KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Haziran 2026 Cuma
°C

Otel gibi yurt binası hizmete girdi

Ankara Gölbaşı'nda Gazi ve Ankara üniversitelerinin kampüslerinin bulunduğu bölgede beş yıldızlı otelleri aratmayan bir yurt hizmete açıldı.

Otel gibi yurt binası hizmete girdi
06 EYLÜL 2010 PAZARTESİ 00:17
0
2028
0
AA aa

Hayırsever 75 yaşındaki Nuriye Atabaş'ın bağışladığı arsaya yapılacak yurt için bölge esnafı ve işadamları seferber olarak, bir sene içinde yurt binasını tamamlamayı başardı. Atlantik Özel Nuriye Atabaş Yüksek Öğrenim Erkek Öğrenci Yurdu adıyla hizmet verecek olan yurt 240 kişi kapasiteli. 7 bin metrekare kapalı alana dört katlı olarak inşa edilen yurtta konferans salonundan spor salonu ve sosyal donatı alanlarına kadar birçok bölüm bulunuyor. Tefrişatının lüks otelleri aratmayacak şekilde hazırlandığı yurt odaları 3'er kişi kalacak şekilde tasarlandı.

Yurt binasının açılışına bürokrasiden iş dünyasına kadar birçok isim katıldı. Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, yurt binasının ilçe için önemine değinerek 'Gölbaşı, Gazi ve Ankara üniversitelerinin kampüsleri ile önemli bir öğrenci potansiyeline sahip oldu. Bugün hizmete açılan yurt binamız da bizim için ayrı bir umut tablosu çiziyor. Aynı zamanda içinde bulunduğumuz Ramazan ayının bin aydan hayırlı olan Kadir Gecesi'ne denk gelen yurt binasının açılışı bizi ziyadesiyle mutlu ediyor. Bunun için Atabey ailesine ve işadamlarına gönülden teşekkür ediyorum. Belediye olarak, ilçemize kazandırılacak eğitim hizmetlerine destek vermeye hazırız.' dedi.

Yurt binasının açılışı öncesi konuşan eğitimci yazar Hüseyin Kara da gelecek nesillerin bu eğitim kurumlarından geçtiğini ve onların yetişme tarzının Türkiye için önemli olduğunun altını çizdi.

Konuşmaların ardından Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı yurt binasının arsasını bağışlayan Nuriye Atabaş'a teşekkür plaketi sundu. Yurt binasının yapımında hizmeti bulunanlara da plaketin verildiği törene Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürü Emin Gürkan, Ticaret ve Turizm Öğretimi Genel Müdürü Murat Bey Balta, ASKİ Genel Müdürü Kamil Kılıç, Şereflikoçhisar Belediye Başkanı Hakverdi Altuğ ile birlikte çok sayıda davetli ve vatandaş katıldı. Kurdele kesme törenin ardından açılışa katılanlar yurt binasını gezerek yetkililerden bilgi aldı.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
18.06.2026
14:28
HÜDA PAR`dan Bingöl-Adaklı Yolu İçin Acil Çağrı
HÜDA PAR'dan Bingöl-Adaklı Yolu İçin Acil Çağrı
HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Yunus Emiroğlu, Adaklı ziyaretinde ilçe merkezi ve köylerdeki sorunları gündeme taşıdı. Bingöl-Adaklı yolunun yıllardır çözüm beklediğini belirten Emiroğlu, yetkililere çağrıda bulunarak, 'Bu yol binlerce vatandaşın kullandığı hayati bir güzergâh. Yaşanan mağduriyet artık sona ermelidir' dedi.
18.06.2026
13:49
Bingöl`ün mayıs ayı konut satış verisi açıklandı
Bingöl'ün mayıs ayı konut satış verisi açıklandı
Türkiye genelinde konut satışları mayıs ayında geçen yılın aynı dönemine göre gerilerken, Bingöl'de 175 konut satışı gerçekleşti. Veriler, bölgede en fazla konut satışının Elazığ'da yapıldığını ortaya koydu.
18.06.2026
13:31
Komşu illerden gelip Bingöl`de dileniyorlar! Zabıta yakalayıp cezayı kesti!
Komşu illerden gelip Bingöl'de dileniyorlar! Zabıta yakalayıp cezayı kesti!
Bingöl Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin kent merkezinde gerçekleştirdiği denetimlerde 2'si çocuk 9 kişi dilencilik yaptığı gerekçesiyle yakalandı. Şahıslardan 7'sinin Bingöl dışından geldiği belirlenirken, toplam 8 bin 820 TL idari para cezası uygulandı.
18.06.2026
01:39
Efrayim Bebek İçin Bir Gecede 2 Milyon TL Bağış Toplandı
Efrayim Bebek İçin Bir Gecede 2 Milyon TL Bağış Toplandı
Bingöl'de SMA Tip-1 hastalığıyla mücadele eden Efrayim Gökalp'in tedavisine destek amacıyla düzenlenen bağış programında 2 milyon TL yardım toplandı. Sosyal medya platformu X üzerinden gerçekleştirilen canlı yayında hayırseverler destek için adeta seferber oldu.
18.06.2026
00:52
Acı haber yasa boğdu! 15 Yaşındaki genç hayatını kaybetti
Acı haber yasa boğdu! 15 Yaşındaki genç hayatını kaybetti
Adana'da serinlemek amacıyla girdiği sulama kanalında akıntıya kapılan 15 yaşındaki Harun Dalçek, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Hayatını kaybeden gencin Bingöl'ün Genç ilçesine bağlı Yayağansöğüt köyü nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenildi.
18.06.2026
00:51
Genç Belediye Meclisi Olağanüstü Toplanıyor
Genç Belediye Meclisi Olağanüstü Toplanıyor
Genç Belediye Meclisi, İlçe Kaymakamı Muhammet Güzel'e Fahri Hemşehrilik Beratı verilmesi gündemiyle olağanüstü meclis toplantısı yapma kararı aldı. Teklifin kabul edilmesi halinde, Genç ilçesi tarihinde ilk kez bir kişiye Fahri Hemşehrilik Beratı verilmiş olacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın