KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
14 Kasım 2025 Cuma
°C

OSB'de işletmeler kamulaştırılacak

Bingöl Valisi Kadir Ekinci, Organize Sanayi Bölgesi'nde incelemelerde bulundu. Ziyarette, üretim yapmayan 10 adet, kirada olan 3 adet ve kısmi zamanlı olan 2 adet işletme için kamulaştırma çalışmalarının başlatılması görüşüldü.

OSB`de işletmeler kamulaştırılacak
20 KASIM 2018 SALI 22:00
0
2779
2
AA aa

Vali Kadir Ekinci başkanlığında, Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu ve Müteşebbis Heyet Toplantısı yapıldı.

Gerçekleşen toplantıda, OSB Müteşebbis Heyeti ile Yönetim Kurulu Başkanı olan Bingöl Valisi Ali Mantı'nın Valiler Kararnamesi ile Aksaray Valisi olarak atanmasından dolayı boşalan Müteşebbis Heyeti ve Yönetim Kurulu Başkanlığına Bingöl Valisi Kadir Ekinci'nin yetkilendirilmesi, 2 yıldır boş olan ‘Genel Maksatlı Ticari Binasının' kiraya verilmesi, üretim yapmayan 10 adet, kirada olan 3 adet, kısmi zamanlı olan 2 adet işletmeler için kamulaştırma çalışmalarının başlatılması,  2017 yılında kiralama usulü ile tahsisi yapılan Mesleki ve Teknik Öğretim parseline ilişkin mevcut firmanın arsa tahsisi ve gelir kalemlerinden olan katılımcı firmalardan tahsil edilecek aidat, proje onay ve ruhsat gelirleri, alt yapı hizmet gelirleri ve su gelirleri görüşüldü.

Organize Sanayi Bölgesi toplantı salonunda yapılan toplantıya Vali Ekinci'nin yanı sıra Belediye Başkanı Yücel Barakazi, Vali Yardımcısı Taner Bolat, OSB Müdürü Nurullah Çiftçi, TSO Bşk. Mahmut AYAS, İl Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Işık, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Mesut İlhan ve OSB firma yetkilileri katıldı.

Toplantı sonrasında Vali Ekinci, Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren firmaları ziyaret ederek farklı iş kollarına ait işletmelerin üretim süreçleri hakkında bilgi aldı; sektörel sorunları ve talepleri dinledi. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_33288)
22 Kasım 2018 Perşembe 09:16
Fabrika açmak için iyi niyetle girişimde bulunup ancak ticari hayatında başarılı olamayan girişimci kardeşlerimiz OSB de mevcuttur. Ancak boş tesislerin bu şekilde atıl kalması gerçekten yazık günah.
Tamam iyi niyetli, zarar etmiş bu kardeşlerimizi de mağdur etmeden, yaptıkları harcama tutarı kadar parayı alıp bu tesisleri başka girişimci kardeşlerimize devretmeleri gerekiyor. Kesinlikle bi anlaşma yoluna en kısa zamanda gidilmeli ve boş tesisler aktif edilmelidir. OSB bu ilin dışarıya açılan ticaret merkezidir. Boş tesisler imaj zedeleyicidir, bu kötü imaj bütün ilin ekonomisini etkiliyor
Misafir Kullanıcı (@Misafir_33249)
21 Kasım 2018 Çarşamba 21:31
Guzel bir gelisme. Kamuyu zarara ugratan sozde isletmelere ayni zamanda ceza da kesilmelidir. Hem gelin kamudan destek alarak isletme acin hem de buralari boş birakin. Yeni valimiz insaAllah memlekete hayirli olur
13.11.2025
15:24
Bingöl`de uyuşturucuyla mücadele: 3 tutuklama
Bingöl'de uyuşturucuyla mücadele: 3 tutuklama
Bingöl'de düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 3 şüpheli tutuklandı. Operasyonda metamfetamin, sentetik ecza, hassas terazi, döviz ve TL cinsinden para ele geçirildi.
13.11.2025
14:44
Bingöl`den Sudan`daki katliamlara tepki
Bingöl'den Sudan'daki katliamlara tepki
Sudan'ın Darfur bölgesinin en önemli şehirlerinden El-Faşir'de yaşanan sivil katliamları, hastane baskınları ve zorla tehcir uygulamalarını şiddetle kınayan Bingöl İslami Kardeşlik ve Dayanışma Platformu, uluslararası topluma çağrıda bulundu; 'Sudan halkına yönelik bu vahşet insanlığa karşı işlenmiş bir suçtur. Sessiz kalmak, suça ortak olmaktır'
13.11.2025
11:22
TMMOB`dan İmar Planı Tepkisi!
TMMOB'dan İmar Planı Tepkisi! 'Tarımsal üretimi bitirir, deprem riskini artırır!'
TMMOB Bingöl İl Koordinasyon Kurulu, 238 hektarlık imar genişleme planının 1. sınıf tarım arazilerini yok edeceğini ve deprem riski yüksek bir zeminde büyük tehlike oluşturacağını belirterek 'Bu yanlıştan dönün' çağrısında bulundu.
12.11.2025
16:58
Şehitlerin naaşı Türkiye`ye getiriliyor
Şehitlerin naaşı Türkiye'ye getiriliyor
Gürcistan-Azerbaycan sınırında düşen C-130 tipi askeri kargo uçağında, uçuş ekibiyle birlikte 20 personel şehit oldu. Bölgedeki çalışmalar sürerken, uçağın karakutusunun bulunduğu öğrenildi. İletişim Başkanı Duran; 'Aziz şehitlerimizin naaşları, arama kurtarma ve kaza kırım heyetimizi Gürcistan'a götüren A-400M uçağımız ile ülkemize getirilecektir' açıklamasında bulundu.
12.11.2025
16:25
Bingöl Üniversitesi`nde Kurumsal İletişim Paydaşlar Toplantısı Gerçekleştirildi
Bingöl Üniversitesi'nde Kurumsal İletişim Paydaşlar Toplantısı Gerçekleştirildi
Basın temsilcileri ve üniversite paydaşlarını aynı masada buluşturan toplantıda, güçlü iletişim ve toplumsal etki odaklı yeni adımlar konuşuldu.
12.11.2025
16:08
Bingöl ADEM-2`de Kanser Farkındalığı Etkinliği
Bingöl ADEM-2'de Kanser Farkındalığı Etkinliği
Yaklaşık 60 kursiyerin katılımıyla gerçekleştirilen eğitim sonrasında, KETEM Kanser Tarama Aracı aracılığıyla katılımcılara mamografi, HPV testi ve kolorektal kanser tarama testleri uygulandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın