KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
10 Mart 2026 Salı
°C

'O'nun yaşadığı gibi yaşamalıyız'

Genç'te 'Peygamber Efendimiz ve Ailesi' Konferansı veren rektör Çapak; 'Hz. Peygamber'i örnek alırken, ailesiyle birlikte örnek almalıyız. Ailesiyle olan yaşantısını örnek almalıyız. Onun için hayatını baştan sona defalarca okuyup O'nun yaşadığı gibi yaşamalıyız.'

`O`nun yaşadığı gibi yaşamalıyız`
12 KASIM 2019 SALI 17:23
3
3141
1
AA aa

Bingöl Üniversitesi Rektörü Rektör Prof. Dr. Çapak, Genç İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen "Mevlid-i Nebi" programında “Peygamber Efendimiz ve Ailesi” konferansı verdi.

Şehit Hakan Akdere Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, Genç Kaymakamı Arif Gül, Genç Belediye Başkanı M. Zeki Dirik, Bingöl İl Müftüsü Muharrem Genç, ilçedeki kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Genç İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen "Mevlid-i Nebi" programına konuşmacı olarak katılan Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, Müslümanların Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in yaşadığı gibi yaşamaya çalışması gerektiğinin altını çizerek, “O'nun yaşadığı gibi yaşamaya çalışırsak huzuru bulabiliriz” dedi.

Peygamber Efendimizin hayatının iyi öğrenilmesi ve iyi bilinmesi gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Çapak, “Peygamber Efendimizi ne kadar örnek alıyor ve bu örneği hayatımızda ne kadarını yaşıyoruz? Bunun muhasebesini iyi yapmamız gerekiyor. Okuduğumuz Kur'an-ı Kerim'in ne kadarını anlıyoruz? Kıldığımız namazı huşu içerisinde kılıyor muyuz? Eğer kılınan namaz insanı kötülükten alıkoymuyorsa o insanın kendini sorgulaması gerekiyor. Peygamber Efendimizin hayatını baştan sonra defalarca okumalıyız. Okuduğumuz Kur'an-ı Kerim'in manasını bilmeliyiz. O'nu anlamalıyız. O'na göre yaşamalıyız. İnsanların söyledikleri ile yaptıklarının tutarlı olması lazım. Her zaman doğru insan olmalı” diye konuştu.

Peygamber Efendimizin ailesi ile birlikte örnek bir insan olduğunu belirten Prof. Dr. Çapak, “Hz. Peygamber'i örnek alırken, ailesiyle birlikte örnek almalıyız. Ailesiyle olan yaşantısını örnek almalıyız. Peygamber Efendimiz, merhametli, şefkatli, ailesine ve çevresine her zaman hoş görülü biriydi. Asla yalan konuşmazdı. Onun için hayatını baştan sona defalarca okuyup O'nun yaşadığı gibi yaşamalıyız. Yaşadığımız her anın, attığımız her adımın, söylediğimiz her sözün hesabı sorulacak bizden. Her birimizin yaşadığı her an çok kıymetlidir. Zamanın kıymetini bilmeliyiz. Çocukluğumuzun, gençliğimizin ve yaşlılığımızın her anının kıymetini iyi bilmeli ve ona göre yaşamalıyız. Hayat için ikinci bir şansımız yok. Cenabı Allah'a güzel kulluk yapmalıyız. İnsanın bu dünyada götürebileceği hiçbir şey yok. Tek götürülecek şey burada yaşadıklarımızdır. Allah'ın emrettiği gibi yaşarsak güzel amellerimizle gideriz. Tersi şekilde yaşarsak, yaşadığımız kötülüklerimizi götürürüz. Allah, neden düşünmüyorsunuz, neden akıl etmiyorsunuz buyurarak, bizleri düşünceye ve tefekküre davet ediyor. Başıboş yaratılmadık hiç birimiz. Neden yaratıldığımızı iyi bilmeliyiz”  şeklinde konuştu.

Programda İl Müftüsü Muharrem Genç ve İlçe Müftüsü Mahmut Kaya da birer konuşma yaptılar.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_52664)
14 Kasım 2019 Perşembe 11:50
Merak ediyorum acaba onun gibi yaşamalıyız diyen rektör ÇAPAK BİNGÖL ÜNİVERSİTE sine REKTÖR Atandıktan sonra ne gibi iyiliklerde bulundu prof dr Baydaştan sonra Bingöl üniversitesine ne gibi katkı sundu mütaahit firmalara hangisinin işini gerçek manada sağlam teslim alındı yapı işlerini ve diyer ihaleler nasıl yapılıyor diye hiç haberi varmı garibin üniversitede olan bitenden kimlere işleri nasıl ne şartlarda verildiğinden haberdarmı KHKY yasaklı kişiler firmalar vs ler neden göz yumuluyor sayın çapak pikom adı altında BİNGÖL ÜNV gelen paralar nerelere harcandı bu memlekete katkısı ne oldu
10.03.2026
06:55
Bingöl Belediyesi Gazze`de Her Gün Bin Kişiye İftar Verecek
Bingöl Belediyesi Gazze'de Her Gün Bin Kişiye İftar Verecek
Bingöl Belediyesi, Ramazan ayı kapsamında Gazze'deki ihtiyaç sahipleri için 10 gün boyunca her gün Bin kişilik iftar yemeği verecek. Karar, Belediye Meclisi'nde grubu bulunan tüm partilerin ortak oyuyla kabul edildi.
10.03.2026
06:53
Akademik İş Birliği Protokolü İmzaladılar
Akademik İş Birliği Protokolü İmzaladılar
Bingöl Üniversitesi ile Munzur Üniversitesi arasında akademik ve bilimsel iş birliklerini geliştirmeye yönelik protokol imzalandı. Protokolle ortak araştırma projeleri ve üniversite-sanayi iş birliklerinin artırılması hedefleniyor.
10.03.2026
06:51
Bingöl`de arazi aracıyla motosiklet çarpıştı: 2 yaralı
Bingöl'de arazi aracıyla motosiklet çarpıştı: 2 yaralı
Yaralılar, olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından ambulansla Bingöl Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.
10.03.2026
06:49
Bingöl`de odunluk yangını panik yarattı
Bingöl'de odunluk yangını panik yarattı
Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine itfaiye ekipleri sevk edildi. Yangında odunlukta maddi hasar meydana gelirken, olayla ilgili inceleme başlatıldı.
09.03.2026
02:40
12Bingölspor`da alarm! Puan farkı 7`ye düştü
12Bingölspor'da alarm! Puan farkı 7'ye düştü
TFF 3. Lig 2. Grup lideri 12 Bingölspor, son haftalarda yaşadığı puan kayıplarıyla dikkat çekiyor. Sahasında Erciyes 38 FK ile 1-1 berabere kalan Bingöl temsilcisinde galibiyet hasreti üç maça çıkarken, lider ile en yakın takipçisi arasındaki puan farkı 7'ye kadar geriledi. Yeşil beyazlı ekibin önündeki kritik karşılaşmalarda hata yapma lüksü yok!
09.03.2026
02:38
İran`da dini liderliğe Mücteba Hamaney seçildi
İran'da dini liderliğe Mücteba Hamaney seçildi
İran'da Uzmanlar Meclisi, ABD-İsrail'in 28 Şubat'taki hava saldırısında öldürülen Ali Hamaney'in ardından liderlik makamına oğlu Mücteba Hamaney'in 'ezici oy çoğunluğuyla' seçildiğini duyurdu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın