KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Ağustos 2025 Cumartesi
°C

Opec istifini bozmuyor: fiyatlar makul

Rekor düzeye fırlayan petrol fiyatlarına karşın Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütünü (OPEC), üretimi artırmaya davet eden ABD'nin çağrısı, kartelden olumlu yanıt almadı.

Opec istifini bozmuyor: fiyatlar makul
25 EKİM 2007 PERŞEMBE 16:29
0
919
0
AA aa
OPEC Genel Sekreteri Abdullah el Bedri, ''piyasada yeteri kadar petrol bulunduğunu ve fiyatların da makul olduğunu'' savunarak şu anda üretimi artırmaya gerek olmadığını söyledi.

Bedri, 90 dolar civarında seyreden petrolün varil fiyatının ihracatçı ülkeler için fazladan kazanç anlamına gelmediğini de iddia ederek, tersine üretimi artırmak için yüksek maliyetle yeni üretim yatırımları yapmakta olan petrol üreticilerinin ABD Dolarının değer yitirmesinden dolayı gelirlerinin azaldığına tanık olduklarını belirtti.

Bedri, petrol fiyatlarının yüksekliğinin, petrol ihraç eden ülkelerin talebin altında petrol arz etmesinden değil, rafineri yetersizliği, mali spekülasyonlar ve üretim bölgelerindeki jeopolitik durum gibi, üreticilerin kontrolünde olmayan etmenlerden kaynaklandığını ifade etti.

ABD Enerji Bakanı Sam Bodman, dün OPEC ve diğer petrol ihracatçılarına, üretimi artırmaları çağrısında bulunmuştu.



Haber7
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın