KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Şubat 2026 Çarşamba
°C

Oy verme süreci başladı

Yüksek Seçim Kurulu kararına göre, Atatürk, Sabiha Gökçen, Esenboğa, Adnan Menderes, Antalya, Şakirpaşa ve Erkilet Havalimanları ile Kapıkule, İpsala, Cilvegözü, Sarp, Habur karayolları ve Taşucu Deniz Limanı Gümrük kapılarında oy kullanılmaya başladı.

Oy verme süreci başladı
25 HAZİRAN 2007 PAZARTESİ 10:24
0
1095
0
AA aa
Milletvekili genel seçimleriyle ilgili oy kullanma işlemi Atatürk Havalimanı'nda sıkıntılı başladı. Sandık seçim kurulu üyelerinin bazıları gelmediği için hazırlıklar da zamanında yapılamadı. Oy kullanma saati konusunda da karışıklık yaşanınca, bazı vatandaşlar uçağa yetişmek için oy kullanamadı.

Atatürk Havalimanı'nda oy kullanma işlemi Dış Hatlar Terminali'nin değişik noktalarına konulan 15 sandıkta başladı. Bakırköy İlçe Seçim Kurulu aracılığıyla oluşturulan sandık kurulları, Dış Hatlar Geliş'te 8, Gidiş'te de 7 sandık başında oy verme işlemini 22 Temmuz'a kadar takip edecek.

Atatürk Havalimanı'nda oy kullanma işi bazı sandıklarda 07.00 bazılarında da 08.00 itibariyle başladı. Oy kullanmak için sandık başına gelen vatandaşlar, görevlilerin daha hazırlıklarını yapmadığını görünce tepki gösterdi. Özellikle gidiş katında vatandaşlar uçaklarını kaçırmamak için oy kullanamadan gitti. Vatandaşlar, Yüksek Seçim Kurulu'nun, sınır kapılarında nasıl oy kullanılacağına dair yeterli açıklama yapılmadığını ileri sürdü.

Atatürk Havalimanı'nda ilk oyu, 50 yıl sonra ilk defa oy kullanan ve ABD'de yaşayan Halil Parlak isimli vatandaş yaptı. Uzun yıllar Türkiye'ye gelme fırsatı bulamadığı için vatandaşlık görevini de yerine getiremediğinden söz eden Parlak, yaşanan olumsuzluklara rağmen seçimin ülkeye hayırlı olmasını temenni etti. İsviçre'de yaşayan Rıza Çelik, Almanya'da çalışan Eyüp Özkan da, oylarını güzel bir Türkiye hayaliyle kullandıklarını ifade etti. ABD'de yaşayan Deniz Ayten ise, hayatında ilk kez oy kullandığını, oyunu ülkenin daha iyiye gitmesi ve sömürülmemesi için kullandığını dile getirdi.

''Oy verme 24 saat devam edecek..''

Yüksek Seçim Kurulu kararına göre, Atatürk, Sabiha Gökçen, Esenboğa, Adnan Menderes, Antalya, Şakirpaşa ve Erkilet Havalimanları ile Kapıkule, İpsala, Cilvegözü, Sarp, Habur karayolları ve Taşucu Deniz Limanı Gümrük kapılarında oy kullanılmaya başladı.

Yurt dışında ikamet eden ve 6 ay süreyle kalmış olanlar ile Türkiye'de seçmen kaydı bulunmayan vatandaşların oy kullanabilecek. Sandıklarda 24 saat oy verilebilecek.

Gümrük kapılarında oy verme işlemleri, 22 Temmuz 2007 Pazar günü seçimin bitiş saatine kadar devam edecek. Yurt dışında yaşayan Türk seçmenler siyasi partilerin yer aldığı birleşik oy pusulaları ile " Evet" veya " tercih" mührü kullanılacak.

SABAH
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
18.02.2026
05:01
`Aşkın Sağı Solu` Ankara`da konuşuldu
'Aşkın Sağı Solu' Ankara'da konuşuldu
'Aşkın Sağı Solu' romanı üzerine Ankara'da düzenlenen söyleşide konuşan Gazeteci Yazar Hakim Bayraktar, 1970'lerin Türkiye'sini ve Bingöl'de yaşanan toplumsal kırılmaları anlattı. İdeolojik çatışmaların gölgesinde kaybolan hayatlara dikkat çeken ve 'O günün tanıklarının bugünkü tek sözü pişmanlıktır' diyen Bayraktar, ideolojilere kurban edilmeyen bir aşkın hikâyesini okurlarla buluşturdu.
18.02.2026
04:59
Bingöl`de ahır yangını! 6 büyükbaş hayvan telef oldu
Bingöl'de ahır yangını! 6 büyükbaş hayvan telef oldu
Bingöl merkez Haziran Köyü'nde meydana gelen ve Bingöl Belediyesi İtfaiye ekiplerinin müdahale ettiği yangında ahır ve bitişiğindeki ev kullanılamaz hale geldi, 6 büyükbaş hayvan telef oldu.
18.02.2026
04:58
Ramazan heyecanı başlıyor! Bingöl`de ilk sahur 05.36`da
Ramazan heyecanı başlıyor! Bingöl'de ilk sahur 05.36'da
On bir ayın sultanı Ramazan'a sayılı saatler kaldı. Bingöl'de vatandaşlar, manevi iklimiyle gönülleri kuşatan mübarek aya hazırlanıyor. İlk teravih bu akşam (Çarşamba) kılınacak, Ramazan'ın ilk günü Bingöl'de sahur saat 05.36'da yapılacak, ilk iftar ise 18.06'da açılacak.
18.02.2026
04:57
Sri Lanka yaptı! TBMM bunu başarabilir mi?
Sri Lanka yaptı! TBMM bunu başarabilir mi?
Krizde fedakârlık siyasetten geldi, Sri Lanka milletvekili emekli maaşlarını kaldırdı. Sizce, maaşını yetersiz bulan milletvekilleriyle dolu olan TBMM, böylesi bir kararı alarak gelecek konforlarını ortadan kaldırabilir mi?
18.02.2026
04:56
Genç`te modern ve donanımlı kütüphane hizmete açıldı
Genç'te modern ve donanımlı kütüphane hizmete açıldı
Modern yapısıyla dikkat çeken kütüphane, öğrencilerin ders dışı zamanlarını verimli şekilde değerlendirmelerine imkân sağlayacak.
18.02.2026
04:54
‘Sahte ilan` operasyonu: 29 gözaltı
'Sahte ilan' operasyonu: 29 gözaltı
Bingöl dahil 17 ilde, internet siteleri ve sosyal medya platformları üzerinden verdikleri sahte ilanlarla vatandaşları 1 milyon liranın üzerinde dolandırdığı iddia edilen suç örgütüne yönelik operasyonda 29 şüpheli yakalandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın