KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
01 Haziran 2026 Pazartesi
°C

Oy veren vermeyen herkes kardeşimizdir

Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, &';Oy veren vermeyen herkes bizim kardeşimizdir. Bize oy vermedi diye insanlara kızmayız, intikamcı bir şekilde davranmayız'' dedi.

Oy veren vermeyen herkes kardeşimizdir
14 HAZİRAN 2011 SALI 09:15
0
3577
0
AA aa

Bakan Yılmaz, partisince Belediye Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıda, seçim sonuçlarını değerlendirdi.

 
AK Parti'nin seçimden güçlü bir şekilde çıktığını anımsatan Bakan Yılmaz, seçimlerin Türkiye için hayırlı olması temennisinde bulunarak, şöyle konuştu: “AK Parti 2 kişiden birinin oyunu olarak, yüzde 50 gibi Cumhuriyet tarihinde eşine az rastlanan bir başarıyla yeniden iktidarına devam ediyor. Allah hayırlı uğurlu etsin. Bu seçimin sadece Türkiye için değil dünya için de önemli bir seçim olduğuna inanıyorum. Başbakanımız da yaptığı konuşmada bunun altını çizdi. Bu seçimin sonucunu Filistin'deki de, Suriye'deki de, Libya'daki de ve bizim coğrafyamızda yaşayan bütün insanlar sevinçle karşıladı.''
 
Bingöl'deki seçim sonuçlarına da değinen Yılmaz, halkın, Bingöl'de de Türkiye ortalamasının oldukça üzerinde yüzde 67 gibi bir oyla kendilerine destek verdiğini anımsatan Yılmaz, ''Bunun için Bingöl halkına teşekkür ederim. Bu kolay değil, 3 kişiden 2 kişinin oyunu almak kolay bir iş değil. Bingöl halkı gerçekten, tavrını, duyarlılığını, hassasiyetini ortaya koydu. Güzel bir katılım oranı oldu. Bunun için ayrıca teşekkür ederiz. Çok şükür huzurlu bir şekilde bir seçim yaşadık. İnsanlarımıza bir zarar gelmeden, huzursuzluk olmadan bir seçim süreci yaşadık. Sonuçta sandıklar açıldı. Halkımızın tercihini gördük, çok yüksek bir oy almamıza rağmen, 85 bin civarında vatandaşımızın desteğine rağmen maalesef bir milletvekilliğini alamadık. Şahin kardeşimiz için gerçekten çok üzgünüz. Keşke 3 milletvekili olarak Ankara'ya gidebilseydik. Şahin Bey her zaman kardeşimiz, her zaman bu yolda birlikte devam edeceğiz. Takdir edilen neyse onu da saygıyla karşılarız. Onda da bir hayır vardır deriz'' diye konuştu.
 
AK Parti hükümetinin güçlü bir hükümet olduğunu, ifade eden Yılmaz, “Bugüne kadar Doğuya, Güneydoğu ve Bingöl'e nasıl hizmet ettiysek, bundan sonrada hizmet etmeye devam edeceğiz. İnanıyorum ki Bingöl halkı bu tabloyu dikkatle takip edecek ve kimin Bingöl hayrına ne yaptığını çok iyi görecek ona göre notunu verecek. Eşref Bey ile birlikte el ele vererek, düzgün ve dürüst bir şekilde memleketimize hizmet edeceğiz'' ifadelerini kullandı.
 
“Oy veren, vermeyen herkes bizim kardeşimizdir'' diyen Yılmaz, şöyle devam etti: “Başından beri bu fikirdeyiz, şimdi de aynı fikirdeyiz. Bize oy vermedi diye insanlara kızmayız, intikamcı bir şeklide davranmayız, bizim böyle bir zihniyetimiz yok veya bize oy verilmedi diye bir yerleri yıkıp yakmayı, huzursuzluk çıkarmayı da düşünmeyiz. Bu da bizim zihniyetimizde yok. Öyle düşünenleri milletin vicdanına havale ediyoruz. Çok şükür AK Parti camiası; sağduyulu, gençlerimizin geleceğini düşünen, sorumlu bir şekilde hareket eden bir camia, bu seçimde sadece teşkilatlarımız değil, birçok görünen ve görünmeyen kahraman çalıştı. Hepsine yürekten teşekkür ediyorum.''
 
Duygulu anların yaşandığı toplantıda konuşması sık sık alkışlarla kesilen Yılmaz, Bingöl verdiği oyla huzur isteyen, hizmet isteyen tavrını ortaya koyduğunu belirterek, “Bingöl'de 3 kişiden 2'sinin oyunu aldı bu parti. Başkaları ne derlerse desinler, ben onları bir kenara bırakıyorum. Seçim kampanyası döneminde şahsıma dönük epey laflar edenler oldu. Bir tek kişiye de cevap vermedim, verme lüzumunu da hissetmedim. Hiç kimsenin şahsına dönük de bir cümle kurmadım. O şahsıma dönük cümle kuranları da Allah'a havale ediyorum'' dedi.
 
 “Siyaset didişmek ve kişilere hakaret için yapılmaz'' diyen Yılmaz, partililere şöyle seslendi: “Siyaset bir fikriniz varsa halka anlatırsınız, halkın sorunlarıyla ilgilenirsiniz, bir politikanız, öneriniz, projeniz varsa halkın önüne koyarsınız ve halka faydalı olmaya çalışırsınız. Bana göre gerçek siyaset budur. Bunu yapmayan, başka türlü polemiklerle, didişmeler, kavgalarla siyaset yapmak isteyenler halkın nazarında gerekli notu alırlar. Bu konuda halkın gözünden de bir şey kaçmaz. Biz kendi muhasebemizi yaparak önümüze bakacağız. Hepimiz insanız, yanlışımız eksiğimiz olabilir, bundan sonra daha iyi nasıl yapabiliriz ona bakmamız lazım. Her işte bir hayır vardır, olanda hayır vardır diyoruz. Bu olanla birlikte önümüze bakıyoruz. Hiçbir şekilde bir yılgınlık, bıkkınlık, moral bozukluğu içinde değiliz, sadece bir arkadaşımızı götüremediğimiz için gerçekten onun üzüntüsü içindeyiz. O da nasip değilmiş, kısmet olmayınca olmuyor. ''
 
Toplantıda konuşan Bingöl'ün yeni milletvekili Prof. Dr. Eşref Taş ise Bingöl sınırları içinde nefes alıp veren her insana, kendilerine oy veren veremeyen bütün Bingöl halkına teşekkür etti. Prof. Taş, iki şeyi asla unutmayacağını ifade ederek, “Birincisi Bingöl halkı hizmetin en iyisine, ikinci hürmetin en iyisine layıktır. Sayın Bakanımla birlikte bir ekip gibi çalışacağız. Bingöl'e hizmet için çalışırken, hizmeti de hürmeti de eksik etmeyeceğiz. Bu emaneti bize verenler, bu emaneti verdikleri gibi geri almasını da bilirler. Seçim kampanyasında emek veren herkese tek tek teşekkür ediyorum'' dedi.
 
Toplantıda, sırasıyla AK Parti İl Başkanı Cevdet Çalbay, seçilemeyen milletvekili adayı Şahin Bingöl ve Belediye Başkanı Serdar Atalay da birer konuşma yaptılar.
 
Yapılan konuşmalarından ardından Bakan Yılmaz, salonun çıkışında bekleyerek toplantıya katılan bütün partililerle tokalaştı.
 
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
31.05.2026
18:04
Bingöl ESOB`un yeni başkanı belirlendi
Bingöl ESOB'un yeni başkanı belirlendi
Bingöl Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (ESOB) genel kurulunda başkanlık el değiştirdi. Üç adayın yarıştığı seçimde en fazla oyu alan Mesut Kurtaran, birliğin yeni başkanı oldu. Yılların başkanı Ali Bayram ise Şoförler Odası'nın ardından ESOB Başkanlığına da veda etti.
31.05.2026
18:02
Bayram tatilinin ağır bilançosu: 1 ölü, 39 yaralı
Bayram tatilinin ağır bilançosu: 1 ölü, 39 yaralı
Kurban Bayramı tatili boyunca Bingöl ve çevresindeki kara yollarında meydana gelen çok sayıda trafik kazası, bayram sevincini gölgeledi. Kent merkezi, ilçe yolları ve çevre illerle bağlantılı güzergâhlarda yaşanan kazalarda 1 kişi hayatını kaybederken, toplam 39 kişi yaralandı.
31.05.2026
18:01
Bingöl`de yağışlar ekimleri geciktirdi: Çiftçi güneşli havayı bekliyor
Bingöl'de yağışlar ekimleri geciktirdi: Çiftçi güneşli havayı bekliyor
Bingöl'de etkisini sürdüren yağışlı hava, bağ ve bahçe ekimlerini geciktirdi. Her yıl mayıs ayında tamamlanan ekimler, bu yıl haziran ayına girilmesine rağmen birçok bölgede hâlâ yapılamadı. Toprağın yeterince kurumasını bekleyen çiftçiler, havaların ısınmasını umutla takip ediyor.
31.05.2026
17:59
Akaryakıtta indirim geliyor! Bingöl`de fiyatlar ne olacak?
Akaryakıtta indirim geliyor! Bingöl'de fiyatlar ne olacak?
Akaryakıt fiyatlarında bir kez daha değişiklik yaşanıyor. Petrol fiyatlarındaki gerilemenin ardından 1 Haziran Pazartesi gece yarısından itibaren benzine ve motorine indirim yapılması bekleniyor. İndirim Bingöl'de tabelalara şöyle yansıyacak!
31.05.2026
17:57
Bingöl`de gelincik tarlası ilgi odağına dönüştü
Bingöl'de gelincik tarlası ilgi odağına dönüştü
Bingöl-Muş karayolu üzerinde doğal olarak oluşan gelincik tarlası, Kurban Bayramı dönüş yolculuğundaki vatandaşların ilgi odağı oldu. Yol kenarını adeta kırmızıya boyayan gelincikler, sürücülere görsel şölen sundu.
31.05.2026
17:55
Bingöl`de kasaplarda bayram yoğunluğu
Bingöl'de kasaplarda bayram yoğunluğu
Kurban Bayramı'nda Bingöl'de kasaplarda yoğunluk yaşandı. Kurban etlerini kıyma ve kuşbaşı yaptırmak isteyen vatandaşlar, sabahın erken saatlerinden itibaren kasapların önünde yoğunluk oluşturdu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın