KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
04 Nisan 2026 Cumartesi
°C

Osman sınav: ergenekon'la iş patladı ama

Yönetmen Osman Sınav, ''Ergenekon davalarından sonra 'Bunlar tam senlik' diye bir sürü iş getirdiler ama ben bunlar olmasın diye birçok dizi yaptım zaten'' dedi.

Osman sınav: ergenekon`la iş patladı ama
29 NİSAN 2010 PERŞEMBE 10:25
0
1595
0
AA aa

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesinin 60. yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenen ''Toplumsal Bellek ve Yerli Diziler'' panelinde konuşan Sınav, Türk sinemasının tarih filmi yapmadığını ifade ederek, ''Tarih filmi yapamazlar da ancak tarihe dair bir şeyler yaparız. Tarih yazamayız. Tarihe dair vicdan uyandırabiliriz'' ifadesini kullandı.

''Çanakkale Savaşı gençlerin belleğinde nasıl kalacak? Kaç tane Çanakkale filmi yapılacak? Avustralyalılar bile Çanakkale'ye bizden daha fazla gidiyor. 'Neden?' dediğinizde, 'Çünkü siz bize devlet olmayı, millet olmayı öğrettiniz' cevabını veriyorlar'' diyen Sınav, dizilerin toplumun aynası olması gerektiğini ancak Türkiye'de böyle bir durum olmadığını söyledi.

Sınav, Türkiye'de toplumsal olgulara dayalı, sosyal ve kültürel farklılıkları anlatan hikayelerin dizilerde işlenmediğini belirterek, şöyle devam etti:

''Şu an yükselen ve popüler olan değerler, şu an yayımlanan formattakiler ama eski yazarların kemikleri sızlıyor. Bu ülkenin milli gelirinin yarısı vergilendirilmiyor ve bunlar bizim adına 'Kurtlar Vadisi' dediğimiz yerden geçiyor. Ben bunları yaptım, anlatmaya çalıştım topluma. Bunları yapabilmek için iyi gündem takipçisi olmak lazım. Dünya siyaseti, yakın siyaset, uzak siyaset bilmek lazım. Bana göre toplumsal bellek bu tarz gayretlerle oluşuyor. Bana Ergenekon davalarından sonra 'Bunlar tam senlik' diye bir sürü iş getirdiler ama ben bunlar olmasın diye birçok dizi yaptım zaten.''

Sınav, bir toplumun toplumsal belleğinin sadece kendi kültür ikliminden beslendiğinde oluşacağını ifade ederek, ''Kendi kültür ikliminizden beslenmezseniz yok olursunuz'' dedi.

AA

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
04.04.2026
04:35
12Bingölspor`a çirkin saldırı!
12Bingölspor'a çirkin saldırı!
U14 Gelişim Ligi Play-Off'ta Diyar İnter'i 2-1 mağlup ederek tur atlayan 12Bingölspor'un altyapı oyuncuları maç sonrası saldırıya uğradı. Yeşil Beyazlı Kulüp, 10 sporcunun hastanelik olduğunu açıklarken, olayın farklı yansıtılmasına tepki gösterdi.
04.04.2026
02:49
Bingöl`de Üreticilere Yüzde 50 Hibeli Sebze Fidesi Desteği
Bingöl'de Üreticilere Yüzde 50 Hibeli Sebze Fidesi Desteği
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, TAKE Projesi kapsamında sebze üreticilerine yönelik yüzde 50 hibeli fide desteği başvurularının 6 Nisan itibarıyla başlayacağını duyurdu.
04.04.2026
02:36
SP Lideri Arıkan Bingöl`den seslendi;
SP Lideri Arıkan Bingöl'den seslendi; 'Erken Seçim Şart'
Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan, Bingöl'de yaptığı açıklamada ekonomik şartlar ve toplumsal kutuplaşmanın yönetilemez noktaya geldiğini savunarak erken seçim çağrısında bulundu.
04.04.2026
02:00
Gençliğin
Gençliğin 'Abisi' Arif Kaya İlçe Müdürü Oldu
Genç ilçesinde uzun yıllar Spor Eğitim Uzmanı olarak görev yapan Arif Kaya, Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü görevine getirildi. Kaya'nın görevlendirmesi spor camiasında memnuniyetle karşılandı.
04.04.2026
01:26
HÜDA PAR`dan İmar Talebine Ret:
HÜDA PAR'dan İmar Talebine Ret: 'Emsal Oluşturur'
HÜDA PAR Genç İlçe Başkanı Yusuf Doğru, Genç Belediye Meclisi'nde gündeme gelen parsele özel imar talebine iki ayrı toplantıda da ret oyu verdiklerini açıkladı. Talebin ise diğer partilerin oylarıyla kabul edildiği belirtildi.
04.04.2026
01:02
Zikte Sürkap Gelecek Yol Haritasını Belirledi
Zikte Sürkap Gelecek Yol Haritasını Belirledi
Zikte Sürkap Platformu'nun 2025–2026 değerlendirme toplantısında hem geride kalan yılın çalışmaları masaya yatırıldı hem de yeni döneme ilişkin hedefler netleştirildi. Toplantıda özellikle eğitim ve sosyal yardımlaşma faaliyetleri öne çıktı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın