KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
15 Ocak 2026 Perşembe
°C

Oy kullanırken dikkat edilmesi gerekenler

İstanbul Barosu Basın Komisyonu Yürütme Kurulu Üyesi ve İstanbul Hukukçular Birliği Başkanı Avukat Baran Akcan, seçmenlerin oy kullanırken dikkat etmeleri gereken hususlara dikkati çekerek kamuoyunu uyardı.

Oy kullanırken dikkat edilmesi gerekenler
29 EKİM 2015 PERŞEMBE 01:25
0
1660
0
AA aa

İstanbul Barosu Basın Komisyonu Yürütme Kurulu Üyesi ve İstanbul Hukukçular Birliği Başkanı Avukat Baran Akcan, 7 Haziran seçimlerinde sandığa giden 1 milyon 326 bin 434 vatandaşın oyu ise geçersiz kabul edildiğini belirterek "Geçersiz oyların sayısı, seçimlerden 5. parti olarak çıkan Saadet Partisi'nin 942 bin 27 olan oy sayısını geçmiştir. Bu nedenle oy verme işlemi sırasında uyulması gerekn kurallar büyük önem taşımaktadır" dedi.

OY VERME SAATİ

Akcan, Resmi Gazete'de yayımlanan YSK kararında, 1 Kasım seçimlerinde oy kullanma süresinin saat 08.00 ile 17.00 arası olduğunun belirtildiğini vurgulayarak "Saat 17.00 olduğu halde sandık başında bekleyenlerin sandık başkanı tarafından sayıldıktan sonra oy kullanabilecek. YSK Kararına göre; Adıyaman, Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Kars, Malatya, Kahramanmaraş, Mardin, Muş, Ordu, Rize, Siirt, Sivas, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Bayburt, Batman, Şırnak, Ardahan, Iğdır ve Kilis'te 07.00 ile 16.00 saatleri arasında oy kullanılacak. Öncelikle uyulması gereken kural belirlenen vakitler içerinde sandığa gitmek olmalıdır" ifadelerini kullandı.

DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Akcan sözlerine şöyle devam etti: "Her seçimde olduğu gibi bu seçimde de seçmen bilgi kağıtları seçmenlerin adreslerine gönderilmiştir. Seçmen bilgi kağıdında seçmenin nerede oy kullanacağı belirtilmiştir. Seçmen bilgi kağıtları kendilerine ulaşsın veya ulaşmasın, seçmelerin TC Kimlik Numarasını taşıyan nüfus cüzdanı, resmi daireler veya iktisadi devlet teşekküllerince verilen soğuk damgalı kimlik kartı, pasaport, evlenme cüzdanı, askerlik belgesi, sürücü belgesi, avukatlık kimlik belgesi gibi kişinin kimliğini şüphe oluşturmayacak şekilde ortaya koyan resimli belgelerden birisini sunarak oy kullanabileceklerdir.

Oy kullanma işlemi sürecinde ise en önemli nokta; üzerinde 'Evet' yazan mührün oy pusulasında sıralanan siyasi partinin ya da bağımsız adayın altındaki kutucuğa, belirtilen sınırlar dışına taşırılmadan basılmasıdır. Aksi halde kullanılan oy, sandık görevlileri tarafından geçersiz oy olarak kayda alınacaktır.

Bu talimata uyulmadığı Seçmenler tarafından fark edildiğinde eski pusula teslim edilerek yeni bir oy pusulası istenebilecektir.

Seçmenler, Sandık Başkanı tarafından verilen oy pusulası ve oy pusulasını içerir zarfın mühürlü olduğuna dikkat etmeleri gerekmektedir. Bunlardan herhangi birinin mührü içermemesi kullanılan oyun geçersiz sayılmasına neden olacaktır.

Oy vermeye gelen hamile, hasta ve engelli seçmenler bekletilmeyecek, yaşlılara ise öncelik tanınacaktır.

Seçmenler cep telefonu, fotoğraf veya film makinesi gibi görüntü kaydedici veya haberleşme sağlayıcı cihazlarla oy verme kabinine giriş yapamayacaklar ve bu tür cihazlar, kapalı oy verme yerine girmeden önce kapatılarak sandık kurulu başkanına teslim edilmesi gerekecektir.” 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
14.01.2026
19:18
Başkan Alpay Görevine Başladı
Başkan Alpay Görevine Başladı
'Bu güveni boşa çıkarmamak için gece gündüz çalışacağız' diyen Alpay; 'Esnafın kapısını sadece seçimde değil, her zaman çalacağız' dedi.
14.01.2026
19:02
Bingöl`de Kamu-Sen`den ‘Ek Zam ve Refah Payı` Çağrısı
Bingöl'de Kamu-Sen'den 'Ek Zam ve Refah Payı' Çağrısı
Türkiye Kamu-Sen Bingöl Teşkilatı, memur ve emeklilerin enflasyon karşısında eriyen maaşlarına dikkat çekerek ek zam ve refah payı talep etti. 'Enflasyon kadar zam istemiyoruz' diyen sendika, mevcut maaşların insanca yaşam koşullarını karşılamadığını vurguladı.
14.01.2026
15:20
Bingöl`de Asayiş Suçlarında Düşüş Yaşandı
Bingöl'de Asayiş Suçlarında Düşüş Yaşandı
Vali Ahmet Hamdi Usta, 2025 yılı verilerini açıklayarak birçok suç türünde azalış olduğunu bildirdi. Usta'nın açıklamasının sonundaki veda konuşmasında ise duyulu anlar yaşandı.
14.01.2026
15:05
KOSGEB Bingöl`den 92 İşletmeye 107 Milyon TL Destek
KOSGEB Bingöl'den 92 İşletmeye 107 Milyon TL Destek
KOSGEB Bingöl Müdürlüğü, 2025 yılında girişimcilikten yeşil sanayiye kadar birçok alanda destek verildiğini açıkladı.
14.01.2026
14:51
Bingöl`de Direksiyon Eğitimi Öğreticiliği Kursu Açılıyor
Bingöl'de Direksiyon Eğitimi Öğreticiliği Kursu Açılıyor
Başvuru koşullarını paylaşan Bingöl Halk Eğitimi Merkezi, başvuruların 15 Ocak 2026'da sona ereceğini duyurdu.
14.01.2026
14:42
Kredi Kartlarında Temassız İşlem Limiti Güncellendi
Kredi Kartlarında Temassız İşlem Limiti Güncellendi
Temassız ödemelerde şifresiz işlem limiti yükseltildi. BDDK'nın bankalara ilettiği yeni düzenlemeyle, kredi ve banka kartlarında şifre girilmeden yapılabilecek temassız harcamaların üst sınırı 2 bin 500 TL olarak belirlendi. 15 Ocak 2026'dan itibaren geçerli olacak uygulama sayesinde tüketiciler, POS cihazlarında tek dokunuşla daha yüksek tutarlı alışveriş yapabilecek.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın