KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
21 Mayıs 2026 Perşembe
°C

Otoyollarda hız sınırı uygulaması yarın başlıyor

Yarından itibaren başlayacak yeni uygulama ile hız sınırları Edirne'den Şanlıurfaya kadar uzunan otoyolda 130 kilometre/saate, Kuzey Marmara, İstanbul-İzmir, Ankara-Niğde otoyollarında ise 140 kilometre/saate çıkarılacak.

Otoyollarda hız sınırı uygulaması yarın başlıyor
30 HAZİRAN 2022 PERŞEMBE 10:57
2
1846
0
AA aa

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun imzasıyla, geçtiğimiz günlerde 81 il valiliğine, otoyollardaki otomobil hız sınırlarına ilişkin yazı gönderilmişti.

Yazıda, Karayolları Trafik Kanunu'nun "Hız Sınırları" başlıklı 50. maddesi hatırlatılarak, motorlu araçların cins ve kullanma amaçlarına göre sürülebileceği en çok ve en az hız sınırları, şehirlerarası çift yönlü karayollarında 90 kilometre/saat, bölünmüş yollarda 110 kilometre/saat, otoyollarda 120 kilometre/saat hızı geçmemek üzere yönetmelikle belirlendiği ifade edilmişti. 

UYGULAMA YARIN BAŞLIYOR

Bu kapsamda Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının da uygun görüşü alınarak, otomobiller için otoyollarda yeni hız sınırları belirlendi.

Yarın başlayacak uygulama ile Edirne-İstanbul (Avrupa otoyolu), İstanbul-Ankara (Anadolu Otoyolu), Niğde-Mersin-Şanlıurfa (Niğde- Tarsus kesimi, Tarsus-Şanlıurfa kesimi) ile Çeşme-İzmir-Aydın (Çeşme-İzmir kesimi ile İzmir-Aydın kesimleri) otoyollarının mevcut olan 120 km/s olan hız sınırı 10 km/s artırılarak 130 km/saate çıkarıldı.

Kuzey Marmara otoyolunun Sakarya-Kurtköy-Odayeri-Kınalı bölümü, Malkara-Çanakkale, Gebze-İzmir /Menemen-Çandarlı, Ankara-Niğde otoyollarında ise 120 km/saat olan hız sınırı 20 km/saat artırılarak 140 km/saate çıkarıldı.

Ayrıca yapımı devam eden ve yeni projelendirilecek otoyollar hizmete açıldıklarında 120 km/saat olan hız sınırı 20 km/saat artırılarak 140 km/saate yükseltilecek.

YOL STANDARTLARI DİKKATE ALINDI

Yarın başlayacak uygulama kapsamında otoyolların yol standartları dikkate alınırken, otoyollarda trafik işaretlemelerine yönelik çalışmalara da tamamlandı.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
21.05.2026
17:23
Bingöl Akıllı Şehir Dönüşüm Çalıştayı Başladı
Bingöl Akıllı Şehir Dönüşüm Çalıştayı Başladı
Bingöl Belediyesi ve Bingöl Üniversitesi ortaklığında başlayan çalıştayda; yapay zekâ destekli belediyecilikten dijital afet yönetimine kadar birçok kritik başlık ele alınıyor. İki gün sürecek organizasyonda Bingöl'ün geleceğine yön verecek stratejik yol haritasının oluşturulması hedefleniyor.
21.05.2026
17:08
Bingöl`de 570 Üreticiye 330 Bin Sebze Fidesi Dağıtıldı
Bingöl'de 570 Üreticiye 330 Bin Sebze Fidesi Dağıtıldı
Tarım ve Orman Bakanlığı'nın TAKE Projesi kapsamında Bingöl'de çiftçilere yüzde 50 hibeli 330 bin sebze fidesi dağıtıldı. Projeyle 500 dekarlık alanda üretim yapılması hedefleniyor.
21.05.2026
17:01
Bingöl`de Uyuşturucu Operasyonu: 1 Şüpheli Tutuklandı
Bingöl'de Uyuşturucu Operasyonu: 1 Şüpheli Tutuklandı
Bingöl'de narkotik ekiplerince yürütülen uyuşturucuyla mücadele çalışmaları kapsamında gözaltına alınan 2 şüpheliden biri tutuklandı. Operasyonlarda çeşitli miktarda esrar maddesi ele geçirildi.
21.05.2026
16:53
Bingöl`de Mayıs Ayında Karla Mücadele Devam Ediyor
Bingöl'de Mayıs Ayında Karla Mücadele Devam Ediyor
Bingöl'ün Solhan ilçesinde mayıs ayına rağmen yüksek kesimlerde karla mücadele çalışmaları sürüyor. Yer yer 3 metreyi bulan kar kalınlığı nedeniyle ekipler zorlu şartlarda mesai yapıyor.
21.05.2026
16:25
Bingöl`de kurban kesim ve satış yerleri belli oldu
Bingöl'de kurban kesim ve satış yerleri belli oldu
Bingöl Belediyesi, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde vatandaşların kurban ibadetlerini düzenli, sağlıklı ve hijyenik koşullarda gerçekleştirebilmesi amacıyla belirlenen kurban satış ve kesim alanlarını duyurdu. Belirlenen alanlar dışında yapılacak satış ve kesimlere ilişkin yasal yaptırımlar konusunda da uyarıda bulunuldu.
20.05.2026
22:37
Genç Muratspor BAL`da Kaldı
Genç Muratspor BAL'da Kaldı
TFF'nin Şırnak Petrol Spor ve Kurtalanspor'u amatör kümeye düşürmesi sonucu Genç Muratspor'un Bölgesel Amatör Lig'de kalması kesinleşti. Gözler, Genç Muratspor ile Solhanspor arasında oynanacak kritik Play-Out karşılaşmasına çevrildi. 'Her ilden bir takım' kuralı nedeniyle kazanan BAL'da kalacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın