Bingöl Valisi Kadir Ekinci, Organize Sanayi Bölgesi'nde incelemelerde bulundu. Ziyarette, üretim yapmayan 10 adet, kirada olan 3 adet ve kısmi zamanlı olan 2 adet işletme için kamulaştırma çalışmalarının başlatılması görüşüldü.
Vali Kadir Ekinci başkanlığında, Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu ve Müteşebbis Heyet Toplantısı yapıldı.
Gerçekleşen toplantıda, OSB Müteşebbis Heyeti ile Yönetim Kurulu Başkanı olan Bingöl Valisi Ali Mantı'nın Valiler Kararnamesi ile Aksaray Valisi olarak atanmasından dolayı boşalan Müteşebbis Heyeti ve Yönetim Kurulu Başkanlığına Bingöl Valisi Kadir Ekinci'nin yetkilendirilmesi, 2 yıldır boş olan ‘Genel Maksatlı Ticari Binasının' kiraya verilmesi, üretim yapmayan 10 adet, kirada olan 3 adet, kısmi zamanlı olan 2 adet işletmeler için kamulaştırma çalışmalarının başlatılması, 2017 yılında kiralama usulü ile tahsisi yapılan Mesleki ve Teknik Öğretim parseline ilişkin mevcut firmanın arsa tahsisi ve gelir kalemlerinden olan katılımcı firmalardan tahsil edilecek aidat, proje onay ve ruhsat gelirleri, alt yapı hizmet gelirleri ve su gelirleri görüşüldü.
Organize Sanayi Bölgesi toplantı salonunda yapılan toplantıya Vali Ekinci'nin yanı sıra Belediye Başkanı Yücel Barakazi, Vali Yardımcısı Taner Bolat, OSB Müdürü Nurullah Çiftçi, TSO Bşk. Mahmut AYAS, İl Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Işık, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Mesut İlhan ve OSB firma yetkilileri katıldı.
Toplantı sonrasında Vali Ekinci, Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren firmaları ziyaret ederek farklı iş kollarına ait işletmelerin üretim süreçleri hakkında bilgi aldı; sektörel sorunları ve talepleri dinledi.
Fabrika açmak için iyi niyetle girişimde bulunup ancak ticari hayatında başarılı olamayan girişimci kardeşlerimiz OSB de mevcuttur. Ancak boş tesislerin bu şekilde atıl kalması gerçekten yazık günah. Tamam iyi niyetli, zarar etmiş bu kardeşlerimizi de mağdur etmeden, yaptıkları harcama tutarı kadar parayı alıp bu tesisleri başka girişimci kardeşlerimize devretmeleri gerekiyor. Kesinlikle bi anlaşma yoluna en kısa zamanda gidilmeli ve boş tesisler aktif edilmelidir. OSB bu ilin dışarıya açılan ticaret merkezidir. Boş tesisler imaj zedeleyicidir, bu kötü imaj bütün ilin ekonomisini etkiliyor
Guzel bir gelisme. Kamuyu zarara ugratan sozde isletmelere ayni zamanda ceza da kesilmelidir. Hem gelin kamudan destek alarak isletme acin hem de buralari boş birakin. Yeni valimiz insaAllah memlekete hayirli olur
Yılmaz: 'Terörsüz Türkiye, çok daha güçlü bir Türkiye demektir'
AK Parti Bingöl Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Bingöl'de yaptığı konuşmada terör yapılanmalarının dış güçler tarafından araç olarak kullanıldığını belirterek, 'Terörsüz Türkiye, güçlü ve huzurlu bir geleceğin anahtarıdır' dedi.
30.12.2025
14:59
Hisarcıklıoğlu'na Fahri Hemşehrilik Beratı
Bingöl Belediye Meclisi'nin oy birliğiyle aldığı karar doğrultusunda, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu'na Fahri Hemşehrilik Payesi ve Beratı verilmesi kararlaştırıldı. Kararın ardından, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Dr. Cevdet Yılmaz'ın teşrifleriyle düzenlenen törenle paye ve berat takdim edildi.
30.12.2025
14:29
'Korsan emlakçılar piyasayı manipüle ediyor'
Mülk ve kira fiyatlarındaki kontrolsüz artışların korsan emlakçılardan kaynaklandığını belirten Tüm Emlakçılar Derneği Bingöl Başkanı Serhat Bukan, yetki belgesi olmayan kişilerin sektöre verdiği zarara dikkat çekerek; 'Bu meslekle ilgisi olmayan şahıslar hem vatandaşları mağdur ediyor hem de mesleğimizi yıpratıyor' dedi.
30.12.2025
14:04
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: 'Türkiye, belirsizlikler ortasında istikrar adası'
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Bingöl'de yaptığı konuşmada Türkiye'nin küresel belirsizliklere rağmen büyümesini sürdürdüğünü belirterek, 'Savaşların ve çatışmaların ortasında istikrarla yoluna devam eden bir Türkiye var' dedi. Yılmaz, Türkiye ekonomisinin bu yıl 1,5 trilyon doları aşacağını, enflasyonda ise 2027'de tek haneli rakamların hedeflendiğini söyledi.
30.12.2025
13:26
Bayraktar, Kadın Meclisi'nin Kitap Atölyesinde Okurlarla Buluştu
Bingöl Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından Turhan Kitap-Kırtasiye'de düzenlenen Kitap Atölyesi programında Gazeteci Yazar Hakim Bayraktar, Aşkın Sağı Solu adlı romanı üzerine söyleşide bulundu ve kitaplarını imzaladı.
2025–2026 Mesleki Yarışmaları Bingöl il finallerinde Kur'an-ı Kerim, hafızlık, ezan ve hutbe okuma dallarında Selahaddin Eyyubi Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, lise ve ortaokul kategorilerinin tamamında dereceler elde ederek Bingöl'ü bölge finallerinde temsil etme hakkı kazandı.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın