KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
10 Haziran 2026 Çarşamba
°C

Öss ve oks değişmeli

Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı (TTK) Prof. Dr. İrfan Erdoğan, “Müfredat reformu adı altında gerçekleştirilen çalışmaların hayat bulması için öncelikle OKS'nin daha sonra da ÖSS'nin yapısal olarak değiştirilmesi kaçınılmaz görünmektedir” dedi.

Öss ve oks değişmeli
20 EYLÜL 2007 PERŞEMBE 12:01
0
968
0
AA aa
Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı (TTK) Prof. Dr. İrfan Erdoğan, kurum olarak yaptıkları çalışmalara değindi. Geçen yıl ortaöğretimde başlatılan 100'lük not sisteminin bu yıl ilköğretim okullarında da uygulanacağını anımsatan Prof. Dr. Erdoğan, “Öğretmenlerimizin zümre düzeyinde eşgüdüm içinde çalışmalarını sağlayacak şekilde ortak sınav yapılabilecek nitelikteki derslerde en az bir sınavın okul düzeyinde ortak yapılması için de yönetmelikte bir düzenleme yaptık. Aynı çerçevede sınavlarda sorulacak soruların dönem başından beri işlenen konulardan dengeli bir oranda dağılımının sağlanması ve yine bu sınavlarda en az üç sorunun sorulması için de bir değişikliğe gittik” diye konuştu.

Bu değişikliklerin ölçme ve değerlendirme adına çok önemli yararlar sağlayacağına dikkati çeken Prof. Dr. Erdoğan, bu şekilde öğretmenlerin derslerde yaptığı çalışmaların belli bir standarda ulaşacağını söyledi.

“ÖSS'NİN DEĞİŞTİRİLMESİ...”

“Hem ilköğretimde hem de ortaöğretimde sürdürülen eğitim ve öğretim çalışmalarını bloke eden merkezi sınavlarla ilgili bir düzenlemenin yapılmaması eksiklikti” diyen Prof. Dr. Erdoğan, son birkaç yıldır yoğun bir şekilde ileri sürülen eğitim ve öğretim yaklaşımlarının, merkezi sınavların bu haliyle devam etmesi halinde başarıya ulaşamayacağını ifade etti.

Prof. Dr. İrfan Erdoğan, müfredat reformu adı altında gerçekleştirilen çalışmaların hayat bulması için öncelikle OKS'nin daha sonra da ÖSS'nin yapısal olarak değiştirilmesinin kaçınılmaz göründüğünü belirterek, yükseköğretim kurumlarına girişte kullanılmak üzere yeni bir model üzerinde çalıştıklarını söyledi.
Öğretmenlerin eğitim ve öğretimi iyileştirmek için birilerinin bir şeyler yapmasını beklemeden önemli eğitim sorunlarını görebileceğini ve kendi düzeyinde etkili çözümler geliştirebileceğine inandığını belirten Prof. Dr. Erdoğan, öğretmenler için şunları söyledi:
“Çok sözlerin sarf edildiği eğitim öğretimin bu öz güvenle ve somut bir şeyler yapmayı esas alan bir bakış açısıyla daha iyi noktalara getirilebileceğine inanmanızı istiyorum. Hep birlikte çekici söylemleri sıkça ve ulu orta dile getirme ve bu yüzden temel eğitim kavramlarını aşındırma yerine sonucu belli adımlar atmalıyız.”


Hürriyet
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
09.06.2026
22:55
Bingöl`de Kültür-Saray Köprüsü İhale Ediliyor
Bingöl'de Kültür-Saray Köprüsü İhale Ediliyor
Bingöl Belediyesi, Kültür Mahallesi ile Saray Mahallesi'ni birbirine bağlayacak betonarme araç köprüsü ve bağlantı yolları için ihaleye çıkıyor. İki yaka arasındaki ulaşım hem kısalacak hem de zamandan tasarruf sağlanacak. Özellikle Devlet Hastanesi bağlantısı önemli bir avantaj sunacak.
09.06.2026
22:24
Kiğı`da kuruldu, üç ilçeye hizmet verecek!
Kiğı'da kuruldu, üç ilçeye hizmet verecek!
Kiğı İlçesi'nde Sosyal Hizmetler Müdürlüğü kuruldu, bugün itibariyle hizmete başladı. Yeni Müdürlük, Kiğı, Yayladere ve Adaklı'ya hizmet verecek. Ayrıca Yayladere ve Adaklı Kaymakamlıklarında irtibat kişileri görevlendirildi. Bu sayede ilçelerdeki vatandaşların il merkezine gelmesine gerek kalmayacak.
09.06.2026
21:09
Kiğı Kerek Deresi Projesi`ne start verildi
Kiğı Kerek Deresi Projesi'ne start verildi
Bingöl'ün Kiğı ilçesinde önemli mesire alanlarından Kerek Deresi için yapılan ihalenin ardından çalışmalara başlandı. İnşaat alanında incelemelerde bulunan Kiğı Belediye Başkanı Özüağ; 'Bölge hem güvenli hem de cazip bir yaşam alanına dönüşecek' dedi.
09.06.2026
20:16
Bingöl Milli Eğitim`den Velilere Uyarı: Ruhsatsız Kurslara Dikkat!
Bingöl Milli Eğitim'den Velilere Uyarı: Ruhsatsız Kurslara Dikkat!
Bingöl İl Milli Eğitim Müdürlüğü, yaz tatili öncesinde velilere önemli bir uyarıda bulunarak öğrencilerin yalnızca resmi izin ve ruhsata sahip özel öğretim kurumlarına yönlendirilmesi gerektiğini bildirdi.
09.06.2026
19:50
LGS için adaylara kritik uyarı:
LGS için adaylara kritik uyarı: 'Bu Hafta Hiçbir Şeyi Değiştirmeyin'
LGS'ye sayılı günler kala Uzman Psikolojik Danışman Nihat Ekincioğlu, öğrenci ve velilere önemli tavsiyelerde bulundu. Ekincioğlu, son haftada yeni çalışma yöntemleri denemek yerine mevcut düzenin korunması gerektiğini söyledi.
08.06.2026
19:26
20 Yıl 9 Ay Hapis Cezası Bulunan Firari Yakalandı
20 Yıl 9 Ay Hapis Cezası Bulunan Firari Yakalandı
Hakkında iki ayrı suçtan toplam 20 yıl 9 ay 2 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan bir hükümlü, Bingöl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü yakalandı. Şahıs, çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın