KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
27 Haziran 2026 Cumartesi
°C

Öss parasına 17 özel üniversite kurulabiliyor

Ulu­dağ Üni­ver­si­te­si es­ki dekanlarından Prof. Dr. Ul­vi­ye Özer, ÖSS için har­ca­nan pa­ray­la Sa­ban­cı ve Koç üni­ver­si­te­le­ri aya­rın­da 17 ye­ni üni­ver­si­te­nin ku­ru­la­bi­le­ce­ği­ni söy­le­di.

Öss parasına 17 özel üniversite kurulabiliyor
03 KASIM 2008 PAZARTESİ 11:06
0
1190
0
AA aa
Mu­rat Kı­lı­ças­lan haberi


Ulu­dağ Üni­ver­si­te­si'nde dü­zen­le­nen “Cum­hu­ri­yet ve Eği­tim” ko­nu­lu kon­fe­rans­ta ko­nu­şan Özer, Cum­hu­ri­ye­tin ilk yıl­la­rın­da bi­lim­sel ve uy­gu­la­ma­lı eği­tim il­ke edi­ni­lir­ken, son dö­nem­ler­de ba­tı­lı ül­ke­le­rin mo­del­le­ri­nin uy­gu­lan­ma­sıy­la eği­tim sis­te­min­de tı­kan­ma­lar ya­şan­dı­ğı­nı ifa­de et­ti. Dr. Özer, “Mo­del al­dı­ğı­mız ül­ke­ler bi­le sis­tem­le­ri­ni de­ğiş­ti­ri­yor ama biz bu de­ği­şik­lik­le­ri ne ya­zık ki iz­le­mek­te geç ka­lı­yo­ruz. Yurt­dı­şın­da yük­sek öğ­re­nim gö­ren ka­yıt­lı Türk öğ­ren­ci­le­rin yıl­lık ma­li­ye­ti 448.5 mil­yon do­lar­dır. Oy­sa bu pa­ra­nın 250 mil­yon do­la­rıy­la her yıl Sa­ban­cı ve Koç üni­ver­si­te­le­ri aya­rın­da bir üni­ver­si­te ku­ru­la­bi­lir” di­ye ko­nuş­tu.

Nİ­TE­LİK­Lİ EĞİ­TİM ŞART

Sa­de­ce 2004 yı­lın­da üni­ver­si­te ka­pı­sın­da olan 1 mil­yon 786 bin öğ­ren­ci­nin ÖSS'ye gi­re­ne ka­dar 8.4 mil­yar do­lar har­ca­dı­ğı­nı be­lir­ten Özer, “Bu pa­ray­la, Sa­ban­cı ve Koç üni­ver­si­te­le­ri aya­rın­da 17 ye­ni üni­ver­si­te ku­ru­la­bi­lir­di” di­ye ko­nuş­tu. 2025 yı­lın­da Tür­ki­ye'nin top­lam nü­fu­su­nun 90 mil­yo­na ula­şa­ca­ğı­nı ifa­de eden Özer, “2025'e doğ­ru Tür­ki­ye genç nü­fus­lu bir ül­ke ol­mak­tan çı­ka­cak, ça­lı­şa­bi­lir nü­fus ar­ta­cak­tır. Bu, eko­no­mik bü­yü­me için al­tın bir fır­sat­tır. An­cak bu­nu ba­şa­ra­bil­mek için ni­te­lik­li eği­tim şart­tır” de­di. Tür­ki­ye'nin mes­le­ki tek­nik eği­ti­me önem ver­me­si ge­rek­ti­ği­nin de al­tı­nı çi­zen Özer, ge­liş­miş ba­tı­lı ül­ke­ler­de mes­le­ki tek­nik eği­ti­min nor­mal eği­tim için­de­ki pa­yı­nın yüz­de 65 ol­du­ğu­nu, Tür­ki­ye'de ise yüz­de 45 se­vi­ye­le­rin­de kal­dı­ğı­nı an­lat­tı.



İHA
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
26.06.2026
13:55
Bingöl Belediyesi Sosyal Yaşam Merkezi`nde Yaz Kursları Başlıyor
Bingöl Belediyesi Sosyal Yaşam Merkezi'nde Yaz Kursları Başlıyor
Eğitimden sanata, spordan kişisel gelişime kadar birçok alanda ücretsiz kursların düzenleneceği Bingöl Belediyesi Sosyal Yaşam Merkezi'nde başvurular başladı. Kayıtlar 3 Temmuz'a kadar devam edecek.
26.06.2026
13:19
Bingöl`de 56 Bin 386 Öğrenci Karne Sevinci Yaşadı
Bingöl'de 56 Bin 386 Öğrenci Karne Sevinci Yaşadı
2025-2026 eğitim öğretim yılının sona ermesiyle Bingöl'de 56 bin 386 öğrenci karne aldı. Çapakçur İlkokulu'nda düzenlenen törende protokol üyeleri öğrencilerin heyecanına ortak oldu.
26.06.2026
13:13
Bingöl Dahil 10 İlde Suç Örgütü Operasyonu
Bingöl Dahil 10 İlde Suç Örgütü Operasyonu
'Karacellatlar' adlı silahlı suç örgütüne yönelik İstanbul merkezli operasyonda, Bingöl'ün de aralarında bulunduğu 10 ilde düzenlenen baskınlarda 34 şüpheli gözaltına alındı. Şüpheliler hakkında toplam 87 gözaltı kararı bulunuyor.
25.06.2026
21:22
Bingöl`de trafiğe tek yön ayarı!
Bingöl'de trafiğe tek yön ayarı!
İl Trafik Komisyonu kararıyla dört noktada tek yön uygulamasına geçildi. Kalium AVM çevresinde ise trafik akışı, duraklar ve park düzeni yeniden planlandı.
25.06.2026
21:20
Bingöl Merkezli Dolandırıcılık Operasyonu: 4 Tutuklama
Bingöl Merkezli Dolandırıcılık Operasyonu: 4 Tutuklama
Bingöl merkezli 4 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 6 şüpheliden 4'ü tutuklanırken, 2 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
25.06.2026
21:20
Bingöl`de Orman Yangını Paniği
Bingöl'de Orman Yangını Paniği
Bingöl merkeze bağlı Gökçeli köyünde çıkan orman yangını, ekiplerin hızlı müdahalesi sayesinde büyümeden kontrol altına alındı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın