KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
08 Haziran 2025 Pazar
°C

Orman işletme müdürü göreve başladı

Bingöl Orman İşletme Müdürlüğü'ndeki görev değişiminin ardından yeni Orman İşletme Müdürü Mehmet Murat Bilinmiş görevine başladı.

Orman işletme müdürü göreve başladı
30 ARALIK 2013 PAZARTESİ 22:51
1
3042
0
AA aa

Afyon Dinar Orman İşletme Müdür Yardımcılığı görevinde iken Bingöl Orman İşletme Müdürü olarak görevlendirilen Mehmet Murat Bilinmiş, Ali Erkan Yücel'den teslim aldığı yeni görevine başladı.

Yaklaşık iki hafta önce göreve başlayan Bilinmiş, Bingöl'deki yerel ve ulusal basın temsilcileriyle bir araya geldi.

Basın temsilcileriyle kent hakkında fikir alış verişinde bulunan Bilinmiş, Bingöl'de hizmet anlayışını geliştirmek istediğini söyledi.

Bingöl'de gelir getirici ağaç türleri üzerinde çalışma başlattıklarını kaydeden Bilinmiş: “Gelir getirici tür ağaçlandırma faaliyetleri kapsamında tespit edilen arazi ve sahanın etrafının dikenli tel çit ile çevrilecek. Saha içerisinde yer alan mevcut su kaynağı ile sulama sorununun yaşanmayacağı, ceviz ve badem ile ağaçlandırma yapılması planlanan sahalarda en kısa zamanda dikim çalışmalarına başlayacağız. Gelir getirici türler olan ceviz ve badem ile yapılacak ağaçlandırma çalışmalarıyla bitiminde fidanlar köy halkına teslim edilecek. Bu türden gelir elde edecek olan Köylü vatandaşlarımız ağaçlara sahip çıkarak hem toprak iyileştirilmesine katkı sunacak, hem de erozyonu önlemiş olacak” dedi.

Bingöl, Elazığ ve Muş ilini kapsayacak 73 milyon liralık kırsal kalkınma projesi olan Murat Havzası Rehabilitasyon Projesi hakkında kısa bilgi veren Bilinmiş: “Proje, 2012-2018 yılları arasında uygulanacak. Proje ile Bingöl, Elazığ ve Muş illerinde Murat Nehri havzasında kalan bölümünde seçilecek 25 mikro havzada doğal kaynak bozulumunun önüne geçmek, havzanın üst kotlarında yaşayan halkın yoksullarını azaltmak amaçlanıyor. Projenin uygulama ayağına biz bakıyoruz. Ekip arkadaşlarımızla bu kapsamda güzel çalışmalar yapacağız. Bu Proje ile orman, tarım ve su kaynakları korunup geliştirilerek, toprak aşınımı ve erozyon azalacak” şeklinde konuştu. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
07.06.2025
21:59
Binler Çaytepe`de buluştu!
Binler Çaytepe'de buluştu!
Zıkte Aşireti'nin merhum lideri Eski Milletvekili Kazım Ataoğlu, Çaytepe Köyü'nde düzenlenen Mevlid-i Şerif programıyla anıldı. 2 bini aşkın kişinin katıldığı anlamlı buluşmada Aşiretin yeni lideri olarak ilan edilen İbrahim Ataoğlu, Zikte Aşireti'nin yüzyıllardır süregelen bir gönül bağı olduğunu vurguladı: 'Toprağa, mala, menfaate değil; sevgiye, sadakate, saygıya ve gönül birliğine dayanan bir yapımız var. En büyük gücümüz birbirimize olan bağlılığımızdır. Bu bayramla birlikte geleceğe daha umutla bakmak, bu birlikteliği kalıcı bir bayrama dönüştürmek istiyoruz.'
07.06.2025
21:58
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu! Takibe alınan otobüste yakalandı!
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu! Takibe alınan otobüste yakalandı!
Bingöl'de polis ekipleri tarafından yapılan çalışmada, 156 gram kokain ile yakalanan şüpheli, tutuklanarak cezaevine gönderildi.
07.06.2025
21:57
Kazayı telefon uygulaması 112`ye bildirdi
Kazayı telefon uygulaması 112'ye bildirdi
Bingöl-Diyarbakır karayolunda yoldan çıkan bir araç, takla attı. Araçta bulunan bir cep telefonunun kaza algılama programından 112'ye ihbar düşmesi sonucu bölgeye giden ekipler, ilk müdahalelerin ardından yaralıları hastanelere sevk etti.
07.06.2025
21:55
Bingöl-Elâzığ yolunda kaza! 2`si ağır 4 yaralı
Bingöl-Elâzığ yolunda kaza! 2'si ağır 4 yaralı
Kazayı gören diğer sürücülerin haber vermesi üzerine olay yerine sağlık, polis ve jandarma ekipleri sevk edildi.
06.06.2025
00:45
Bingöl Basın Konseyi kuruldu
Bingöl Basın Konseyi kuruldu
Bingöl'de gazetecilerin öncülüğünde 'Bingöl Basın Konseyi' kuruldu. Basının birleştirici gücünü ortaya koymayı hedefleyen konsey, yerel ve ulusal basın temsilcileriyle iş birliği içinde çalışarak kentin sosyal, kültürel ve ekonomik dinamiklerine katkı sunmayı planlıyor.
06.06.2025
00:43
Kazım Ataoğlu için Mevlid okutulacak
Kazım Ataoğlu için Mevlid okutulacak
Bingöl siyasetinde iz bırakanlar arasında yer alan Zıkte Aşireti Merhum Lideri Bingöl Eski Milletvekili Kazım Ataoğlu için 7 Haziran 2025 Cumartesi günü Çaytepe Köyü'nde Mevlid-i Şerif okutulacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın