Osb gelişiyor
Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Müdürü Mürşit Aytekin, 21 faal işletmede, 600 kişinin istihdam edildiğini söyledi. Aytekin, hazırlanan bölge revizyon imar planıyla sanayi parsel sayısının da 47ye çıkarılacağını kaydetti.
07 MART 2016 PAZARTESİ 23:12 |
0 |
1831 |
0 |
|
AA |
aa |
|
OSB'nin gelişimine yönelik açıklamada bulunan Aytekin, 72 hektar alan üzerine kurulu olan OSB'de 34 parselin yapılaşmasının tamamlandığını, hazırlanan bölge revizyon imar planıyla sanayi parsel sayısının 47'ye çıkarılacağını söyledi.
21 Bin 400 metrekarelik spor tesis parselinden yeni sanayi parseli ihdas edileceğini kaydeden Aytekin, “Devam eden projeler kapsamında, FKA ile 2014 yılı GAGE Mali Destek projesi kapsamında Biyolojik ve Kimyasal Atıksı Arıtma tesisi uygulama projesi hazırlatılmış ve yapım ihalesi öncesi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı onayına sunulmuş aşamadadır. Ayrıca proje kapsamında yapılacak olan Çevre Yönetim İdari Hizmet birimi, laboratuvarı ve katılımcı teşhir salonundan oluşacak olan yapım ihalesi yapılmış olup, nisan ayı başlarında temeli atılacaktır” dedi.
“OSB Güvenli Yatırım ve Gelişim Alt Yapısının Kurulması” Projesi hakkında bilgi veren Aytekin, şunları söyledi: “FKA 2016 Mali Destek programı kapsamında projemiz başvurusu aşamasında olup, proje kapsamında; Güneş panelli Çevre Led aydınlatma armatürleri ile OSB çevre aydınlatma işi, eksik dış ortam çevre kameralarının tamamlanması işi, Bölge Müdürlüğü İdari hizmet binası içinde toplantı salonu düzenlemesi işi, katılımcı tanıtım tabela yapım işi, giriş tak önüne çitli bariyer yapımı ihtiyaçlarının tamamlanması planlanmaktadır” ifadelerini kullandı.
“BÜYÜME ÇALIŞMALARINA DEVAM EDİYOR”
Bingöl OSB'nin stratejik yatırımlarla büyüme çalışmalarına devam ettiğini kaydeden Aytekin, şunları söyledi: “Stratejik yatırımlara odaklanan Bingöl OSB, 65 milyon ABD dolar toplam sabit yatırımla başlangıç 600 kişi istihdamı öngören, Fotovoltaik monokristalin güneş paneli üretimi faaliyet konusunda taleple gelen katılımcının yer sorunun çözümü için hazırlanan Revizyon imar planın Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca onayı ile birlikte yeni ihdas edilecek sanayi parselinde yapılması hedeflenmektedir. Üniversite-Sanayi İşbirliği kapsamında Sanayicilerin ihtiyaçları doğrultusunda somut proje ve çıktılar geliştirilmesi için Bingöl Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü, Fırat Kalkınma Ajansı Bingöl Yatırım Destek Ofisi, KOSGEB ve OSB Bölge Müdürlüğü olarak çalışmalara devam edilmektedir. Bölgeyi hareketlendirmek adına çok yönlü çalışmalar yapan Sayın Vali Yavuz Selim Köşger Başkanlığında; Bingöl OSB'de bedelsiz arsa tahsisi yapılan işletmelerden bazıları gerek kendi imkânlarıyla gerek devlet destek ve teşvikleriyle yatırımlarını tamamladıkları halde faaliyete geçmemiş, ara vermiş atıl yatırımlar için kurulan komisyonla bahse konu yatırımların atıl kalmalarının nedenleri üzerinde bir araştırma ve analiz çalışması yaptırılmış olup, rapor sonucu ilgili paydaş kurumlarla paylaşılarak gerekli çalışmalar sürdürülmektedir.Bu çalışmalar doğrultusunda, OSB Yönetimince yıl sonuna doğru da OSB'nin genişleme çalışmalarına başlanması planlamaktadır.”
|
13.01.2026 15:14
 |
Bingöl Üniversitesi 2026'yı 'Üretim Yılı' İlan Etti |
Bingöl Üniversitesi, 2026'yı 'Üretim Yılı' ilan ederek tüm fakülte ve meslek yüksekokullarına Avrupa Birliği projesi hedefi koydu. Rektör Prof. Dr. Erdal Çelik, 'Her birimden en az bir AB projesi bekliyoruz' dedi. |
|
13.01.2026 13:43
 |
Bingöl genelinde karla mücadele sürüyor, 219 köy yolu kapalı |
Bingöl'de etkili olan kar yağışı sonrası 219 köy yolu ulaşıma kapanırken, İl Özel İdaresi ekipleri çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. |
|
13.01.2026 13:00
 |
Bingöl'de kar bereketi |
Bingöl genelinde iki gündür aralıksız süren kar yağışı, hem kent merkezinde hem de ilçelerde günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Kent genelinde ulaşımda aksamalar yaşanırken, eğitim öğretime ara verildi, ekiplerin karla mücadelesi ise hız kesmeden sürüyor. |
|
13.01.2026 12:50
 |
Bingöl'de kesinleşmiş hapis cezası bulunan 7 zanlı yakalandı |
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmada, kesinleşmiş hapis cezası bulunan 7 zanlı yakalandı. |
|
13.01.2026 12:35
 |
Murat Nehri'nde Kum Ocakları Tartışması: 'Başka Canlar Gitmesin' |
Bingöl'ün Genç ilçesinde bir çocuğu kurtarmaya çalışırken hayatını kaybeden Aydın Tutkal'ın ölümü sonrası harekete geçen ilçe sakinleri, 4 bin 200 imzayla yetkililere seslendi ancak herhangi bir adım atılmadı. Nehirdeki tehlike büyüyor, sessizlik sürüyor. İşte Bingöl Basın Konseyi üyesi Gazeteci Murat Gökçe ile röportajın detayları… |
|
12.01.2026 15:29
 |
Bayram'dan yeni yönetime net mesaj; 'Boyun Eğerseniz, Bir Ömür Eğik Kalır!' |
Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlık seçiminin ardından görevi devreden 52 yıllık Başkan Ali Bayram, yeni yönetime seslendi; 'Yiyicilere karşı sert olmazsanız bir kez boyun eğersiniz, bir ömür eğik kalır. O hâlinizi severler, kıymetli olursunuz, belki parayı da bulursunuz. Tercih sizin' dedi. Bayram, ağabeylik yapı tecrübe paylaşımına da açık olduğunun altını çizdi. |
|
|