KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
07 Temmuz 2026 Salı
°C

‘ORTAK AKIL’DA BULUŞTULAR

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nün “2013-2017 Bingöl İli Tarım Stratejik Planı Hazırlık Çalışması Ortak Akıl Toplantısı”nın ilki Genç İlçesi’nde gerçekleştirildi. Toplantıda, hayvancılık ve tarım alanındaki çalışmalarla ilgili birçok karar alındı.

‘ORTAK AKIL’DA BULUŞTULAR
11 ARALIK 2012 SALI 07:36
0
1936
0
AA aa

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nce dün, Genç İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü toplantı salonunda 2013-2017 Bingöl İli Tarım Stratejik Planı hazırlık çalışması kapsamında Ortak Akıl Toplantısı düzenlendi.

Toplantıya Genç Kaymakamı Muammer Köken, Servi Belediyesi Başkanı Ali Ayrancı, Çaytepe Belediye Başkanı Ali Akkuş, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sedat Ildız, Bingöl Üniversitesi Genç Meslek Yüksek Okul Müdürü Doç. Dr. Alaaddin Yüksel, Genç Belediye Başkanlığını temsilen Abdulvahap Dener, Genç Halk Eğitim Müdürü Edip Mutlu, Gıda Tarım ve Hayvancılık Genç İlçe Müdür vekili Ahmet Anik, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Stratejik Plan Ekibi, Genç İlçe Müdürlüğü teknik personeli, Köy Muhtarları, Genç İlçe Tarımsal Kalkınma Kooperatifleri Başkanları, Dernek Başkanları ve önder çiftçiler katıldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sedat Ildız, stratejik alanlar olan tarımsal üretim ve arz güvenliği, gıda güvenliği, bitki ve hayvan sağlığı, kırsal kalkınma, kurumsal kapasite başlıkları altında Bingöl ve ilçelerinin mevcut durum analizleri, kısa-orta ve uzun vadeli hedeflerimiz ve bu hedeflere ulaşmak için izlenecek yol ve yöntemleri belirlemek amacıyla il tarım stratejik plan hazırlık çalışmaları kapsamında ortak akıl toplantısı düzenlediklerini söyledi.

Toplantıda, hayvancılık kapsamında; küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinde özellikle sanen ve kıl keçisi yetiştiriciliğinin desteklenmesi ve bu konuda halk elinde ıslah projesinin geliştirilmesi, büyükbaş hayvan yetiştiriciliğinde suni tohumlamanın yaygınlaştırılarak teşvik edilmesi, arıcılık konusunda flora tespiti ve konaklama kapasitesinin belirlenmesi amacıyla proje geliştirilmesi konuların karar varıldı.

Bitkisel üretim kapsamında ise “Bitkisel üretim konusunda ise Bingöl'de uygulaması devam eden 5 yılda 500 bin Ceviz Fidanı Dikim kampanyası, Orman ve Su İşleri Bakanlığınca Ceviz Eylem Planında yer alan Bingöl'ün, Genç İlçesi içinde bu potansiyelden daha fazla yararlandırılabilmesi, Servi bölgesinde dut, ipekböcekçiliği, bağcılık ve badem konularına öncelik verilmesi, Murat Nehri Rehabilitasyon Projesi kapsamında taşkın önleme ile daha çok alanın tarıma kazandırılması ve bu alanlara Organik Elma Projelerinin uygulanması, yem bitkileri yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılarak yem bitkilerinden en çok macar fiği ve ikinci ürün olarak silajlık mısır yetiştiriciliğine öncelik verilmesi, çilek yetiştiriciliği ve çiftçilerimizin daha modern tekniklerle üretim yapabilmelerini sağlamak amacıyla çiftçi eğitim ve yayım çalışmalarına önem verilmesi gerektiği kararlaştırıldı. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
07.07.2026
13:31
Servi`de dut pekmezi mesaisi başladı!
Servi'de dut pekmezi mesaisi başladı!
Bingöl'ün Genç ilçesine bağlı Servi köyünde yaz mevsimiyle birlikte dut pekmezi mesaisi başladı. Tamamen geleneksel yöntemlerle ve el emeğiyle hazırlanan pekmez, günler süren zahmetli bir sürecin ardından sofralara ulaşıyor.
07.07.2026
12:09
Bingöl Umut Kervanı`ndan haziran ayında 3,8 milyon TL`lik yardım
Bingöl Umut Kervanı'ndan haziran ayında 3,8 milyon TL'lik yardım
Bingöl Umut Kervanı Derneği, 2026 yılı haziran ayı faaliyet raporunu açıkladı. Dernek, yurt içi ve yurt dışındaki ihtiyaç sahiplerine toplam 3 milyon 796 bin 291 TL tutarında ayni ve nakdi yardım ulaştırdığını duyurdu.
07.07.2026
11:26
Bingöl`deki feci kazada 3 kişi hayatını kaybetti
Bingöl'deki feci kazada 3 kişi hayatını kaybetti
Bingöl'ün Yayladere ilçesinde meydana gelen trafik kazasında pikabın uçuruma yuvarlanması sonucu 3 kişi yaşamını yitirdi, 2 kişi ise yaralandı. Hayatını kaybedenlerin Diyarbakır'ın Hani ilçesi nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenildi.
06.07.2026
18:49
12Bingölspor`da aday çıkmadı! Sitemler sloganlarla haykırıldı
12Bingölspor'da aday çıkmadı! Sitemler sloganlarla haykırıldı
Bugün Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nde ASKF Başkanı Ali Ekber Alimoğlu'nun divan başkanlığını yaptığı 12Bingölspor Olağan Üstü Kongresine, Eski Başkan M.Engin Özturan da katıldı. Özturan, takıma sahip çıkılmaması konusundaki sitemini paylaşırken, beklenen aday çıkmaması üzerine evraklar imzalanarak kulübün Bingöl Valiliği'ne devri kararı alındı. Evraklar yarın Valiliğe teslim edilecek ve kayyum atanacak.
06.07.2026
17:52
Bingöl`de yol ve kaldırımlarda kapsamlı yenileme
Bingöl'de yol ve kaldırımlarda kapsamlı yenileme
Bingöl Belediyesi, 2026 yılı yatırım programı kapsamında 42 bin tonu aşkın BSK asfalt uygulaması ve 26 bin metrekareyi bulan parke-bazalt kaldırım çalışmasıyla şehir genelinde yol ve kaldırımları yeniliyor. Ayrıca bazı bölgelerde dekoratif aydınlatmalar da yapılacak.
06.07.2026
17:37
Sosyal yardım ödemelerine zam
Sosyal yardım ödemelerine zam
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, temmuz ayı memur maaş katsayısındaki artışla birlikte sosyal yardım ödemelerinin de yükseltildiğini açıkladı. Yaşlı aylığı, engelli aylıkları, evde bakım yardımı, SED desteği ve koruyucu aile ödemeleri yeni tutarlar üzerinden hesaplara yatırılacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın