Optimum şartlarda üretim yapacaklar
KKYDP kapsamında bitme aşamasına gelen etçi tavuk yetiştiriciliği tesislerinde en son teknoloji kullanılarak tam otomasyonlu sistemle sıcaklık, nem, havalandırma ve ışık kontrolü sağlanarak, optimum şartlarda üretim yapılacak. Üreticiler, yılda 6 dönem yetiştiricilik yaparak toplamda 216 Bin baş kapasiteli etçi tavuk yetiştiriciliği yapacak.
10 ARALIK 2015 PERŞEMBE 22:56 |
0 |
2306 |
0 |
|
AA |
aa |
|
İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Yıldırım, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı (KKYDP) kapsamında Garip Köyü'nde proje uygulaması tamamlanan etçi tavuk tesisleri ve Organize Sanayi Bölgesinde proje uygulaması devam eden et işleme tesisinde incelemelerde bulundu.
İncelemelerin ardından açıklamada bulunan Yıldırım, bu yıl ilk kez uygulanan etçi tavuk yetiştiriciliği işletmesinden 9 adet projenin uygulandığı Bingöl'de her bir tesisin kapasitesi 36 Bin adet/dönem olarak inşa edildiğini söyledi.
Projeler kapsamında Garip Köyü'nde uygulanan 3 adet etçi tavuk yetiştiriciliğinin tamamlanarak nihai raporlarının İl Müdürlüğüne sunulduğunu belirten Yıldırım, “Üreticilerin sundukları ve her bir proje toplam bütçesinin 1 Milyon TL'dir. Program kapsamında yüzde 50 hibe desteği sağlanarak 500 Bin TL hibe verilmiştir. İlimiz için yeni olan etçi tavuk yetiştiriciliği işletmelerinde; en son teknoloji kullanılarak tam otomasyonlu sistemle sıcaklık, nem, havalandırma ve ışık kontrolü sağlanarak, optimum şartlarda üretim yapılacaktır. Her bir dönem 36 Bin baş kapasiteli olan tesisler 38-45 günde kesim ağırlığına geldikten sonra en yakın kanatlı kesimhanesinde karkas beyaz et haline gelecektir. Üreticilerimiz yılda 6 dönem yetiştiricilik yaparak toplamda 216 Bin baş kapasiteli etçi tavuk yetiştiriciliği yapacaklardır” dedi.
Bingöl Organize Sanayi Bölgesi'nde uygulanan 1080 ton/yıl kapasiteli et işleme tesisinde de inceleme yaparak bilgi veren Yıldırım, “Bölgede hayvancılık sektörün giderek gelişiyor. Tarımsal ürün ile tarımsal sanayi entegrasyonunun sağlanması için bu tür yatırımların bakanlığımız tarafından desteklenmeye devam edilecek. Bu amaçla önümüzdeki yıllarda sektöre ilgi duyan yatırımcılarımızı bu yönde yatırım yapmaya davet ediyoruz” dedi.
|
29.08.2026 04:09
 |
Bingöl'de 647 kişiye iş fırsatı! Başvurular 31 Ağustos'ta |
İŞKUR ile Milli Eğitim Müdürlükleri iş birliğinde düzenlenecek Toplum Yararına Programlar kapsamında Bingöl genelinde 457 temizlik personeli ve 190 bahçe görevlisi olmak üzere toplam 647 kişi istihdam edilecek. Başvurular 31 Ağustos-4 Eylül 2026 tarihleri arasında alınacak. |
|
29.08.2026 04:07
 |
Ulya-Der, Bingöl'de görkemli törenle açıldı |
Bingöl'de yardımlaşma, dayanışma ve sosyal destek alanlarında faaliyet göstermek amacıyla kurulan Ulya-Der, yoğun katılımla hizmete açıldı. Açılışta dernek üyelerince SMA hastası Efrayim bebeğin tedavisi için toplanan 161 bin TL'lik bağış da kampanya yürütme kuruluna teslim edildi. |
|
29.08.2026 04:05
 |
Bingöl Balı Türkiye yollarında tanıtılıyor |
Bingöl Balı Üreticileri Birliği Başkanı Bilal Salcı'nın çağrısına seyahat firmaları ve düğün salonlarından destek geldi. Has Bingöl ve Cesur Bingöl otobüslerinde dijital ekran ve anonslarla Bingöl Balı tanıtılacak. |
|
29.08.2026 04:05
 |
Korlaelçi: 'Eşit ve özgür eğitim için sözümüzü büyütüyoruz' |
Ankara'da düzenlenen 6. Demokratik Eğitim Kurultayı'na katılan Eğitim Sen Bingöl Şube Başkanı Murat Korlaelçi, eşit, özgür, laik, bilimsel, anadilinde ve demokratik eğitim mücadelesinin önemine dikkat çekti. |
|
29.08.2026 04:03
 |
Bingöl'de zincirleme kaza! |
Solhan'da otomobil, traktör ve 2 minibüsün karıştığı kazada yaralanan olmazken, araçlarda maddi hasar meydana geldi. |
|
29.08.2026 04:02
 |
Düğünden ölüme… Dört can toprağa verildi |
Genç'te düğünden dönen hafif ticari aracın uçuruma yuvarlanması sonucu hayatını kaybeden 2'si çocuk 4 kişi, gözyaşları arasında son yolculuklarına uğurlandı. Kazada yaralanan 5 kişinin hastanelerdeki tedavisi sürüyor. |
|
|