KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Şubat 2026 Cuma
°C

Otoyollarda hız sınırı uygulaması yarın başlıyor

Yarından itibaren başlayacak yeni uygulama ile hız sınırları Edirne'den Şanlıurfaya kadar uzunan otoyolda 130 kilometre/saate, Kuzey Marmara, İstanbul-İzmir, Ankara-Niğde otoyollarında ise 140 kilometre/saate çıkarılacak.

Otoyollarda hız sınırı uygulaması yarın başlıyor
30 HAZİRAN 2022 PERŞEMBE 10:57
2
1671
0
AA aa

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun imzasıyla, geçtiğimiz günlerde 81 il valiliğine, otoyollardaki otomobil hız sınırlarına ilişkin yazı gönderilmişti.

Yazıda, Karayolları Trafik Kanunu'nun "Hız Sınırları" başlıklı 50. maddesi hatırlatılarak, motorlu araçların cins ve kullanma amaçlarına göre sürülebileceği en çok ve en az hız sınırları, şehirlerarası çift yönlü karayollarında 90 kilometre/saat, bölünmüş yollarda 110 kilometre/saat, otoyollarda 120 kilometre/saat hızı geçmemek üzere yönetmelikle belirlendiği ifade edilmişti. 

UYGULAMA YARIN BAŞLIYOR

Bu kapsamda Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının da uygun görüşü alınarak, otomobiller için otoyollarda yeni hız sınırları belirlendi.

Yarın başlayacak uygulama ile Edirne-İstanbul (Avrupa otoyolu), İstanbul-Ankara (Anadolu Otoyolu), Niğde-Mersin-Şanlıurfa (Niğde- Tarsus kesimi, Tarsus-Şanlıurfa kesimi) ile Çeşme-İzmir-Aydın (Çeşme-İzmir kesimi ile İzmir-Aydın kesimleri) otoyollarının mevcut olan 120 km/s olan hız sınırı 10 km/s artırılarak 130 km/saate çıkarıldı.

Kuzey Marmara otoyolunun Sakarya-Kurtköy-Odayeri-Kınalı bölümü, Malkara-Çanakkale, Gebze-İzmir /Menemen-Çandarlı, Ankara-Niğde otoyollarında ise 120 km/saat olan hız sınırı 20 km/saat artırılarak 140 km/saate çıkarıldı.

Ayrıca yapımı devam eden ve yeni projelendirilecek otoyollar hizmete açıldıklarında 120 km/saat olan hız sınırı 20 km/saat artırılarak 140 km/saate yükseltilecek.

YOL STANDARTLARI DİKKATE ALINDI

Yarın başlayacak uygulama kapsamında otoyolların yol standartları dikkate alınırken, otoyollarda trafik işaretlemelerine yönelik çalışmalara da tamamlandı.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
20.02.2026
02:01
Bingöl Belediyesi`nden Günlük 2 Bin Kişilik İftar Sofrası
Bingöl Belediyesi'nden Günlük 2 Bin Kişilik İftar Sofrası
Belediye Başkanı Erdal Arıkan; 'Birlik ve beraberliğimizin simgesi olan iftar sofralarımızda hemşehrilerimizle aynı ekmeği paylaşmaya devam edeceğiz' dedi.
20.02.2026
02:00
Bingöl ve Fırat Üniversiteleri arasında İş Birliği!
Bingöl ve Fırat Üniversiteleri arasında İş Birliği!
Bingöl Üniversitesi ile Fırat Üniversitesi arasında imzalanan bilimsel iş birliği protokolü kapsamında 3 milyon TL bütçeyle 10 ortak Ar-Ge projesi hayata geçirilecek. Üniversite-sanayi odaklı projelerle hem bölgesel kalkınmaya katkı sağlanması hem de uluslararası düzeyde nitelikli akademik yayın üretilmesi hedefleniyor.
20.02.2026
01:59
Genç için ‘Mesleki Eğitim Kampüsü` önerisi
Genç için 'Mesleki Eğitim Kampüsü' önerisi
HÜDA PAR Genç İlçe Başkanlığı tarafından hazırlanan strateji raporunda, artan okul terkleri ve sosyal risklere karşı ilçeye müstakil bir Meslek Lisesi ile üretim odaklı 'Mesleki Eğitim Kampüsü' kurulması önerildi. Modelin, gençleri hem istihdama hem de toplumsal hayata güçlü şekilde kazandırması hedefleniyor. Rapor, ilgili makamlara sunuldu.
20.02.2026
01:58
Bingöl`de ‘Araba Çekilişi` tuzağı! 1 şüpheli tutuklandı
Bingöl'de 'Araba Çekilişi' tuzağı! 1 şüpheli tutuklandı
Bingöl'den 557 bin TL'nin aktarıldığı olayla ilgili yakalanan 1 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi. Çekilişe katılım bahanesiyle para talep eden şüphelilerin, vatandaşlardan topladıkları paraları farklı banka hesaplarına yönlendirdiği tespit edildi.
20.02.2026
01:57
Yayladere`de iki metreyi bulan karla mücadele
Yayladere'de iki metreyi bulan karla mücadele
Bingöl'ün Yayladere ilçesinde İl Özel İdaresi ekipleri 2 metreyi bulan karla mücadelesini sürdürüyor.
20.02.2026
01:56
Bingöl`de kontrolden çıkan otomobil takla attı! 7 yaralı
Bingöl'de kontrolden çıkan otomobil takla attı! 7 yaralı
Yaralılar, olay yerinde yapılan ilk müdahalelerin ardından ambulanslarla Bingöl Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın