KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
08 Haziran 2026 Pazartesi
°C

Otoyollarda hız sınırı uygulaması yarın başlıyor

Yarından itibaren başlayacak yeni uygulama ile hız sınırları Edirne'den Şanlıurfaya kadar uzunan otoyolda 130 kilometre/saate, Kuzey Marmara, İstanbul-İzmir, Ankara-Niğde otoyollarında ise 140 kilometre/saate çıkarılacak.

Otoyollarda hız sınırı uygulaması yarın başlıyor
30 HAZİRAN 2022 PERŞEMBE 10:57
2
1882
0
AA aa

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun imzasıyla, geçtiğimiz günlerde 81 il valiliğine, otoyollardaki otomobil hız sınırlarına ilişkin yazı gönderilmişti.

Yazıda, Karayolları Trafik Kanunu'nun "Hız Sınırları" başlıklı 50. maddesi hatırlatılarak, motorlu araçların cins ve kullanma amaçlarına göre sürülebileceği en çok ve en az hız sınırları, şehirlerarası çift yönlü karayollarında 90 kilometre/saat, bölünmüş yollarda 110 kilometre/saat, otoyollarda 120 kilometre/saat hızı geçmemek üzere yönetmelikle belirlendiği ifade edilmişti. 

UYGULAMA YARIN BAŞLIYOR

Bu kapsamda Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının da uygun görüşü alınarak, otomobiller için otoyollarda yeni hız sınırları belirlendi.

Yarın başlayacak uygulama ile Edirne-İstanbul (Avrupa otoyolu), İstanbul-Ankara (Anadolu Otoyolu), Niğde-Mersin-Şanlıurfa (Niğde- Tarsus kesimi, Tarsus-Şanlıurfa kesimi) ile Çeşme-İzmir-Aydın (Çeşme-İzmir kesimi ile İzmir-Aydın kesimleri) otoyollarının mevcut olan 120 km/s olan hız sınırı 10 km/s artırılarak 130 km/saate çıkarıldı.

Kuzey Marmara otoyolunun Sakarya-Kurtköy-Odayeri-Kınalı bölümü, Malkara-Çanakkale, Gebze-İzmir /Menemen-Çandarlı, Ankara-Niğde otoyollarında ise 120 km/saat olan hız sınırı 20 km/saat artırılarak 140 km/saate çıkarıldı.

Ayrıca yapımı devam eden ve yeni projelendirilecek otoyollar hizmete açıldıklarında 120 km/saat olan hız sınırı 20 km/saat artırılarak 140 km/saate yükseltilecek.

YOL STANDARTLARI DİKKATE ALINDI

Yarın başlayacak uygulama kapsamında otoyolların yol standartları dikkate alınırken, otoyollarda trafik işaretlemelerine yönelik çalışmalara da tamamlandı.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
07.06.2026
18:29
Vali Çelik: Hesarek`i Türkiye`nin Önde Gelen Kayak Merkezlerinden Biri Yapacağız
Vali Çelik: Hesarek'i Türkiye'nin Önde Gelen Kayak Merkezlerinden Biri Yapacağız
Bingöl Valisi Cahit Çelik, Hesarek Kayak Merkezi'nde incelemelerde bulunarak devam eden çalışmalar ve planlanan yatırımları değerlendirdi. Çevre Haftası kapsamında düzenlenen fidan dikim etkinliğine de katılan Çelik, ulaşım ve altyapı yatırımlarıyla Hesarek'in daha güçlü bir turizm merkezi haline geleceğini söyledi.
07.06.2026
18:28
Bingöl Polisinden Efrayim Bebek İçin Anlamlı Destek
Bingöl Polisinden Efrayim Bebek İçin Anlamlı Destek
Bingöl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü personeli, SMA Tip-1 hastası Efrayim Gökalp'in tedavisi için yürütülen kampanyaya destek verdi. Polisler hem alışveriş yaptı hem de satış sonrası kalan tüm sebze ve yeşillikleri satın alarak ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılmak üzere bağışladı.
07.06.2026
18:27
Adalet Bakanlığı 15 Bin Personel Alacak. Başvurular başladı
Adalet Bakanlığı 15 Bin Personel Alacak. Başvurular başladı
Adalet Bakanlığı, merkez ve taşra teşkilatlarında görevlendirilmek üzere 15 bin yeni sözleşmeli personel alımı gerçekleştirecek. Başvurular 7-22 Haziran tarihleri arasında e-Devlet ve Kariyer Kapısı üzerinden yapılacak.
07.06.2026
18:26
Polisten kaçamadılar! Kovalamaca anı kamerada!
Polisten kaçamadılar! Kovalamaca anı kamerada!
Bingöl'de polis ekiplerince düzenlenen operasyonda 'Kasten Yaralama' ve '6136 Sayılı Kanun'a Muhalefet' suçlarından gözaltına alınan 2 şüpheliden 1'i tutuklanarak cezaevine gönderildi. Kovalamaca anı kameralara yansıdı!
07.06.2026
18:25
Baraç`tan Koça`a sert eleştiri! Derhal Özür Dilenmelidir
Baraç'tan Koça'a sert eleştiri! Derhal Özür Dilenmelidir
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, İzmir Balçova'da gerçekleştirilen Amerikan Hastanesi açılışında Koç Holding Onursal Başkanı Rahmi Koç'un anlattığı fıkraya tepki göstererek, kadın kimliği ve Kürt kimliği üzerinden yapılan ifadelerin kabul edilemez olduğunu belirtti.
07.06.2026
18:24
Bingöl`de çöp kutuları yenilendi
Bingöl'de çöp kutuları yenilendi
Bingöl Belediyesi, tarafından şehir merkezindeki yoğun yaya güzergahlarında bulunan çöp kutuları yenilenerek 70 adet yeni çöp kutusu yerleştirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın