KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
08 Mayıs 2026 Cuma
°C

Ormanı pkk yaktı!

Bingöl'ün Yayladere ilçesine bağlı Zeynelli ile Güneşli köyleri kırsalında iki gün önce başlayan ve halen süren orman yangınının, PKK tarafından, askeri pusuya düşürmek için çıkarıldığı bildirildi.

Ormanı pkk yaktı!
13 AĞUSTOS 2015 PERŞEMBE 23:52
0
3626
0
AA aa

 Bingöl Valiliği, Yayladere ilçesi kırsalındaki yangına ilişkin yazılı açıklama yaptı. 11 Ağustos 2015 Salı günü saat 10.40 sıralarında PKK'lı bir grup tarafından Yayladere ilçesi Güneşli Jandarma Karakolu'na taciz ateşi açıldığına dikkat çekilen açıklamada, “Güvenlik güçleri bu taciz ateşine aynıyla karşılık vermiştir. Karşılıklı 20 dakika süren bu çatışma neticesinde PKK terör örgütü mensupları geri çekilmek zorunda kalmış, geri çekilirken de askeri peşinden sürükleyerek kumpas kurmak amacıyla ormanlık alanı ateşe vermiştir” denildi.


“GÜVENLİK SAĞLANAMADIĞINDAN..”

Bilekkaya, Güneşlik ve Başparmak mezrası Jandarma Karakol çevresi ile Zeynelli köyü üçgeninde giderek büyüyen yangına ilk gün müdahale edildiğine işaret edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Yayladere Kaymakamlığı koordinasyonunda Yayladere Belediyesi'ne ait bir kepçe ve Yayladere Özlüce Barajına ait bir itfaiye aracı ile müdahale edilmiştir. Akşam saatlerinde yangın kontrol altına alınmış ancak güvenlik sıkıntısı nedeniyle hava karardıktan sonra yeterli soğutma çalışmaları yapılamadan araçlar bölgeden çekilmiştir.”

“13 HEKTAR ALAN KÜL OLDU”

Önceki gün rüzgârın etkisi ve önceki gün yapılan soğutma çalışmalarının yetersiz kalması nedeniyle orman yangınının tekrar alevlendiğine de vurgu yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Yeniden müdahale etme ihtiyacı doğmuştur. Yayladere Kaymakamlığı tarafından İl Özel İdaresinden bir dozer, Yayladere Belediyesi'nden bir kepçe, Kiğı Orman İşletme Şefliği'nden bir adet arazöz, Yayladere Özlüce Barajı'ndan bir adet itfaiye aracı, Karakoçan Belediye Başkanlığı'ndan bir adet itfaiye aracı, Kiğı Belediye Başkanlığı'ndan bir adet loder talep edilmiştir. Bingöl Valiliği tarafından gerekli güvenlik önlemleri alındıktan sonra araçların Yayladere ilçesi nakilleri gerçekleştirilerek yangına 14.00 sularında tekrar müdahale edilmiş ve köylülerin de yardımıyla yoğun bir uğraş neticesinde akşam 20.00 sularında yangın kontrol altına alınmış, soğutma çalışmaları yapılarak bölge güvenlik sıkıntısı nedeniyle 21.00 da terk edilmiştir. Meydana gelen yangında takriben 12-13 hektar alan yanmış ve herhangi bir can kaybı yaşanmamıştır. Yangın gece boyunca köylüler ve Güneşli Jandarma Karakolu tarafından takip edilerek herhangi bir acil durumda Kaymakamlığa tekrar bildirilecektir.”

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
08.05.2026
12:44
Bingöl`de Uyuşturucu Operasyonu: 6 Şüpheli Tutuklandı
Bingöl'de Uyuşturucu Operasyonu: 6 Şüpheli Tutuklandı
Bingöl'de narkotik ekiplerince düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 6 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
08.05.2026
12:43
Korkutata`dan toplu taşıma tepkisi!
Korkutata'dan toplu taşıma tepkisi! 'İnsan Onuruna Yakışır Hale Getirilmeli'
Bingöl Engelliler Platformu Başkanı Mücahid Korkutata, toplu ulaşım sistemine ilişkin açıklama yaparak, mevcut yapının hem vatandaşları hem de çalışanları yıprattığını söyledi.
07.05.2026
23:38
Minik Sümeyye`nin Rüyası Gerçek Oldu
Minik Sümeyye'nin Rüyası Gerçek Oldu
Bingöl'de yaşayan ayrık omurga hastası ve yüzde 90 fiziksel engelli 10 yaşındaki Sümeyye Kalan'ın rüyasında gördüğü akülü sandalye, Vali Cahit Çelik'in desteğiyle gerçeğe dönüştü.
07.05.2026
23:08
Sosyal Medyada
Sosyal Medyada 'Kimlik Doğrulama' Dönemi
Sosyal medya platformları için yeni bir düzenleme hazırlanıyor. Buna göre kullanıcıların tüm hesaplarını e-Devlet üzerinden kimlik doğrulamasıyla eşleştirmesi zorunlu hale gelecek. Doğrulanmayan hesapların kapatılması öngörülüyor.
07.05.2026
22:56
'Gazze Meselesi Vicdani Bir Sorumluluktur'
Bingöl'de düzenlenen 'Gazze' konulu panelde, Filistin'de yaşanan insani kriz, İslam dünyasının tutumu, ümmet bilinci ve tarihi süreçler farklı yönleriyle ele alındı. Programa akademisyenler, kurum temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
07.05.2026
19:10
Bingöl`de Uyuşturucu Operasyonu: 4 Şüpheli Tutuklandı
Bingöl'de Uyuşturucu Operasyonu: 4 Şüpheli Tutuklandı
Bingöl'de polis ekiplerince düzenlenen operasyonlarda uyuşturucu madde, ruhsatsız tabanca ve hassas terazi ele geçirildi. Gözaltına alınan 4 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın