KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
06 Ekim 2026 Salı

Otopark sorunu trafiği kilitliyor

İlimizde her geçen gün araç sayısının arttığını belirten Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ali Bayram, tedbir alınmadığı için park sorunu yüzünden trafiğin kilitlendiğini söyledi...

Otopark sorunu trafiği kilitliyor
07 ŞUBAT 2009 CUMARTESİ 17:57
0
1404
0
AA aa
Yetersiz olan otoparklar nedeniyle araçların park yasağı olan cadde ve sokaklar ile kaldırımlara park edildiğini ifade eden Ali Bayram, belediyenin bu sorunu çözmek için acil önlemler alması gerektiğini belirtti. Bayram, “Yıllardır ilimizde otopark ihtiyacı olduğunu söylüyoruz. İl Trafik Komisyonu tarafından 2004 yılında alınan bir karar ile yeni bir şehir terminali, çok katlı otopark yapımı ve bütün oto galerilerinin şehir dışına taşınması kararı alınmış olmasına rağmen, bu uygulamadı. Koskoca şehirde bulunan iki otopark ihtiyaca cevap vermediği için sürücüler araçlarını park yasağı olan cadde ve sokaklar ile kaldırımlara park ediyor. Bu durumda trafiği kilitlediği gibi vatandaşların kaldırımları kullanmasını engelliyor. Bazen kavşaklarda, trafik ışıklarının altında bile park edilen araç görmekteyiz. Ara sokaklarda çift yönlü park edilen ve kaldırımları işgal eden araçlar yüzünden saatlerce trafiğin kilitlendiğini biliyoruz. Belediyenin buna acil çözüm getirmesi gerekiyor. İlimize acilen yeni bir şehirlerarası otogar ile birlikte çok katlı otoparkların yapılması lazım. Bu yapılmadığı sürece uygunsuz parklarla birlikte sıkıntı devam edecektir. Park yasağının olduğu yerlere müsaade edilmemesi gerekir” dedi.
‘Mecbur kalmadıkça araçlar çıkarılmamalıdır'
Şehir merkezinde ikamet eden vatandaşların mecbur kalmadıkça araçlarını çıkarmaması gerektiğini belirten Ali Bayram, 500 metre ilerideki işyerine özel aracı ile giden vatandaşların olduğunu söyledi. Ali Bayram, “Millet olarak, özel aracımızla trafiğe çıkmayı alışkanlık haline getirmişiz. Böyle olunca yetersiz olan park alanları daha büyük sorunlar oluşturmaktadır. Evimizden 500 metre ilerideki işyerimize araç ile gidilmemelidir. Bu yapılırsa trafikte bir rahatlama olacaktır. Ama bununla birlikte mutlaka ilgili kurumların bu soruna çözüm üretmesi gerekir. Sürücülerin park yasağı olan cadde ve sokaklara araçlarını park ederek trafiği kilitlememesi gerekir. Bunlar gerekli cezai işlem ile önlenmelidir. Uygunsuz parklar bu sorunu içinden çıkılmaz hale sokuyor. Belediye Başkanlığı tarafından şehir merkezinde yeni parklar yapılmalıdır, çünkü ilimizde sadece iki tane otopark var ve bunlar ihtiyaca cevap vermiyor” şeklinde konuştu.
‘İşyerlerinin önü kapatılmamalı'
İlimizdeki otopark sorunu nedeniyle ciddi sıkıntıların yaşandığını belirten Ali Bayram, esnafın parka açık olan bazı caddeleri kapatması ile bu sorunu arttırdığını söyledi. Bayram, “Bir çok esnafımız işyerinin önüne park yapılmaması için caddeyi levhalarla trafiğe kapatıyor. İşyeri önündeki kaldırımları malzeme ile dolduran esnaf, caddeyi da kapatınca sorun büyüyor” dedi

haber 12

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
05.10.2026
22:05
Fon soruşturmasında yeni hamle! Hisselerin izini sürüyorlar
Fon soruşturmasında yeni hamle! Hisselerin izini sürüyorlar
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, yürüttüğü kapsamlı fon soruşturması kapsamında, SPK'nın tasfiye süreçleri öncesinde hisse senetlerinin başka hesaplara ve yurt dışındaki kurumlara aktarıldığı tespiti üzerine harekete geçti. Savcılık; Serdar Turhan, Muhammed Yarız ve Şaban Serkan İlaldı'nın tüm hisse hareketlerinin tespiti için bankalar ve aracı kurumlara kritik bir müzekkere yazdı.
05.10.2026
21:55
Bingöl`de öğrenci servisi çamura saplandı! Traktörle kurtardılar!
Bingöl'de öğrenci servisi çamura saplandı! Traktörle kurtardılar!
Damlacık Köyü'nde taşımalı eğitim kapsamında Bingöl'e gelen öğrenciler, sabah saatlerinde çamurlu yolda mahsur kaldı. Öğrencileri taşıyan minibüs, ilerleyemeyince traktör yardımıyla kurtarıldı. Köylüler, yaklaşık 1 kilometrelik yolun yağışlar ve yaklaşan kış öncesinde bir an önce yapılmasını istiyor.
05.10.2026
21:53
Bingöl`de ceviz üreticilerine önemli destek!
Bingöl'de ceviz üreticilerine önemli destek!
Bingöl'de ceviz üretiminin daha verimli ve sürdürülebilir hale getirilmesi amacıyla üreticilere yönelik destek programı hayata geçirildi. Proje kapsamında hem tarımsal mekanizasyon desteği sağlandı hem de 'İyi Tarım Uygulamaları' kapsamında üreticilerin sertifikasyon giderleri karşılandı.
05.10.2026
21:52
Sigortada yeni dönem başladı
Sigortada yeni dönem başladı
Kaza sonrası en çok merak edilen bilgiler artık tek bir platform üzerinden görülebilecek. Yeni uygulamayla sigorta işlemlerine ilişkin birçok detaya e-Devlet üzerinden ulaşılabilecek.
05.10.2026
21:50
Araç sahipleri dikkat! Muayene ücretleri can sıkacak!
Araç sahipleri dikkat! Muayene ücretleri can sıkacak!
Milyonlarca sürücüyü ilgilendiren hesap başladı. Yeniden Değerleme Oranı'nın yaklaşık yüzde 28 olması halinde araç muayene ve egzoz ölçüm ücretlerinde ciddi artış yaşanacak.
05.10.2026
00:25
Karlıova`da atlar yarıştı, Vali Çelik de piste çıktı
Karlıova'da atlar yarıştı, Vali Çelik de piste çıktı
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde düzenlenen 4. Geleneksel Toklular At Yarışları, farklı illerden gelen 40 yarışmacının mücadelesine sahne oldu. Yarışların ardından Bingöl Valisi Cahit Çelik ata binerek yarış alanında tur atarken, etkinlik renkli görüntüler oluşturdu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın