KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Temmuz 2025 Cuma
°C

Oruçta yoksulluğun boyutu ortaya çıktı

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Ramazan ayı nedeniyle dağıttığı gıda, giyim ve nakit para yardımından alabilmek için vakıf salonunu dolduran vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdu.

Oruçta yoksulluğun boyutu ortaya çıktı
06 EYLÜL 2008 CUMARTESİ 13:20
0
1182
0
AA aa
Yoksulluk tırmanıyor, vatandaş kurumlara yöneliyor
Bingöl'de git gide tırmanan yoksullaşmanın fotoğrafının çıktığı kurum binasında, vatandaşlar yardım alabilmek için yoğun çaba sarf etti. Ramazanın başında olunmasına karşın bu güne kadar 500'den fazla kişiye yardım yapıldığı bildirildi.

Bingöl Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Ramazan ayında yardımlarına başladı. Dün SDYV'i dolduran yüzlerce kişi yardım alabilmek için büyük çaba sarf ettiler. Bingöl Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Ramazan ayı nedeniyle başlattığı muhtaç ailelere yönelik yardım çalışmalarını sürdürdüğünü açıkladı. Ramazan ayında yardım almak için bir birleriyle yarışan vatandaşların yanı sıra, dikkatten kaçmayan bir noktada Bingöl'de gelişen yoksullaşma oldu. Özellikle çoğunluğunu kadınların oluşturduğu vatandaşlar, saatlerce yardım alabilmek için kurum binasında beklediler. Yapılan yardımların dosyada ismi olan vatandaşlara yapıldığını belirten, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Metin Bozkır, Ramazan ayı münasebetiyle yardıma muhtaç fakir ailelere gıda, giyim ve nakit para yardımında bulunduklarını söyledi. Dosyada ismi olmayan vatandaşlarında kuruma yığıldığını belirten Metin Bozkır, “Bu yığılma hizmetin yapılmasını engelliyor. Bu yardımlar yoksul oldukları tespit edilen vatandaşlara yönelik yardımlardır. Ama gelişigüzel burayı doldurdukları için kalabalık oluşuyor. Bizde hak sahibini tespit etmekte sıkıntı çektiğimiz için sorun yaşanıyor. Vatandaşlardan ricamızdır. Lütfen dosyası olmayan vatandaşlar, yasal olarak başvuruda bulunsunlar. Ve yapılan araştırma sonunda hak sahibi olurlarsa gelsinler” şeklinde konuştu.

Yoksul ailelere pirinç, bulgur, makarna, fasulye, nohut, mercimek, salça, sıvı yağ, yumurta, toz şeker, çaydan oluşan 1600 gıda paketinin yanında giyim ve 100 YTL'lik nakit para yardımında bulunacaklarını belirten Bozkır, şu ana kadar,  500'den fazla kişiye yardım yapıldığını kaydetti.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
18.07.2025
17:57
Bingöl`de Özel Eğitim Kurumlarına Sıkı Denetim
Bingöl'de Özel Eğitim Kurumlarına Sıkı Denetim
Bingöl'de özel eğitim kurumlarında görev alacak öğretmenlerin diplomaları ve branşları titizlikle inceleniyor. Ayrıca Maliye, SGK, Emniyet ve Belediye ekiplerinden oluşan denetim grupları bu tür yerleri tespit ettiğinde hem kapatma hem de idari yaptırım uyguluyor.
18.07.2025
17:38
Bingöl Havalimanı PAT Sahaları Onarımı Tekrar İhaleye Çıkıyor
Bingöl Havalimanı PAT Sahaları Onarımı Tekrar İhaleye Çıkıyor
Geçtiğimiz aylarda çeşitli nedenlerden dolayı iptal edilen Bingöl Havalimanı PAT sahaları onarım ihalesinin Kasım yada Aralık ayında tekrardan yapılacağı öğrenildi.
18.07.2025
16:51
Eğitimde Büyük Hamle Başladı. Vali Usta: Bingöl`de Negatif Algıyı Kırdık
Eğitimde Büyük Hamle Başladı. Vali Usta: Bingöl'de Negatif Algıyı Kırdık
Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, 'Çocuklarımıza yapılan yatırım, geleceğe yapılan en kıymetli yatırımdır. Bingöl'de eğitim için özel sektör ve hayırseverlerle birlikte güçlü bir seferberlik başlattık' dedi.
18.07.2025
16:22
Bölgenin en güzel sesleri Bingöl`de yarıştı
Bölgenin en güzel sesleri Bingöl'de yarıştı
Ezanı güzel okuma bölge yarışmasının 20.'si bu yıl Bingöl İl Müftülüğü koordinesinde gerçekleştirildi.
18.07.2025
16:05
ATM kullananlar dikkat!
ATM kullananlar dikkat!
Bankalar, artan dijital dolandırıcılıklara karşı yeni bir önlem alıyor. Gelecek haftadan itibaren, uzun süredir kart şifresini değiştirmeyen kullanıcılar ATM işlemleri sırasında şifre yenilemeye zorlanacak. Uygulama, Türkiye genelinde geçerli olacak.
18.07.2025
03:19
Bingöl OSB Genişleme Alanı Altyapı İhalesi yapılacak
Bingöl OSB Genişleme Alanı Altyapı İhalesi yapılacak
'Bu başarı kalbi ve yüreği Bingöl için çarpanların ortak eseridir' diyen Vali Usta: 'Bingöl sanayicisi, girişimcisi ve tüm dinamikleriyle omuz omuza, kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın