KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
05 Mayıs 2024 Pazar
°C

'Ova köyleri şehrin mahallesi gibi olacak”

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Medya Başkanı Bayram Keskin, ova köylerinin şehrin mahallesi gibi olacağını söyledi.

`Ova köyleri şehrin mahallesi gibi olacak”
19 AĞUSTOS 2011 CUMA 00:30
0
2493
0
AA aa

AK Parti Medya Başkanı Keskin, yaptığı yazılı açıklamada, Bingöl havaalanı köprüsünün yapım işinin 8 Eylül'de başlayacağını bildirdi. 

Yapılacak olan köprü sayesinde ova köylerinin şehrin mahallesi gibi olacağını belirten Keskin, “Çeltik suyu, Dik, Kumgeçit, Büyüktakören, Sarıçiçek, Yeniköy, Gözeler, İncesu, Garip Köyleri yeni yapılacak olan Bingöl havaalanı köprüsü sayesinde adeta bir mahalle gibi olacaklar. Yaklaşık 4 Km mesafeye sahip köprü hem havaalanına hem de köylerin ulaşımına hizmet verecek. Karayolları 8. Bölge Müdürlüğü tarafından ihaleye çıkarılan Bingöl havaalanı köprüsü yapım işi 8 Eylül'de” dedi.


“Ova, hem geniş araziye hem de yoğun bir nüfusa sahip”

“Geniş bir araziye sahip olan Bingöl ovası, havaalanının yapılmasıyla daha hareketli bir konuma gelecek ve yeni yapılacak olan köprü ile yaklaşık olarak birçok köyün yolu da 10-20 km aralığında kısalmış olacak” diyen Keskin, şu ifadeleri kullandı:

“Özellikle sulu hale getirilen Bingöl ovası arazileri uzun bir zamandır boş olduğu halde ya da kıraç olması için ekilmediğinden atıl durumdaydı. Bu arazilerin imar ve iskâna ayrılması ve konut çekim merkezi haline getirilmesi de dikkate alındığında önemli bir gelecek vaat etmektedir. 9 köy için bir can simidi olan havaalanı köprüsü komşu köylerin merkez ile ilişkilerinin daha da artacağına katkı sunacaktır. Önemli bir nüfus popülâsyonunun barındığı ova köylerinde ayaklarına kadar giden bu hizmetin devamı da gelecek. Aynı zamanda şu sıralar devam etmekte olan arazi toplulaştırma ve köylerin altyapı çalışmaları da ova köylerine ayrı bir güzellik katacaktır.”

Keskin, yaptığı yazılının açıklamanın devamında sözlerine şöyle devam etti:

“Çeltik suyu köyü artık kenar mahalle konumunda”

“Baylaz petrol mevkiinden yapılacak olan köprü, Çeltiksuyu ile B.Takören köylerinin ortasından karşıya çıkacaktır. Aynı zamanda Kumgeçit ve Garip köyleri ile dik ve Yeniköy de ulaşımda zikzak çizmek yerine direkt havaalanı güzergâhından kendi köylerine rahatlıkla gidebileceklerdir.”

“Kumgeçit Köyü DSİ kanal yolunu kullanıyor”

“Havaalanı köprüsünün en çok avantaj sağlayacağı köylerden biri olan Kumgeçit köyü, yaklaşık olarak 20 yıldır DSİ kanal yolunda karayolu ulaşımını sağlamaktadır. Nüfusunda önemli bir artış olan köyün hala bu devirde kanal yolunda ulaşım sağlaması da bu sayede tarihe karışmış olacaktır. Köy yolunun yaklaşık olarak 10 km den fazla kısalmasıyla köylülerin şehir merkezi ile entegrasyonu da daha sağlıklı bir şekilde artacaktır.”

“Göynük çayı ova ile şehri birbirinden ayırmış”

“Küresel ısınmaya doğru giden bir süreçte yaz aylarında adeta kuruma noktasına gelen göynük çayı şehir ile ova köyleri arasında geçit verememiş. Dolambaçlı yollardan yolculuk yapmak zorunda kalan köylülerimizin rahat bir yolculuk yapmaları için İl Özel İdaresi de yatırım programını bu yönde hazırlamaktadır. Kumgeçit köyünün Büyüktakören köyü üzerinden ulaşım sağlaması için tüm hazırlıklar da bitme aşamasına gelmiştir.”
 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
04.05.2024
14:17
'Bingöl ovası acilen kurtarılmalıdır'
Bingöl'ün birçok konudaki sorun ve çözüm bekleyen problemlerini gündeme getirmesiyle tanınan eğitimci Doğan Karasu, Bingöl Ovası'nın son durumunu paylaştı ve hem siyasilere hem de bürokrasiye 'Bingöl Ovasının acilen kurtarılması gerekiyor' çağrısında bulundu.
04.05.2024
14:16
'İslam Dünyası İmtihanı Maalesef Kaybetti'
Bingöl Üniversitesi tarafından düzenlenen panelde konuşan Prof. Dr. Mustafa Karataş, 'Gazze imtihan olmuyor. İslam dünyası imtihan oluyor. İslam dünyası imtihanı maalesef kaybetti. Özellikle devletler, hükümetler bu imtihanı kaybetti' dedi.
04.05.2024
14:15
'Böyle devam ettiğimiz sürece biz her gün ölmeye mahkûmuz'
Bingöl Üniversitesi'nce düzenlenen 'Tarihe Yolculuk' panelinde konuşan Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma; 'Nüfusunun üçte birinin Müslüman olduğu dünyada her gün Müslümanlar ölüyor! Bugün bu hale gelmemizin sebebi okumuyoruz, araştırmıyoruz, arşivleri incelemiyoruz. Böyle devam ettiğimiz sürece biz her gün ölmeye mahkûmuz. Biz tarihi doğru okumazsak, tarihi iyi öğrenmezsek bunlara yaşamaya mahkûm kalacağız.'
04.05.2024
14:13
Vali Usta:
Vali Usta: 'Huzura bozanlara göz açtırmayacağız'
2024 Mart-Nisan dönemi asayiş raporunu açıklayan ve işlenen suçlar ile uygulanan yaptırımların detaylarını aktaran Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta; 'Bingöl'ümüz, asayiş bakımından ülkemizin en güvenli şehirleri arasında yer almaktadır. Bu, siz değerli hemşehrilerimizin bizlere verdiği destek ve güvenlerinin sonucudur. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ilimiz genelinde alacağımız tedbirlerle suç işleyenlere, halkımızın huzurunu ve sükûnunu bozanlara göz açtırmayacağız inşallah' dedi.
04.05.2024
14:11
Bingöl`ün `Kayıp şehir` Pargasur şelalesi
Bingöl'ün 'Kayıp şehir' Pargasur şelalesi
Bingöl'ün Yayladere ilçesindeki tarihi kalıntı ve mağaralar ile 'kayıp şehir' olarak adlandırılan Pargasur şelalesi dron ile görüntülendi.
03.05.2024
18:21
Yangınları önlemek için ormandaki çöpler toplandı
Yangınları önlemek için ormandaki çöpler toplandı
Tarım ve Orman Bakanlığı'nca orman yangınlarının önlenmesi amacıyla başlatılan 'Orman Benim' kampanyası çerçevesinde Bingöl'de öğrencilerin de katılımıyla ormanlık alandaki çöpler toplandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın