KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Ağustos 2025 Salı
°C

'ÖTV indirimi sonrası' için soruşturma sonuçlandı

Yeni binek otomobil ve hafif ticari araç üreticisi ve dağıtıcısı şirketler için ÖTV indirimi sonrasında birlikte hareket ederek fiyat artışına gittikleri ve arzı kısıtladıkları iddiası hakkında yürütülen soruşturma sonuçlandı.

`ÖTV indirimi sonrası` için soruşturma sonuçlandı
07 EYLÜL 2021 SALI 10:47
0
1603
1
AA aa

Yeni binek otomobil ve hafif ticari araç üreticisi ve dağıtıcısı şirketler için ÖTV indirimi sonrasında birlikte hareket ederek fiyat artışına gittikleri ve arzı kısıtladıkları iddiası hakkında yürütülen soruşturmada, idari para cezası verilmesine yer olmadığı kararı çıktı. 

Rekabet Kurulu tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Yeni binek otomobil ve hafif ticari araç üreticisi ve dağıtıcısı teşebbüslerin, ÖTV indirimi sonrasında birlikte hareket ederek fiyat artışına gittikleri ve mal arzını kısıtladıkları iddiasına ilişkin olarak alınan 24.06.2009 tarihli ve 09-30/637-150 sayılı Rekabet Kurulu kararının Danıştay 13. Dairesinin 04.12.2019 tarihli ve 2018/3127 E. ve 2019/4094 K. sayılı kararı ile iptali üzerine 4054 sayılı Kanun'un 4. maddesinin ihlal edilip edilmediğinin tespiti amacıyla yürütülen soruşturma tamamlandı.

26.08.2021 tarihinde Rekabet Kurulunca dosyanın müzakeresi sonucunda ; Baylas Otomotiv A.Ş., Chevrolet Otomotiv Ticaret Ltd. Şti., Doğuş Otomotiv Servis ve Tic. A.Ş., Ford Otomotiv Sanayi A.Ş., Groupe PSA Otomotiv Pazarlama A.Ş., Honda Türkiye A.Ş., Hyundai Assan Otomotiv San. ve Tic. A.Ş., Mais Motorlu Araçlar İmal ve Satış A.Ş., Nissan Otomotiv A.Ş., Opel Türkiye Otomotiv Ltd. Şti., Tofaş Türk Otomobil Fabrikası A.Ş. ve Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş. hakkında 4054  sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'un 16. maddesi uyarınca  idari para cezası verilmesine yer olmadığına karar verildi.

Ankara İdare Mahkemelerinde yargı yolu açık olmak üzere gerekçesi daha sonra tebliğ edilecek olan 26.08.2021 tarih, 21-40/595-290 sayılı kararın açıklama metnine ulaşmak için tıklayınız." 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_85289)
07 Eylül 2021 Salı 23:25
Türkiye araç piyasasını yönlendiren bu firmalar açıkça hile ve karaborsa yaptığı halde cezasız bırakmak vatandaşın adalete olan güvenini zedelemiştir.
19.08.2025
01:26
Bingöl`de kaza! Otomobilin çarptığı yaya hayatını kaybetti
Bingöl'de kaza! Otomobilin çarptığı yaya hayatını kaybetti
Hayatını kaybeden 65 yaşındaki Kadriye Korkulu'nun, Belediye Başkanı Erdal Başkan Arıkan'ın teyzesi olduğu öğrenildi.
18.08.2025
23:46
Bingöl`de piknik yapan aile ölümden döndü
Bingöl'de piknik yapan aile ölümden döndü
Baraj sularının aniden yükselmesiyle piknik yapan aile mahsur kaldı. Ağaç dallarına tutunarak hayatta kalan ve güçlükle kurtarılan aile, siren uyarı sesinin duyulmadığını vurguladı.
18.08.2025
23:43
Bingöl Umut Kervanı`ndan Kırtasiye Yardımı Çağrısı
Bingöl Umut Kervanı'ndan Kırtasiye Yardımı Çağrısı
Bingöl Umut Kervanı, Eylül ayında başlayacak olan 2025-2026 yılı eğitim ve öğretim yılında yetim ve ihtiyaç sahibi öğrencilerin kırtasiye ihtiyaçlarını karşılamak için hayırseverlere yardım çağrısında bulundu.
18.08.2025
20:45
Bingöl`de aranan 29 firari yakalandı
Bingöl'de aranan 29 firari yakalandı
Bingöl'de aranan şahıslara yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda, firari olan 29 şahıs yakalandı. Vali Usta: 'Aranması olup da hiçbir şey olmamışçasına aramızda dolaşanlara karşı mücadelemiz kararlılıkla sürüyor. Bingöl'ümüzün huzuru için onlara asla yer vermeyeceğiz' dedi.
18.08.2025
20:12
12 Bingölspor, bilet fiyatlarını açıkladı
12 Bingölspor, bilet fiyatlarını açıkladı
2025-2026 sezonunda 3. Lig'de mücadele edecek olan yeşil beyazlı temsilcimiz 12 Bingölspor, iç saha maçlarına dair bilet ve kombine fiyatlarını duyurdu ve 'Bu sezon sen de yerini al, şehrinin takımına omuz ver' çağrısında bulundu.
18.08.2025
19:44
Körtewliler yaylada şenlendi
Körtewliler yaylada şenlendi
Bingöl merkeze bağlı Çukurca köyü (Körtew) sakinleri, ikincisi bu yıl düzenlenen yayla şenliğinde bir araya geldi. Çeşitli ikramların yapıldığı şenlikte, sanatçıların söylediği şarkılar eşliğinde coşan yöre halkı, halaylar çekerek gönüllerince eğlendi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın