KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
05 Mayıs 2026 Salı
°C

O'nun mirası kur'an ve sünnettir

Mesajında kardeşlik ve beraberlik vurgusunda bulunan Bakan Yılmaz: “Kardeşlik bağlarımızı kuvvetlendirmek, birlik ve beraberliğimizi pekiştirmek için işlerimizin ve ilişkilerimizin temeline adaleti, merhameti, sevgi ve kardeşliği yerleştirmeye gayret edelim. O’nun mirası Kur’an ve sünnettir” dedi.

O`nun mirası kur`an ve sünnettir
19 NİSAN 2013 CUMA 08:57
0
1431
0
AA aa

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Kutlu Doğum Haftası nedeniyle bir mesaj yayınladı.

‘Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V.), bundan 1442 yıl önce dünyayı teşrif etti ve Rabbimiz tarafından âlemlere rahmet olarak ve güzel ahlakı tamamlamak üzere gönderildi. Her yıl kutladığımız Kutlu Doğum Haftasının bu yılki teması “Hz. Peygamber ve İnsan Onuru” olarak belirlendi ve ülkemizin her yerinde coşkulu bir şekilde kutlanıyor' diyen Bakan Yılmaz: “O merhametin temeline sevgi ve kardeşliği yerleştirdi. Güzel ahlakın temeline hoşgörüyü yerleştirdi. O, 63 yıllık hayatını güzel ahlak üzere yaşadı ve Veda Hutbesi ile mesajını tamamladı. Geldiğimiz noktada insanlık, Peygamber Efendimizin mesajına sarılmalıdır. O, bütün insanlığı; adalete, merhamete, sevgi ve kardeşliğe çağırdı. Peygamberimiz, Efendimizi anlayacağımız, Kutlu Doğum Haftasına bir kez daha erişme şerefine nail olduğumuz bu günlerin manevi atmosferinde; kardeşlik bağlarımızı kuvvetlendirmek, birlik ve beraberliğimizi pekiştirmek için işlerimizin ve ilişkilerimizin temeline adaleti, merhameti, sevgi ve kardeşliği yerleştirmeye gayret edelim. O'nun mirası, Kur'an ve sünnettir. Gelin, üstünlükleri renklerde, kökenlerde değil takvada arayalım. Gelin, çocuklarımıza nefreti değil kardeşliği, hoşgörüyü, birliği, beraberliği ve Peygamber sevgisini miras bırakalım” dedi.

Peygamber Efendimizin hayatının örnek alınması gerektiğini vurgulayan Yılmaz: “Nisan ayının bereketli ikliminde, çözüm sürecine girdiğimiz bu dönemde, Peygamberimizin (S.A.V.) mesajlarını ilke edinerek iki baharı bir arada yaşamanın sevincini yüreğimizde hissediyoruz. Peygamber Efendimizin hayatını örnek alarak, insan onuruna saygı bilincini kazanmalı ve kazandırmalıyız. Kutlu Doğum Haftasının, bütün Müslümanların gönlünde birlik, beraberlik, kardeşlik, yardımlaşma, dayanışma, merhamet, sevgi ve saygının yerleşmesine vesile olacağı inancımla tüm İslam Âleminin, milletimizin ve Bingöllü hemşerilerimin Kutlu Doğum Haftasını kutlar, selam ve saygılar sunarım” şeklinde konuştu. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
05.05.2026
14:54
Başkan Arıkan
Başkan Arıkan 'Bingöl'ümüze hayırlı olsun' diyerek duyurdu!
Seçim döneminde 'Vizyon Proje' olarak duyurduğu 'askeri alanın tahsisi' konusunda 'İmzaları attık, Bingöl'ümüze hayırlı olsun' diyerek müjdeyi veren Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, 350 dönümlük askeri alanın devir protokolünün imzalandığını duyurdu. Arıkan, yakın zamanda ihaleye çıkacak önemli projelerle ilgili de mesajlar verdi.
05.05.2026
14:42
Resmi Gazete`de yayımlandı! Araç bilgilerine erişim artık ücretli
Resmi Gazete'de yayımlandı! Araç bilgilerine erişim artık ücretli
Araç sahiplerini ilgilendiren yeni bir düzenleme yürürlüğe girdi. Noterlik Kanunu Yönetmeliğinde değişiklik Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, araç sorgulamalarında ücret ödenecek.
05.05.2026
14:37
Bingöl`de Şampiyon Sporcu, SSÇ Kapsamındaki Gençlerle Buluştu
Bingöl'de Şampiyon Sporcu, SSÇ Kapsamındaki Gençlerle Buluştu
Bingöl'de Denetimli Serbestlik Müdürlüğü gözetimindeki suça sürüklenen çocuklara yönelik düzenlenen söyleşide, milli atlet Yavuz Ağralı deneyimlerini paylaşarak gençlere rol model oldu.
05.05.2026
14:07
Bingöl`de Akıntıya Kapılan At Son Anda Kurtuldu
Bingöl'de Akıntıya Kapılan At Son Anda Kurtuldu
Karlıova'da etkili olan sağanak sonrası taşan Peri Suyu'na kapılan bir at, akıntıya karşı verdiği mücadeleyle kıyıya ulaşarak telef olmaktan kurtuldu. O anlar cep telefonu kamerasına yansıdı.
05.05.2026
00:52
Bingöl`de seyir halindeki kamyon alev alev yandı
Bingöl'de seyir halindeki kamyon alev alev yandı
İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri, yangına kısa sürede müdahale ederek kontrol altına aldı.
05.05.2026
00:51
Bingöl, Rafting Türkiye Şampiyonası`na Ev Sahipliği Yapacak
Bingöl, Rafting Türkiye Şampiyonası'na Ev Sahipliği Yapacak
Bingöl'ün Genç ilçesinde 6-10 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek Okul Sporları Rafting Türkiye Şampiyonası, Murat Nehri'nde gerçekleştirilecek yarışlarla sporseverleri buluşturacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın