KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
11 Şubat 2026 Çarşamba
°C

Otobüs kazalarının önlenmesi için toplandılar

Vali Ekinci: 'Şehirlerarası yolcu taşımacılığında güvenliğin sağlanması için hepimize görevler düşüyor. Bu konuda tüm paydaşlardan gerekli sorumluluklarını üstlenmelerini bekliyoruz.'

Otobüs kazalarının önlenmesi için toplandılar
21 ŞUBAT 2020 CUMA 16:01
1
2395
1
AA aa

Ülke genelinde tüm Valiliklerde eş anlı olarak yapılan ‘Otobüs Kazalarının Önlenmesine Yönelik Toplantı' ilimizde de Valimiz Kadir Ekinci Başkanlığında yapıldı.

İl Özel İdaresi Sosyal Tesislerinde yapılan toplantıya Vali Ekinci'nin yanı sıra Belediye Başkanı Erdal Arıkan, Vali Yardımcısı Yusuf Gemici, İl Emniyet Müdürü Ali Canbolat, İl Jandarma Komutan Yardımcısı Albay Can Altundarak, İl Milli Eğitim Müdürü Rahmi Güney, otobüs firma sahipleri/temsilcileri, STK Temsilcileri ile ilgili diğer paydaşlar katıldı.

İçişleri Bakanlığı'nca ‘Trafik Güvenliği Uygulama Politika Belgesi' uygulamaya konularak trafikte sürücü, yolcu veya yaya olarak yer alan insan unsurunun yaptığı kural ihlalleri ile bu ihlallerin neden olduğu trafik kazalarının önlenmesine yönelik kısa vadede yapılacaklarla ilgili güvenli sistem yaklaşımının benimsendiği; kaza nedenli ölümler ve ciddi yaralanmaların en aza indirilmesi, bu kazalardan kaynaklı sosyoekonomik kayıpların (iş gücü, zaman, maddi hasar, gelir kaybı, acil müdahale, kurtarma, tedavi, rehabilitasyon, kazazede yakınlarının uğradığı maddi ve manevi zararlar vb.) yanı sıra bireyi, toplumsal hayatı ve kamu güvenliğini tehdit eden risklerin ortadan kaldırılmasının hedeflendiği hatırlatıldı.

SÜRÜŞ KALİTESİ VE ARAÇ KONTROLLERİ ÖNEMLİ

Bu bağlamda otobüslerle yapılan şehir içi ve şehirlerarası yolcu taşımacılığı faaliyetlerinin güvenliğinin sağlanması ve bunun sürdürülebilir olmasının ilgili tüm paydaşların uyumlu ve sorumluluk anlayışı içerisinde hareket etmesiyle mümkün olabileceğinden bahisle; telafisi mümkün olmayan ağır kayıplara yol açan otobüs kazalarının önlenmesi, konuya daha fazla dikkat çekilerek toplumsal farkındalığın arttırılması, yol ve trafik güvenliğine katkı sağlayacak görüşlerin alınması, sorunların işbirliği ve koordinasyon içerisinde çözülmesine yönelik olarak yapılan toplantıda;

- Yol ve trafik güvenliğinin sağlanması için alınması gereken tedbirler,

- Kış şartlarına uygun lastik kullanılması,

- Şoförlerin yol, hava, trafik durumunun gerektirdiği, şartlara uygun hızda seyretmeleri ve hız ihlali yapmamaları,

- Mevzuatın öngördüğü sayıda şoförü yolculuk esnasında araçlarında bulundurmaları,

- Kazaların temel nedeni olan yorgun/uykusuz araç kullanmanın önlenmesi,

- Firmaların sık sık şoför değiştirmemesi, çalışma sürelerinin kaydının tutulması,

- Seyahat süresince şoförlerin ve yolcuların emniyet kemeri takmaları ve bu yönde araç içinde gerekli uyarıların/kontrollerin yinelenmesi,

- Sürücü seçiminde titiz davranılması, uzun yol deneyimine ve güvenli sürüş bilgisine sahip şoförlerin çalıştırılması,

- Firmalarca sefer öncesinde veya haftada bir kez otobüslerin ve şoförlerin yeterliliklerinin kontrol edilmesi/gözlenmesi,

- Trafik güvenliğine yönelik kontrollerin aksatılmadan yapılması,

- Terminallerde ve güzergâh üzerinde araçların takograf, ışık, far vb. teknik donanım/ekipmanlarının denetlenmesi,

- Belirlenen alanlar dışında yolcu bindirme/indirmenin yapılmaması,

- Otobüs yangınlarının nedenleri ve alınabilecek önleyici tedbirler

gibi konular ele alınarak görüşüldü.

Kazaların nerede, nasıl ve ne şekilde meydana geldiğine yönelik istatistiki bilgilerin İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğünce sunum halinde paylaşıldığı toplantıda, daha sonra firma sahipleri ve temsilcileri söz alarak sektörle ilgili sorunlarını ve taleplerini paylaştılar.

FİRMA VE SÜRÜCÜLERE ‘HASSASİYET' ÇAĞRISI

Son olarak yaptığı değerlendirme konuşmasında Valimiz Kadir Ekinci de şunları söyledi: “Ülkemizin en önemli sorunlarından birisi her yıl vatandaşlarımızın hayatlarını kaybettiği trafik kazalarıdır. Öncelikle şoförlerimiz yolculuk esnasında daha dikkatli olmalı ve kural ihlali yapmamaya özen göstermelidir. Bu toplantıda, ülkemizde trafik güvenliğini olumsuz yönde etkileyen ve trafik kazalarına sebebiyet veren durumlara yönelik gerekli tedbirleri almak, can ve mal kayıplarının önüne geçmek amacıyla otobüs firmaları yetkilileri, yolcu otobüsü sahipleri ve Sivil Toplum Kuruluşlarımız ile ‘yol ve trafik' güvenliği konusunda bir araya geldik. Son zamanlarda devletimizin trafik kazalarının azaltılmasına yönelik ciddi bir gayreti söz konusudur. Öncelikle Sayın Cumhurbaşkanımızın ve İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu'nun öncülüğünde yapılan çalışmalar neticesinde, ölümlü, yaralanmalı ya da mal kayıplarının yaşandığı trafik kazalarına karşı toplumun geniş kesimlerinde bir duyarlılık ortamı oluşturulmuştur. Şehirlerarası yolcu taşımacılığında güvenliğin sağlanması için hepimize görevler düşüyor. Bu konuda tüm paydaşlardan gerekli sorumluluklarını üstlenmelerini bekliyoruz. Özellikle otobüs firmalarının ve yolcu otobüsü sahiplerinin yol ve sürüş güvenliğinin sağlanması için trafik kurallarına uymaları, mevsim şartlarına uygun lastik kullanmaları, kırmızı ışıkta durma, hatalı sollama, emniyet kemeri takma, yolcu indirip bindirirken daha dikkatli olma gibi konularda gerekli tedbirleri alarak vatandaşlarımıza en iyi hizmeti vereceklerine inanıyorum.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_55993)
24 Şubat 2020 Pazartesi 08:06
Tedbirler çok iyi toplantı çok olumlu, ama bingöl'ün her tarafı yolcu indirme bindirme yeri olmuş koskoca otogarda yolcu alan çok nadir bunlara bir el atılırsa daha iyi olur diye düşünüyorum.
11.02.2026
15:09
7 yıllık gönüllülük mücadelesi ilgisizliğe yenildi! Verilen sözler tutulmadı!
7 yıllık gönüllülük mücadelesi ilgisizliğe yenildi! Verilen sözler tutulmadı!
Bingöl'ü yaklaşık 7 yıldır sosyal sorumluluk alanında gönüllülük esasıyla temsil eden Genç İçin Bir Saat Derneği, yaşadığı maddi zorluklar ve verilen destek sözlerinin tutulmaması nedeniyle dernek ofisini kapatma kararı aldı. Dernek yönetimi, faaliyetlerin sona ermediğini ancak artık kira yükü olmadan konteyner alanında sürdürüleceğini duyurdu.
11.02.2026
14:45
Bingöl`de kar günlük yaşamı olumsuz etkiledi!
Bingöl'de kar günlük yaşamı olumsuz etkiledi!
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde yaklaşık 40 gündür aralıklarla devam eden yoğun kar yağışı günlük yaşamı olumsuz etkilerken, eğitime 1 gün ara verildi. Bingöl-Muş kara yolunda ise tipi nedeniyle mahsur kalan yaklaşık 80 kişi ekiplerin çalışmasıyla kurtarıldı.
10.02.2026
13:05
Bingöl boşanma oranında kaçıncı sırada?
Bingöl boşanma oranında kaçıncı sırada?
Türkiye genelinde boşanma oranlarının en düşük ve en yüksek olduğu iller belli oldu. Boşanmanın en yaygın görüldüğü il İzmir olurken, en düşük oran Hakkâri'de kaydedildi. Bingöl'ün listedeki yeri ise şöyle;
10.02.2026
12:43
Meteoroloji`den Bingöl için kar ve sağanak uyarısı!
Meteoroloji'den Bingöl için kar ve sağanak uyarısı!
Yoğun kar ve sağanak uyarısı yapılan Bingöl için çığ tehlikesi ve su baskınlarına karşı dikkatli olunması çağrısı yapıldı.
10.02.2026
12:11
Bingöl`de eTwinning Çalıştayı Ödül Töreniyle Sona Erdi
Bingöl'de eTwinning Çalıştayı Ödül Töreniyle Sona Erdi
Bingöl'de düzenlenen eTwinning Çalıştayı, ödül töreni ve proje sunumlarıyla sona erdi.
10.02.2026
12:01
Bingöl`de Eğitim Sendikalarından Promosyon Tepkisi: `Kabul Etmiyoruz`
Bingöl'de Eğitim Sendikalarından Promosyon Tepkisi: 'Kabul Etmiyoruz'
Bingöl'de faaliyet gösteren eğitim sendikaları, İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen maaş promosyon ihalesinde bankaların sunduğu tekliflerin yetersiz olduğunu belirterek ortak açıklama yaptı. Sendikalar, tekliflerin yeniden değerlendirilmesini isterken, talepler karşılanmazsa kitlesel ekonomik boykot çağrısında bulunabileceklerini duyurdu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın