KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
07 Ekim 2026 Çarşamba

Öss'yi kazanamayana yök müjdesi

'Gelecek yıl ÖSS'de yeni sistem uygulanacak' diyen YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, üniversite sınavı için iki model üzerinde çalıştıklarını söyledi.

Öss`yi kazanamayana yök müjdesi
26 NİSAN 2008 CUMARTESİ 11:16
0
1594
0
AA aa
YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, üniversite sınavı için iki model düşündüklerini belirterek, "Çocuklar seneye yeni bir sınav sistemiyle sınava girecek. İki model üzerinde çalışıyoruz" dedi.

Anayasa Mahkemesi'nin 46. kuruluş yıldönümü resepsiyonuna katılan Özcan, gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Düşündükleri İngiliz sistemi modelini anlatan Özcan, lise son sınıfta 5'li sınav sistemi yapılacağını, 5 dersin 3'ünde başarılı olanların belli puan üzerinde üniversiteye yerleştirileceğini söyledi.

Bir gazetecinin "Bu dershaneye fazla yönelmeyi artırmaz mı?" yönündeki sorusu üzerine Özcan, şunları söyledi:

"Öğrencilerin çoğunu teknik ve mesleki okullara sevk edersen üniversite kapılarına yığılmadan kurtulursun. 1 milyon 600 bin çocuk üniversite sınavına giriyor. Bunun yüzde 30'u üniversiteye gelse 480 bin çocuk eder. Biz zaten 400 bin alıyoruz. 80 bin daha alırız. Hiç kimse açıkta kalmaz. Öbür kalan yüzde 70'te mesleki okula gider, oradan mezun olur. Türkiye'nin eğitimde yer bulma sorunu kalmaz."

Üniversite sınavı için iki model düşündüklerini belirten Özcan, "Çocuklar seneye yeni bir sınav sistemiyle sınava girecek. İki model üzerinde çalışıyoruz. Hangisi daha iyiyse 1-2 ay daha düşüneyim yeni sistemi söyleyeceğim" dedi.

Özcan, gazetecilerin ikinci modelle ilgili ısrarlı sorularına cevap vermezken, "En akla yatkın olanı uygulamaya sokacağız" diye konuştu.

Bir gazetecinin, "Dünya Bankası, Türkiye'nin eğitime çok para harcadığını, ama bunun bir kerede kurslara harcanan para olduğunu söylüyor" sözleri üzerine Özcan, "Doğru kurslara çok para gidiyor. Bunun çözümü ise 50 bin öğrenci kabul eden 20 tane üniversite açabilirsek, bu sene içerisinde 1 milyon öğrenciyi içeriye alırız. Belki çözeriz bu yolla. Türkiye'de bu ekonomiyle bunlar yapılmayacağına göre bunları hiç konuşmayalım" şeklinde konuştu.

İHA

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
07.10.2026
12:55
Engelli bakım merkezlerinde yeni dönem: Şartlar baştan sona değişti
Engelli bakım merkezlerinde yeni dönem: Şartlar baştan sona değişti
Resmî Gazete'de yayımlanan yeni yönetmelikle engelli bireylere yönelik özel bakım merkezlerinin açılış, personel, ödeme, denetim ve çalışma şartları yeniden düzenlendi. Düzenleme, Bingöl'deki özel bakım merkezlerini de ilgilendiriyor.
07.10.2026
12:43
Bingöl`de okul güvenliği masaya yatırıldı
Bingöl'de okul güvenliği masaya yatırıldı
Bingöl'de öğrencilerin güvenli ve huzurlu bir eğitim ortamında eğitimlerini sürdürebilmeleri amacıyla Okul Güvenliği Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda okul çevreleri, trafik güvenliği, giriş-çıkışlarda alınacak önlemler ve bağımlılıkla mücadele başlıkları ele alındı.
06.10.2026
18:55
Yunus Kava: Soykırımcı İsrail adaletten kaçamayacak
Yunus Kava: Soykırımcı İsrail adaletten kaçamayacak
Memur-Sen Bingöl İl Başkanı Yunus Kava, Gazze ve Filistin'de yaşananlara ilişkin yaptığı açıklamada, uluslararası topluma adalet çağrısında bulundu. Kava, 'Uluslararası hukuk herkes için varsa İsrail için de vardır. Savaş suçları ve insanlığa karşı suçlar kim tarafından işlenirse işlensin soruşturulmalı, sorumlular bağımsız ve adil mahkemeler önünde hesap vermelidir' dedi.
06.10.2026
18:28
Fon mağdurlarına ödeme için yeni düzenleme geliyor
Fon mağdurlarına ödeme için yeni düzenleme geliyor
AK Parti, fonların tasfiyesi ve yatırımcılara yapılacak ödemelerin çerçevesini belirlemek amacıyla yaklaşık 10 maddelik kanun teklifini TBMM'ye sunmaya hazırlanıyor. Düzenlemede 1 milyon liranın altında yatırımı bulunan yaklaşık 355 bin yatırımcı için tam ödeme mekanizması, daha yüksek tutarlar için ise kademeli ödeme planı öngörülüyor.
06.10.2026
15:57
Bingöl Umut Kervanı`ndan 2,1 milyon TL`lik yardım
Bingöl Umut Kervanı'ndan 2,1 milyon TL'lik yardım
Bingöl Umut Kervanı Derneği, Eylül ayında kentteki ihtiyaç sahibi aileler ve öğrenciler için 1 milyon 536 bin 29 TL ayni ve nakdi yardım ulaştırdı. Yurt dışı ve Gazze'ye yapılan 566 bin 350 TL'lik destekle birlikte derneğin aylık toplam yardım tutarı 2 milyon 102 bin 379 TL'ye ulaştı.
06.10.2026
15:04
Meclis`e yeni teklif: 6 meslek grubuna yeşil pasaport yolu açılıyor
Meclis'e yeni teklif: 6 meslek grubuna yeşil pasaport yolu açılıyor
TBMM'ye sunulan kanun teklifiyle hususi damgalı pasaportun kapsamının genişletilmesi gündemde. Teklifin yasalaşması halinde belirli şartları taşıyan muhtarlar, mali müşavirler, eczacılar, doktorlar, mühendisler ve mimarlar yeşil pasaport alabilecek.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın