KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
03 Şubat 2026 Salı
°C

Ortak noktada karar verilmiştir

Dün gazetemizde yayınlanan “Sorun çözülmezse ödeneğin Bingöl'e gelmemesine sebep olacağız” adlı haberimiz üzerine açıklama yapan Kaymakamı Eşref Yonsuz, ilçe halkının bu imkandan mahrum olmamaları ve zenginler yerine fakir insanların bu imkandan faydalanmaları amacıyla Kooperatif başkanı Çetin Sağsöz'ünde bilgisi dâhilinde toplantı yapılarak ortak bir noktada karar verildiğini söyledi.

Ortak noktada karar verilmiştir
02 MART 2010 SALI 08:59
0
1746
0
AA aa
Dün gazetemizde yayınlanan “Sorun çözülmezse ödeneğin Bingöl'e gelmemesine sebep olacağız” adlı haberimiz üzerine Karlıova Kaymakamı Eşref Yonsuz ve Karlıova Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) yazılı bir açıklama yaptı.
PROJENİN KABUL EDİLMESİNDE BAKAN YILMAZ'IN ROLÜ BÜYÜK
Karlıova Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan yapılan açıklamada, Kızılçubuk-Suçatı-Kaynarpınar-Ortaköy Köyleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'nin KASDEP kapsamında Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğüne sunulan projede Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz'ın rolünün büyük olduğunu belirtilerek, “İlçemizde Kabul edilen 3 KASDEP den 2 tanesi sorunsuz bir şekilde ödeme durumuna gelmiş olup üyeler konusunda Vakfımız Mütevelli Heyetinin değerlendirmesi sonucu kooperatif üyeleri arasında 3294 sayılı yasa kapsamında belirtilen “Hiçbir sosyal güvencesi olmayan fakru zaruret içerisinde bulunan” kooperatifte belirtilen mekanda yaşayan üyeler kabul edilmiş projede belirtilen sayıya ulaşılamadığı görüldüğü takdirde kooperatif başkanı ile birlikte orada yaşayan 3294 sayılı yasa kapsamında olup gelir seviyesi en düşük vatandaştan başlayarak fayda sahibi yazılmıştır. Ancak SS Kızılçubuk-Ortaköy-Kaynarpınar ve Suçatı Köyleri Tarımsal Kalkınma Kooperatif üyeleri olarak yazılanlardan bazılarının ilçemiz dışında ikamet ettikleri, Sosyal Güvencesi olduğu ve maddi durumları çok iyi oldukları tespit edilenler 3294 sayılı yasa kapsamında uygun olmadıklarından bahisle projeden faydalanmalarının mümkün olmayacağından ilave üyelikler yapılmıştır. Kabul edilen bu projenin fayda sahibinde meydana gelen düşüş nedeniyle iptal edilmemesi için 76 kişilik listenin tamamlanması amacıyla bu köylerde ikamet eden ve vakfımızda sürekli muhtaç oldukları tespit edilen şahısların SS Kızılçubuk-Ortaköy-Kaynarpınar ve Suçatı Köyleri Tarımsal Kalkınma Kooperatif Başkanı Çetin Sağsöz, SS Çobantaşı Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatif Başkanı Doğan Koç ve İlçe Tarım Müdürü'nün bulunduğu toplantıda yeni yazılan isimler tek tek belirtilerek yazılmış ve toplantı sonunda Kooperatif Başkanı Çetin Sağsöz tarafından bu şahısların üyeliklerinin hemen yapılacağı belirtilmişti” denildi.
VAKFIN AMACI ZENGİNLERİ DAHA ZENGİN YAPMAK DEĞİLDİR
Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfı'nın amacının, zenginleri daha zengin etmek olmayıp, yardıma muhtaç vatandaşlara gerekli yardımı sağlamaktır olduğunu söyleyen Karlıova Kaymakamı Eşref Yonsuz, “Kooperatif Başkanının kooperatife üye yaptığı ve proje bünyesinde faydalanması için sunmuş olduğu listede başta kendisi olmak üzere Bingöl ilinde ikamet ettiği ve SGK kaydının mevcut olduğu diğer üyelerinde bir kısmının bu şekilde farklı illerde ikamet ettiği bir kısmının durumunun çok iyi olduğu bir kısmının da sosyal güvencesi olduğu Vakfımızın yaptığı araştırmalar neticesinde kesinlik kazanmıştır. Bu kişilerin ise projeden faydalanamayacağı yasanın açık hükmü gereğidir. Yöre insanlarının bu imkandan mahrum olmamaları ve zenginler yerine fakir insanların bu imkandan faydalanmaları amacıyla Kooperatif başkanı Çetin Sağsöz ünde bilgisi dahilinde toplantı yapılarak ortak bir noktada karar alınmıştır. Karlıova Merkez ve Serpmekaya Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatif başkanlarının yanlışta diretmemeleri sonucu bu sorun giderildiği gibi; gerçek hak sahipleri vakfın amacına uygun olarak bu haklardan faydalanma durumuna gelmişlerdir. Aynı duyarlılığı bu kooperatif başkanının da göstermesi gerekmektedir” dedi.
 
Bingölonline Haber Servisi
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
03.02.2026
17:38
Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı`ndan Dolandırıcılık Uyarısı
Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan Dolandırıcılık Uyarısı
Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı, son dönemde artış gösteren dolandırıcılık suçlarında öğrenciler ve ekonomik durumu kötü vatandaşların banka hesapları ve GSM hatları üzerinden suçlara dahil edildiğini belirterek, ciddi hukuki sonuçlara dikkat çekti.
02.02.2026
17:39
Sigara fiyatları bir kez daha değişiyor!
Sigara fiyatları bir kez daha değişiyor!
Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, sigaraya bir zam daha geleceğini duyurdu.
02.02.2026
16:58
ÖNDER`den Türkiye Genelinde Kan Bağışı Seferberliği
ÖNDER'den Türkiye Genelinde Kan Bağışı Seferberliği
ÖNDER İmam Hatipliler Derneği, Türk Kızılay iş birliğiyle 'İyilik Kanımızda Var' sloganıyla Türkiye genelinde kan bağışı kampanyası başlatırken, Bingöl'deki bağış etkinliğinin 03–04 Şubat 2026 tarihlerinde Rabia Hatun Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi bahçesinde yapılacağını duyurdu.
02.02.2026
15:08
Bingöl Belediyesi`nden
Bingöl Belediyesi'nden 'Karla Mücadele' Açıklaması
Bingöl Belediyesi, DEM Parti Belediye Meclis Gurubunun, 'Belediyenin karla mücadelede yetersiz kaldığı' iddialarına yanıt verdi. Çalışmaların kesintisiz sürdürüldüğünü ve tüm imkânların sahaya yansıtıldığının vurgulandığı açıklamada 'çatı ve saçakların bina sorumluluğunda olduğu' vurgulanırken, yapılan eleştirilerin çözüm üretmediği ve sahadaki emeği yok saydığı ifade edildi.
02.02.2026
14:43
Emeklilikte ikinci maaş fırsatı detaylar belli oldu! 1999, 2008 sigortalı olanlar...
Emeklilikte ikinci maaş fırsatı detaylar belli oldu! 1999, 2008 sigortalı olanlar...
Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi (TES) için geri sayım devam ediyor. Sistemin 2026 yılında hayata geçirilmesi bekleniyor. Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi, çalışanlara maaş kesintileriyle ek emeklilik geliri oluşturuyor. İşte tüm detaylar...
02.02.2026
14:42
Prof. Dr. Aydemir: Modern Hayat Kulluğu Unutturuyor
Prof. Dr. Aydemir: Modern Hayat Kulluğu Unutturuyor
Özgür-Der Bingöl Şubesi'nin düzenlediği konferansta konuşan Prof. Dr. Halis Aydemir, modern dünyanın insanı hız, haz ve sürekli meşguliyetle kuşatarak kulluk bilincinden uzaklaştırdığını söyledi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın