KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
07 Eylül 2026 Pazartesi
°C

Otoyollarda hız sınırı uygulaması yarın başlıyor

Yarından itibaren başlayacak yeni uygulama ile hız sınırları Edirne'den Şanlıurfaya kadar uzunan otoyolda 130 kilometre/saate, Kuzey Marmara, İstanbul-İzmir, Ankara-Niğde otoyollarında ise 140 kilometre/saate çıkarılacak.

Otoyollarda hız sınırı uygulaması yarın başlıyor
30 HAZİRAN 2022 PERŞEMBE 10:57
2
2115
0
AA aa

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun imzasıyla, geçtiğimiz günlerde 81 il valiliğine, otoyollardaki otomobil hız sınırlarına ilişkin yazı gönderilmişti.

Yazıda, Karayolları Trafik Kanunu'nun "Hız Sınırları" başlıklı 50. maddesi hatırlatılarak, motorlu araçların cins ve kullanma amaçlarına göre sürülebileceği en çok ve en az hız sınırları, şehirlerarası çift yönlü karayollarında 90 kilometre/saat, bölünmüş yollarda 110 kilometre/saat, otoyollarda 120 kilometre/saat hızı geçmemek üzere yönetmelikle belirlendiği ifade edilmişti. 

UYGULAMA YARIN BAŞLIYOR

Bu kapsamda Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının da uygun görüşü alınarak, otomobiller için otoyollarda yeni hız sınırları belirlendi.

Yarın başlayacak uygulama ile Edirne-İstanbul (Avrupa otoyolu), İstanbul-Ankara (Anadolu Otoyolu), Niğde-Mersin-Şanlıurfa (Niğde- Tarsus kesimi, Tarsus-Şanlıurfa kesimi) ile Çeşme-İzmir-Aydın (Çeşme-İzmir kesimi ile İzmir-Aydın kesimleri) otoyollarının mevcut olan 120 km/s olan hız sınırı 10 km/s artırılarak 130 km/saate çıkarıldı.

Kuzey Marmara otoyolunun Sakarya-Kurtköy-Odayeri-Kınalı bölümü, Malkara-Çanakkale, Gebze-İzmir /Menemen-Çandarlı, Ankara-Niğde otoyollarında ise 120 km/saat olan hız sınırı 20 km/saat artırılarak 140 km/saate çıkarıldı.

Ayrıca yapımı devam eden ve yeni projelendirilecek otoyollar hizmete açıldıklarında 120 km/saat olan hız sınırı 20 km/saat artırılarak 140 km/saate yükseltilecek.

YOL STANDARTLARI DİKKATE ALINDI

Yarın başlayacak uygulama kapsamında otoyolların yol standartları dikkate alınırken, otoyollarda trafik işaretlemelerine yönelik çalışmalara da tamamlandı.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
07.09.2026
10:12
Bingöl Umut Kervanı`ndan 172 aileye yardım eli
Bingöl Umut Kervanı'ndan 172 aileye yardım eli
Bingöl Umut Kervanı Derneği, ağustos ayında 172 aileye 473 bin 199 TL değerinde ayni ve nakdi yardım ulaştırdı. Dernek, yurt dışı ve Filistin-Gazze'ye de 722 bin 699 TL yardım yaparken, ay boyunca gerçekleştirilen toplam yardım 1 milyon 195 bin 898 TL'ye ulaştı.
07.09.2026
09:36
Bingöl`de kamyonet şarampole yuvarlandı: 3 yaralı
Bingöl'de kamyonet şarampole yuvarlandı: 3 yaralı
Bingöl-Sancak yolu Kadran köyü mevkiinde sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği kamyonetin şarampole yuvarlanması sonucu 3 kişi yaralandı.
07.09.2026
08:49
Okul masrafları Bingöl`de aileleri zorluyor: Eğitim gideri 7 bin TL`ye dayanıyor
Okul masrafları Bingöl'de aileleri zorluyor: Eğitim gideri 7 bin TL'ye dayanıyor
Bingöl Eğitim Sen Başkanı Murat Korlaelçi, yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde artan kırtasiye, kıyafet, çanta, ayakkabı ve ulaşım giderlerine dikkat çekerek, 'Çocukların eğitim hakkı ailelerin ekonomik gücüne bırakılamaz' dedi.
07.09.2026
08:47
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu: 2 şüpheli tutuklandı
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 2 şüpheli tutuklandı
Bingöl'de polis ekiplerince gerçekleştirilen uygulama ve operasyonlarda toplam 365,43 gram esrar ele geçirildi. Uyuşturucu madde ticareti yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 2 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
07.09.2026
08:47
12Bingölspor`dan umut veren başlangıç
12Bingölspor'dan umut veren başlangıç
Geç kurulan kadrosuyla kısa sürede hazırlıklarını tamamlayıp İnegöl deplasmanına çıkan 12Bingölspor, 1-0 geriye düştüğü maçta 2-1 öne geçti. Galibiyet 90+4'te kaçsa da temsilcimiz sergilediği futbolla sezona umut verdi.
07.09.2026
08:45
Bingöl`de kuvvetli rüzgâr çatıları uçurdu
Bingöl'de kuvvetli rüzgâr çatıları uçurdu
Bingöl'de aniden etkisini artıran kuvvetli rüzgâr, bazı ev ve kurumlara ait binaların çatılarını yerinden sökerek çevreye savurdu. Olaylarda can kaybı veya yaralanma yaşanmazken, bazı yapılarda maddi hasar meydana geldi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın