KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
16 Temmuz 2025 Çarşamba
°C

Ormanı pkk yaktı!

Bingöl'ün Yayladere ilçesine bağlı Zeynelli ile Güneşli köyleri kırsalında iki gün önce başlayan ve halen süren orman yangınının, PKK tarafından, askeri pusuya düşürmek için çıkarıldığı bildirildi.

Ormanı pkk yaktı!
13 AĞUSTOS 2015 PERŞEMBE 23:52
0
3508
0
AA aa

 Bingöl Valiliği, Yayladere ilçesi kırsalındaki yangına ilişkin yazılı açıklama yaptı. 11 Ağustos 2015 Salı günü saat 10.40 sıralarında PKK'lı bir grup tarafından Yayladere ilçesi Güneşli Jandarma Karakolu'na taciz ateşi açıldığına dikkat çekilen açıklamada, “Güvenlik güçleri bu taciz ateşine aynıyla karşılık vermiştir. Karşılıklı 20 dakika süren bu çatışma neticesinde PKK terör örgütü mensupları geri çekilmek zorunda kalmış, geri çekilirken de askeri peşinden sürükleyerek kumpas kurmak amacıyla ormanlık alanı ateşe vermiştir” denildi.


“GÜVENLİK SAĞLANAMADIĞINDAN..”

Bilekkaya, Güneşlik ve Başparmak mezrası Jandarma Karakol çevresi ile Zeynelli köyü üçgeninde giderek büyüyen yangına ilk gün müdahale edildiğine işaret edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Yayladere Kaymakamlığı koordinasyonunda Yayladere Belediyesi'ne ait bir kepçe ve Yayladere Özlüce Barajına ait bir itfaiye aracı ile müdahale edilmiştir. Akşam saatlerinde yangın kontrol altına alınmış ancak güvenlik sıkıntısı nedeniyle hava karardıktan sonra yeterli soğutma çalışmaları yapılamadan araçlar bölgeden çekilmiştir.”

“13 HEKTAR ALAN KÜL OLDU”

Önceki gün rüzgârın etkisi ve önceki gün yapılan soğutma çalışmalarının yetersiz kalması nedeniyle orman yangınının tekrar alevlendiğine de vurgu yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Yeniden müdahale etme ihtiyacı doğmuştur. Yayladere Kaymakamlığı tarafından İl Özel İdaresinden bir dozer, Yayladere Belediyesi'nden bir kepçe, Kiğı Orman İşletme Şefliği'nden bir adet arazöz, Yayladere Özlüce Barajı'ndan bir adet itfaiye aracı, Karakoçan Belediye Başkanlığı'ndan bir adet itfaiye aracı, Kiğı Belediye Başkanlığı'ndan bir adet loder talep edilmiştir. Bingöl Valiliği tarafından gerekli güvenlik önlemleri alındıktan sonra araçların Yayladere ilçesi nakilleri gerçekleştirilerek yangına 14.00 sularında tekrar müdahale edilmiş ve köylülerin de yardımıyla yoğun bir uğraş neticesinde akşam 20.00 sularında yangın kontrol altına alınmış, soğutma çalışmaları yapılarak bölge güvenlik sıkıntısı nedeniyle 21.00 da terk edilmiştir. Meydana gelen yangında takriben 12-13 hektar alan yanmış ve herhangi bir can kaybı yaşanmamıştır. Yangın gece boyunca köylüler ve Güneşli Jandarma Karakolu tarafından takip edilerek herhangi bir acil durumda Kaymakamlığa tekrar bildirilecektir.”

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
14.07.2025
22:25
Serdest Burkay, Vakıfbank`tan İstifa Etti
Serdest Burkay, Vakıfbank'tan İstifa Etti
VakıfBank'ta önemli görevlerde bulunan ve son olarak Ankara Ticari Müdürü olarak görev yapan Serdest (Sabır) Burkay, görevinden istifa etti.
14.07.2025
22:06
Bingöl Jandarmaya ekipman desteği
Bingöl Jandarmaya ekipman desteği
Bingöl'de afetlere müdahale kapasitesini arttırma ve yaygınlaştırma çalışmaları çerçevesinde jandarma ekiplerine arama ve kurtarma ekipmanları teslim edildi.
14.07.2025
21:59
Seven:
Seven: 'Tarihte Yeni Bir Sayfa Açılmıştır'
AK Parti İl Başkanı Yılmaz Seven, 'Türkiye; uzun, acılı, sancılı, gözyaşlarıyla dolu bir sayfayı dün itibariyle kapatmaya başlamıştır. Bugün, yeni bir gündür. Bugün, tarihte yeni bir sayfa açılmıştır'
14.07.2025
21:40
`15 Temmuz bir gece değil, bir bilinçtir`
'15 Temmuz bir gece değil, bir bilinçtir'
15 Temmuz hain darbe girişiminde Genelkurmay Başkanlığı önünde vurulan Gazi Onur Asutay, o günü anlattı ve ekledi: 'Vatan sağ olsun, biz o gece sadece kendimizi değil, geleceğimizi savunduk.'
14.07.2025
21:21
Cam kırığı yangına neden oldu
Cam kırığı yangına neden oldu
Bingöl'ün Kığı ilçesinde çıkan örtü yangını ekiplerin müdahalesi ile söndürüldü. Yangına, can kırığının neden olduğu öğrenildi.
14.07.2025
12:07
Bingöllü sporcular masatenisinde finale yükseldiler
Bingöllü sporcular masatenisinde finale yükseldiler
Muş'ta düzenlenen ANALİG grup müsabakalarında rakiplerine şans tanımayarak birincilikleri elde eden Bingöllü sporcular, Çorum'da düzenlenecek Türkiye Şampiyonası'na katılmaya hak kazandılar.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın