KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
11 Ağustos 2025 Pazartesi
°C

Ordulu şehit ailesi tepkili

Bingöl'de dört askerin şehit olduğu saldırının istihbaratını veren çoban C.Ü.'nün olay tarihinde yaşı küçük olduğu için Çocuk Mahkemesi'ne gönderilmesi saldırıda şehit olan Salim Güneş'in ailesi tarafından tepki ile karşılandı. Diyarbakır Özel Yetkili Ağır Ceza Mahkemesi, C.Ü. hakkında 4 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istiyordu.

Ordulu şehit ailesi tepkili
29 EKİM 2010 CUMA 10:26
0
3240
0
AA aa

Bugün bir gazetede yer alan Bingöl'de dört askerin şehit olduğu saldırının istihbaratını veren çoban C.Ü.'nün olay tarihinde yaşı küçük olduğu için Çocuk Mahkemesi'ne gönderilerek indirimden yararlanacağı haberi saldırıda şehit olan 4 askerden biri olan Ordu'nun Çatalpınar ilçesinde ikamet eden Salim Güneş'in ailesi tarafından tepki ile karşılandı. 

Şehit Salim Güneş'in babası Adem Güneş, 2008 yılı Ağustos'unda Bingöl Yedisu'da yapılan saldırıda tek çocuğunun da 4 şehit içinde bulunduğunu dile getirerek, "Oğlumun şehit olmasından bir kaç gün sonra Bingöl'den beni aradılar. O zaman görüştüğüm komutan bana haberlerde geçen çobanı yakaladıklarını, onun bu baskın için teröristlere kılavuzluk yaptığını söyledi. Ben de o zaman dedim ki yakalansa ne olacak, birkaç yıl sonra bırakırlar. Ne yazık ki benim dediğim gibi çıktı. Benim oğlum toprağın altına gitti, ama ona bunu yapanlar elini kolunu sallayarak gezecek." dedi.

Çobanın çocuk muamelesi görmesine de tepki gösteren Güneş, "Madem bu çoban çocukmuş, madem masummuş, madem aklı tam gelmemiş o zaman askere pusuyu yapacak aklı nerden bulmuş? Bu çoban işte ağır cezaya gitmedi, şimdi çıkacak. Ben de o halde bir çocuk bulacağım ben de o zaman ortalığı yakıp yıkacağım. Böyle şey nasıl olur? Ben evladımı kaybettim, benim dünyam yıkıldı. Ben bu saaten sonra yaşasam ne yaşamasam ne. Bu nasıl devlet, bu nasıl adalet?" diye konuştu.

"Ben bu uygulamaya, bu uygulamayı yapanlara tepkiliyim." diyen Güneş gözyaşları içinde, "Ben tek oğlumu bu vatan için verdim. Bu vatanın bana verdiğine bir bakın. Ben hükümete de tepkiliyim. O saldırıyı yapan teröristler de yakalanamadı. Ben hakkımı aramak istiyorum. Ben Türkiye Cumhuriyeti'nden hakkımı aramak istiyorum. Kötülük yapanlar, hainlik yapanlar gereken cezayı alsın istiyorum." şeklinde konuştu.

Ogün Samast vakası
'İkinci Ogün Samast Vakası' başlığı ile verilen haberde Bingöl'de dört askerin şehit olduğu saldırıda teröristlere muhbirlik yaptığı gerekçesiyle yargılanan çobanın da, kamuoyunda "taş atan çocuklar yasası" olarak bilinen Terörle Mücadele Yasası'nda yapılan değişiklikten yararlandığı belirtiliyordu. Özel Yetkili Mahkeme'de dört kez müebbet istemiyle yargılanan çobanın dosyası görevsizlik kararıyla Bingöl'deki Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildiği, çocukların terörle mücadele kanunu kapsamında Özel Yetkili Ağır Ceza Mahkemeleri'nde yargılanamayacaklarına ilişkin yasanın yürürlüğe girmesi, müebbetle yargılanan çocukları da etkilediği aktarılıyordu.

Bunlardan birinin de Bingöl'ün Yedisu İlçe Jandarma Komutanlığı'na 31 Ağustos 2008'de iftar vakti saldırarak dört askeri şehit edip, dört askeri de yaralayan PKK'lılara, askerlerin mevzilerini ihbar ettiği için hakkında dört kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen çoban C.Ü. olduğu dile getiriliyor. O tarihte 18 yaşından küçük olduğu belirlenen çoban C.Ü., yeni düzenlemeden faydalandığı, Diyarbakır Özel Yetkili Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki dosyası "görevsizlik" kararıyla Bingöl'e gönderildiği aktarılıyordu.

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
11.08.2025
00:06
Boğulursak cenazemizi çıkarmaya onlar gelecek!
Boğulursak cenazemizi çıkarmaya onlar gelecek!
Bingöl'de bir genç, girdiği baraj golünde boğuldu. Bingöl'de dalgıç olmadığı için çevre illerden gelen ekipler cenazeyi çıkardı. Bingöl'de dalgıç olmamasına ise muhtemelen 'kadro istedik' açıklaması yapılacak.
11.08.2025
00:05
2026 Hac Ön Kayıtları Başladı
2026 Hac Ön Kayıtları Başladı
2026 yılı hac organizasyonu için ön kayıt ve kayıt yenileme süreci bugün başladı. 5 Eylül'e kadar e-Devlet üzerinden ön kayıt başvurularını yapabilecek.
11.08.2025
00:04
Muhtar Baraç`tan Başkan Arıkan`a teşekkür
Muhtar Baraç'tan Başkan Arıkan'a teşekkür
Mirzan Mahallesi Muhtarı Hanefî Baraç: 'Mahalle sakinlerimiz adına, başkanımıza göstermiş olduğu samimi ilgi ve çözüm odaklı yaklaşımı için teşekkür ediyor, kalan tüm sorunlarımızın da aynı kararlılıkla ele alınacağına olan inancımızı ifade ediyoruz.'
11.08.2025
00:02
Bingöl polisinden kumar baskını
Bingöl polisinden kumar baskını
Bir işyerinde kumar oynatıldığı bilgisine ulaşan Bingöl polisi, baskın düzenledi. 4 kişi hakkında işlem başlatıldı.
11.08.2025
00:01
Bingöl`de gümrük kaçağı tütün ve mamülleri ele geçirildi
Bingöl'de gümrük kaçağı tütün ve mamülleri ele geçirildi
Bingöl'de polis ekipleri tarafından yapılan çalışmada gümrük kaçağı tütün ve tütün mamülleri ele geçirildi.
11.08.2025
00:01
Bingöl`de otomobil ata çarptı: 2 yaralı
Bingöl'de otomobil ata çarptı: 2 yaralı
Bingöl'de otomobilin ata çarpması sonucu meydana gelen kazada, 2 kişi yaralandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın