KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
17 Mayıs 2024 Cuma
°C

Oyları arttıran adaylar tercih edilecek

Yerel seçim için yapılan son anketlerde AK Parti'nin Türkiye genelinde yüzde 50'nin üzerinde oyu olduğunu söyleyen Erdoğan, 81 ilde kamuoyu araştırması yaptıklarını, rakiplerin durumu da dikkate alınarak şehri ve teşkilatı tümden kucaklayacak, oy oranını arttıracak adaylar belirleyeceklerini söyledi.

Oyları arttıran adaylar tercih edilecek
10 EYLÜL 2013 SALI 07:40
0
1852
1
AA aa

G-20 zirvesi için gittiği Petersburg'dan, 2020 Yaz Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları'nın ev sahipliği kurasına katılmak için Arjantin'e geçen Başbakan Tayyip Erdoğan, Türkiye'ye dönüş yolunda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Sabah'ın haberine göre Türkiye'nin sıcak gündemi olan çözüm süreci ve yerel seçimlere değinen Erdoğan, süreçle ilgili BDP kanadından gelen olumsuz mesajlara karşılık ciddi sıkıntı olmadığını vurguladı. Bölge halkı tarafından desteklenen çözüm süreci sayesinde AK Parti oylarının Güneydoğu'da yüzde 35'ten yüzde 55'e yükseldiğini açıklayan Erdoğan, bu oy artışının BDP'yi rahatsız ettiği yorumunu yaptı. Erdoğan'ın açıklamaları şöyle oldu:

BÖLGEDE OY PATLAMASI

81 ilde yapılan anketimize göre Güneydoğu'da da durumumuz çok iyi. BDP yüzde 35, AK Parti yüzde 55 gözüküyor. Çözüm süreci öncesinde yüzde 35'e kadar inmişti AK Parti. Tabii bu durumdan rahatsız olanlar var. Kandil ve BDP en son birbiriyle çelişen açıklamalar yaptı. İyi polis-kötü polisi oynuyorlar sanki.

BDP'nin açıklamaları İmralı ile uyumlu. Sanırım mesajlar Kandil'e geç ulaşıyor. Ya da acele ediyorlar. Bizden, 4 partinin uzlaşmadığı hususlarda yasa çıkarmamızı istiyorlar. Diğer partilerin kabul etmediğini bize fatura etmeye çalışıyorlar.

Bizim Akil İnsanlar'ın raporları doğrultusunda reform paketi çalışmalarımız devam ediyor. Çözüm sürecinde çok ciddi sıkıntı olacağına ihtimal vermiyorum. En önemlisi halk sürecin devamını istiyor.

Bazı şehirlerde örgütün kendince 'asayiş' birimleri oluşturduğu iddiası gerçek ama bir kısım medya tarafından abartılıyor. Örgüte bazı katılımlar olduğu da doğru ama bunun propagandasını yapıyorlar. Belki yerel seçimler öncesi bu devreyi geçiş süreci gibi kullanmayı istiyorlar. KCK da bu şekilde çıkmıştı. Belediyelerin yasal imkânlarını gayrı resmi yoldan kullanmaya başlamışlardı. Yargı devreye girdi.

OYLARI ARTTIRAN ADAYLAR TERCİH EDİLECEK

Açıklamasında, geçmişte yaptıkları aday belirleme hatalarına da değinen Başbakan Erdoğan, Şanlıurfa ve Van örneğini verirken, bir önemli noktaya daha temas ediyor: “81 ilde kamuoyu araştırması yaptık. Şehri ve teşkilatı tümden kucaklayacak adaylar çıkaramayabiliyoruz. Rakiplerin durumu da önemli bir etken tabii. Ama adaylar açıklandıktan sonra oyların artması gerek tabii.”

Başbakan Erdoğan, şunları kaydetti:

Yerel seçim mitinglerimiz devam edecek. İlk etapta büyükşehirleri bitireceğiz. Büyük önem veriyoruz.

Başkan adaylarının isimlerini de yakın zamanda açıklamaya başlarız. 81 ilde kamuoyu araştırması yaptık. İlk sunumları bize yapıldı. İl il genel durum değerlendirmesi bunlar. Aday isimlerini ise temayül yoklamasının ardından belirleyeceğiz. Burada sorular isimleri de içerecek ama açık uçlu olacak.

Mevcut çalışmaya göre partimize yerel seçim için genel destek çok iyi. Yüzde 50'nin üzerinde görünüyoruz. Adaylar açıklandığında bunun daha da yükselmesi söz konusu olabilir.

Tabii bazen üzerine katkı sağlayacak, karşılığı olan veya şehri ve teşkilatı tümden kucaklayacak adaylar çıkaramayabiliyoruz. Geçmişte Şanlıurfa ve Van'da bu tarz hatalarımız oldu. Rakiplerin durumu da önemli bir etken tabii. Ama adaylar açıklandıktan sonra oyların artması gerek tabii.

ÜÇ DÖNEM ÜST ÜSTE SEÇİLEN BAKANLAR ADAY GÖSTERİLEBİLİR

Üçüncü dönemi dolduran arkadaşlarımızdan aday gösterebiliriz. Olağan bir şey bu. Bazı vilayetlerde vekil veya bakan arkadaşlardan aday belirleyebiliriz.

Vekillerin adaylık halinde görevlerinden istifa etmelerine gerek yok. Seçilirlerse istifa etmeleri gerekiyor. Ancak bakanlar için aday olmaları halinde istifa etmeleri gerekiyor. Tabii bunlar risk. Ama bir riski göze almak gerekiyor. Bazı iller buna değer. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
BİNGÖL (@Misafir_15460)
10 Eylül 2013 Salı 10:42
MİİLLETVEKILLIGI SECİMLERİNDEDE ADAY GÖSTERE GÖSTERE ŞAHİN BİNGÖLÜ ADAY GOSTERDİNİZ BU VE BUNA BENZER ADAYLAR MI COK OY GETİRECEK AK PARTİYE OY YOK ARTIK..
17.05.2024
10:24
Bingöl`de gösteri ve yürüyüşler 4 gün yasaklandı
Bingöl'de gösteri ve yürüyüşler 4 gün yasaklandı
Bingöl Valiliği, gösteri, yürüyüş, basın açıklaması gibi etkinliklerin 4 gün süreyle yasaklandığını açıkladı.
17.05.2024
09:59
Kamuda tasarruf tedbirleri Resmî Gazete`de
Kamuda tasarruf tedbirleri Resmî Gazete'de
Kamuda tasarruf tedbirleriyle ilgili Cumhurbaşkanlığı genelgesi Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. İşte tüm detaylarıyla tasarruf tedbirleri ve kamudaki kemer sıkma politikaları…
17.05.2024
09:35
Bakan Tekin, mülakatların detaylarını açıkladı
Bakan Tekin, mülakatların detaylarını açıkladı
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, atamalarda yapılacak olan mülakatların nasıl yapılacağını katıldığı bir televizyon programında açıkladı.
16.05.2024
15:45
`Kural dışı` hac ziyaretlerine artık para cezası uygulanacak
'Kural dışı' hac ziyaretlerine artık para cezası uygulanacak
Suudi Arabistan, hac sürecinde, 'hac vizesi' almayanlara para cezası uygulama kararı aldı. Vizesiz, 'kural dışı' hac ibadetini yapmaya çalışanlara 10 bin riyal yani 85 bin Türk lirası para cezası kesilecek.
16.05.2024
15:08
Bingöl Umut Kervanı`ndan Kurban Bayramı hazırlığı
Bingöl Umut Kervanı'ndan Kurban Bayramı hazırlığı
2024 yılı Kurban organizasyonunu başlatan Bingöl Umut Kervanı Derneği, 'Kurbanınız Umut Olsun' çağrısıyla kurban vekâlet ve bağışlarını kabul etmeye başladı. Bu yıl için belirlenen kurban bedeli de açıklandı.
16.05.2024
14:13
Tarımsal uygulama merkezinde hayvansal ürünler elde edilecek
Tarımsal uygulama merkezinde hayvansal ürünler elde edilecek
Bingöl Üniversitesi Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezinde hayvansal ürünlerin elde edilmesi için ilk adım atıldı. Büyükbaş hayvanların getirildiği merkezde, hem süt ve süt ürünlerinin üretimi yapılacak hem de akademisyenler ile öğrenciler için uygulama alanı olacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın