2025 Salı
°C

Önerge verdiler! 'Tüm köylerde yapılmalı'

DEM Parti Bingöl İl Genel Meclisi üyeleri, çocuk parkı olmayan köylerde park yapılması için önerge verdi. Önergede, gelecek yıllar için de 'tüm köylerde yapılması' önerisi yer alırken, Kaya: 'Çocuklarımıza bu parkların yapımlarının takipçisi de olacağımızın sözünü veriyoruz' dedi.

Önerge verdiler!
01 AĞUSTOS 2024 PERŞEMBE 17:09
21
1574
8
AA aa

DEM Parti Bingöl İl Genel Meclisi üyeleri, ağustos ayı meclis çalışmalarının bugünkü oturumunda köylerdeki çocuk oyun parkları eksikliğine dikkat çekmek ve ihtiyaçların karşılanması amacıyla İl Genel Meclis Başkanlığı'na önerge sundular.

Önergeye ilişkin açıklamayı yapan DEM Parti Bingöl İl Genel meclis Üyesi ve Grup Eş Sözcüsü Aydın Kaya, Bingöl'ün farklı köylerinde çocuklardan kendilerine aktarılan talepler üzerine köylerdeki incelemelerinde çocuk oyun parklarına dair gördükleri büyük eksikliğe ilişkin önerge verdiklerini belirtti.

“Geleceğimiz olan çocuklarımıza karşı bir özeleştiri borcumuzun olduğunu gördük bunun üzerine ilk olarak önergemizi verdik, çocuklarımıza bu parkların yapımlarının takipçisi de olacağımızın sözünü veriyoruz” diyen Kaya, çocukların beslenme, barınma, eğitim ve ağlık gibi temel ihtiyacı olan parkların yapımı için tüm ilgili kurumların bu taleplerine kayıtsız kalmayacaklarını umduklarını ifade etti.

ÖNERGE;

Çocuklar, fiziksel, sosyal ve kültürel açıdan farklı bireyler olarak yetişmekle birlikte, bedensel ve mental gelişimlerinde büyük rol oynayan oyun alanlarından eşit derecede yararlanma hakkına sahiptir. Dış mekânda gerçekleştirilen oyunlar çocukların fiziksel, zihinsel, sosyal ve duygusal gelişiminde son derece önemlidir. Çocuklar doğal çevre ile kurabilecekleri deneyimler sonucu doğayı anlama bilinci geliştirerek ve oyun oynayarak hem dünyayı daha iyi anlamaya çalışmakta hem de yaşadıkları anı daha verimli kılmaktadırlar. Ayrıca sosyal ilişkilerinde de girişken olmalarına yardım etmektedir.

Çocuk gelişimi ile ilgili bilimsel çalışmalarda varılan sonuç, oyunun çocuklar için beslenme, sağlık, barınma ve eğitime kadar yaşamsal bir öneme haiz olduğuna değinmektedir. Bu bağlamda bilimsel olarak çocuk gelişiminde bu kadar etkin olan çocuk oyun parklarının yaygınlaştırılması gerektiğini düşünmekteyiz. Tüm çocukların bu alanda eşit olarak faydalanması gerektiği düşüncesi ile tüm köylerde araştırma yapılıp çocuk oyun parklarının olmadığı köyler tespit edilerek, belirli bir takvim dahilinde planlaması yapılarak tüm köylerde çocuk oyun parklarının yapılması için önergemizin gereğinin yapılması için ilgili birimlere havalesini rica ederiz.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_111001)
06 Ağustos 2024 Salı 14:58
Kendi çocuğunu akşama kadar park park gezdiren insanlar köydeki çocuklara bu hakkı gereksiz gören şehirli beyefendiler.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_110974)
05 Ağustos 2024 Pazartesi 09:05
Bence oyun parkı için mücadeleniz yerine mevcut oyun parkları ve yapılan diğer piknik alanlarının korunması için önerge verseniz ve bunun takipçisi olsanız daha iyi bir hizmet yapmış olursunuz.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_111002)
06 Ağustos 2024 Salı 15:01
@Misafir Kullanıcı Köylerde çocuk oyun parkı yokki korunsun
Misafir Kullanıcı (@Misafir_110939)
03 Ağustos 2024 Cumartesi 01:02
Köylerdeki çoçuklar doğayla iç içe.Doğal derelerdeki sular,ormanlar,taşlar vb çoçuklar için oyun alanları.çoçukları plastiklere mahkum etmeyelim.plastikleri köylere sokmayalım.yapılması gereken şehirlerde de köy gibi doğal oyun alanları oluşturmak olmalı.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_110933)
02 Ağustos 2024 Cuma 16:30
BIRAKIN KÖYDE ÇOCUKLAR TOPRAKLA OYNASIN YARATICILIKLARINI GELİŞTİRSİNLER. SIRF GAZETEYE DEMEÇ VERMEK İÇİN LAF OLMASI İÇİN SÖYLENMİŞ. BAŞKA İŞİMİZ KALMADI KÖYLERE ÇOCUK PARKI
Misafir Kullanıcı (@Misafir_111003)
06 Ağustos 2024 Salı 15:04
@Misafir Kullanıcı Sizde sırf eleştirmek için yazmışsınız.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_110929)
02 Ağustos 2024 Cuma 13:41
Köye park mantikli gelmedi bana
Misafir Kullanıcı (@Misafir_110910)
01 Ağustos 2024 Perşembe 18:54
Çok önemli ve yerinde bir talep. Çocukların temel sosyal gereksinimlerinden biri olan çocuk parkları her köye yapılmalı. Çocuklar için yapılan her yatırımı destekliyorum
18.11.2025
15:56
DEM Parti`den Bingöl`de Halk Buluşması
DEM Parti'den Bingöl'de Halk Buluşması
DEM Parti Bingöl İl Eş Başkanı Sedat Ormangören; 'Halkımız ve sivil toplum kuruluşlarını etkinliğe güçlü bir katılım göstermeye davet ediyoruz' dedi.
18.11.2025
12:50
Bingöl`ün yeni üretim üssü çamurdan kurtuluyor! Vali Usta, çalışmaları yerinde inceledi
Bingöl'ün yeni üretim üssü çamurdan kurtuluyor! Vali Usta, çalışmaları yerinde inceledi
Bingöl 3. Kısım Küçük Sanayi Sitesi'nde tamamlanan asfalt çalışmalarını yerinde inceleyerek ilgililerden bilgi alan Vali Dr. Ahmet Hamdi Usta; 'Bingöl'ün faydasına olan her işte elini taşın altına koyan bir anlayışla çalışmaya devam ediyoruz' dedi.
18.11.2025
12:28
Bingöl`de asayiş uygulamaları! Uyuşturucu ve silah ele geçirildi, aranan 27 şahıs yakalandı
Bingöl'de asayiş uygulamaları! Uyuşturucu ve silah ele geçirildi, aranan 27 şahıs yakalandı
Bingöl'de bir haftada yapılan asayiş uygulamalarında uyuşturucu maddeler, silahlar ele geçirildi; aranan 27 firari yakalandı. Vali Usta; 'Görevlerini kararlılıkla sürdüren Jandarma ve Emniyet mensubu arkadaşlarıma teşekkür ediyorum' dedi.
18.11.2025
10:06
Trafikte yeni dönem! Yaka kameraları törenle takıldı
Trafikte yeni dönem! Yaka kameraları törenle takıldı
İçişleri Bakanlığı tarafından yürütülen Yaka Kamerası Projesi kapsamında Bingöl'de trafik ekiplerine 90 yeni yaka kamerası tahsis edildi. Bingöl Valisi Usta; 'Vatandaşımızın devlete olan güvenini sağlamak, kolluk kuvvetlerimizin de şefkatini göstermek amacıyla çok önemli diye değerlendiriyorum' dedi.
18.11.2025
09:52
Üniversitede 3 yıllık eğitim dönemi başlıyor
Üniversitede 3 yıllık eğitim dönemi başlıyor
YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, isteyen ve başarılı olan öğrencilerin üniversiteyi 3 yılda bitirebilmesine ilişkin uygulamanın hayata geçirileceğini açıkladı.
16.11.2025
19:51
IBAN`a para transferinde yeni dönem!
IBAN'a para transferinde yeni dönem!
Artan banka dolandırıcılıklarının ardından IBAN transferleri ve çevrim içi ödemelerde yeni güvenlik adımları devreye giriyor. Meclis'e sunulan ve aralık ayı itibarıyla yasalaşması beklenen 11. Yargı Paketi kapsamında mobil bankacılığa biyometrik doğrulama eklenerek para transferlerinde ses, parmak izi, yüz ve göz taramasıyla onay süreci zorunlu hale gelecek.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın