KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Eylül 2026 Çarşamba

Öss il birincilerinden hansu'ya ziyaret

Başarılı Öğrencileri Makamında Kabul Eden Bingöl Milli Eğitim Müdürü Hansu: "İlimizde Bu Yıl ÖSS'ye Girenlerin Yüzde 76'sı, 160 Barajını Geçmiştir"

Öss il birincilerinden hansu`ya ziyaret
27 TEMMUZ 2007 CUMA 11:29
0
1168
0
AA aa
Bingöl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Hansu, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı'nda (ÖSS) başarılı olan öğrencileri makamında kabul ederek başarıların devamını diledi. .
Bu yıl yapılan ÖSS sonuçlarına göre, sözel ve sayısal alanlarında il birincileri olan öğrencileri makamında kabul ederek çeşitli hediyelerle ödüllendiren Hansu, öğrencilere başarıların devamını diledi. Alanlarında il birincileri olan Fesih Durgun, Fatih Durumlu ve Leyla Uyan adlı öğrencileri makamında kabul ederek ödüllendiren Hansu, 2007 ÖSS sınavına il genelinde toplam 5 bin 284 kişinin katıldığını ve sınava giren bu öğrencilerin yüzde 76'sının 160 barajını aştığını kaydetti. Bingöl'deki eğitim başarısının geçmiş yıllara göre kademe kademe arttığını kaydeden Hansu, "Geçmiş dönemlere nazaran bu artış süreklilik arz etmektedir. İlimizin eğitim altyapısındaki gelişmelere paralel olarak akademik bilgi düzeyinin son üç yıllık dönemde net bir şekilde artmıştır. İl başarısı puan bazında her geçen yıl bir önceki yıla nazaran 2–3 puan yukarı çıkmaktadır. Bu durum sistemli bir çalışmanın ürünüdür ve gelecekte daha üst seviyelere çıkacağımızın göstergesidir. Okulların fiziki alt yapısı büyük ölçüde çözülmüş olup yansımaları görülmeye başlanılmıştır" ifadelerini kullandı.
Bingöl'de ÖSS sınavına giren kişilerin yüzde 30'unun okullu, yüzde 70'nin ise, kademelerini yükseltmek isteyen memur ve başka sebeplerle sınava dışardan girenlerden oluştuğunu belirten Hansu, bunun da ilin hedeflenen seviyeye yükselmesine engel teşkil ettiği gibi başarıyı da düşürdüğüne sebep olduğunu kaydetti.



Bingolonline / Kent Haber
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
23.09.2026
17:45
Bingöl`e kırsal kalkınma için 275 milyon TL`lik dev destek
Bingöl'e kırsal kalkınma için 275 milyon TL'lik dev destek
Kırsal Kalkınma Yatırım Programı'nın 17. etap sonuçları açıklandı. Bingöl'de 20 proje hibe desteği almaya hak kazanırken, üreticilere sağlanacak toplam hibe tutarı 275 milyon 231 bin 674 TL oldu. Destek kapsamında 13 yeni tesis kurulacak, 7 projede ise kapasite artırımı ve modernizasyon yapılacak.
23.09.2026
15:54
Bingöl`de okul pansiyonunda asansör kazası! Bir öğrenci yaralandı
Bingöl'de okul pansiyonunda asansör kazası! Bir öğrenci yaralandı
Pansiyon yemekhanesinde kullanılan yük asansöründe meydana gelen kazada 15 yaşındaki bir öğrenci yaralandı. Öğrenci Bingöl Devlet Hastanesine sevk edildi. Bingöl Valiliği, kazanın tüm yönleriyle aydınlatılması amacıyla adli ve idari inceleme başlatıldığını açıkladı.
23.09.2026
15:24
Fon soruşturmasında kritik soru: Yatırımcı parasını nasıl alacak?
Fon soruşturmasında kritik soru: Yatırımcı parasını nasıl alacak?
Türkiye'nin gündemindeki fon soruşturmasında 23 Eylül itibarıyla tutuklu sayısı 9'a yükseldi. 51 kişi hakkında yurt dışı çıkış yasağı ve malvarlığı tedbirleri uygulanırken, bazı isimlerin tüm malvarlıklarına yönelik yeni tedbir kararları alındı. Öte yandan SPK'nın tasfiye kararı verdiği 131 fonda 455 bin 758 tekil yatırımcı bulunuyor. Peki bu yatırımcıların parası geri ödenecek mi, ne zaman ve nasıl alınacak?
23.09.2026
14:55
DEM Parti BİNTSO seçimleri için kararını duyurdu
DEM Parti BİNTSO seçimleri için kararını duyurdu
3 Ekim 2026'da yapılacak Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası (BİNTSO) seçimlerine ilişkin açıklama yapan DEM Parti Bingöl İl Eş Başkanı Sedat Ormangören, seçimlerde herhangi bir adayı desteklemediklerini ve hiçbir adayın tarafında olmadıklarını açıkladı. Ormangören, sandıktan çıkacak sonuca ve üyelerin iradesine saygı göstereceklerini belirtti.
23.09.2026
14:39
Motorinde indirim sinyali! Gece yarısını bekleyin!
Motorinde indirim sinyali! Gece yarısını bekleyin!
Akaryakıt piyasasında gözler motorin fiyatına çevrildi. Gece yarısından itibaren geçerli olması beklenen yeni fiyat değişikliğiyle motorin fiyatlarında 5 TL'yi aşan indirim yapılması öngörülüyor.
22.09.2026
17:27
Tanrıkulu; `Kontrollü muhalefete rıza göstermedik`
Tanrıkulu; 'Kontrollü muhalefete rıza göstermedik'
Yeni Parti'nin teşkilatlanma çalışmaları kapsamında Bingöl'e gelen Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ile İstanbul Milletvekili Doğan Demir, örgüt toplantısında partinin kuruluş sürecine ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Tanrıkulu, CHP'den ayrılık sürecine ilişkin kendilerine 'konforlu' bir alan önerildiğini ve iktidarı değiştirme iddiasından vazgeçmelerinin istendiğini savunarak, 'Biz buna rıza göstermedik. Bize dayatılana evet demedik' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın