KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
01 Temmuz 2025 Salı
°C

Oynanmak istenen oyunun farkındayız

Hür Dava Partisi Batman’da gerçekleştirilen olayları kınamak amacıyla Bingöl’de kitlesel bir basın açıklaması yaptı. İl Sekreteri Açıkbaş: “Oynanmak istenen oyunun farkındayız” dedi.

Oynanmak istenen oyunun farkındayız
11 KASIM 2013 PAZARTESİ 04:23
0
5736
1
AA aa

Hür Dava Partisi, Bölgede ve Batman'da gerçekleştirilen saldırıları kınamak amacıyla Bingöl'de kitlesel bir basın açıklaması yaptı.

“Bölgede PKK ve yandaşları tarafından yüzlerce saldırı gerçekleştirildi''

Bu provokasyonun Hüda-Par'a yıkılmaya çalışıldığını belirten Tasalı: “Bazı odaklar altlarındaki zeminin kaydığını görünce Hür Dava Partisi'ne, sivil toplum kuruluşlarına, mütedeyyin insanlara, tarikat şeyhlerine, evlerine, işyerlerine ve kendilerine PKK ve yandaşları tarafından yüzlerce saldırı gerçekleştirildi'' dedi.

‘'Kirli odaklar, bölgenin huzurunu ve barışını bozmaya çalışıyorlar''

‘En son geçen cumartesi batman İpragaz Mahallesi'nde örgüt içi bir infaz olan ve bir ölümle gerçekleşen hadiseyi partimize ve gönüldaşlarımıza yıkmaya çalışan kirli odaklar bölgenin huzurunu ve barışını bozmaya çalışıyorlar' diyen Tasalı: “Bu alçakça ölüm hadisesiyle bir ilgimizin olmadığını dile getirdik. Ancak maalesef kan ve gözyaşıyla hayatını idame ettirenler, siyaset yapanlar inanmadılar ve hep bir ağızdan bu saldırıların altında Hüda-Par'ı aradılar. Biz bu ölümlü olayı gerçekleştirenleri lanetliyoruz. Bu olaylar Türk solu dediğimiz Doğu Perinçek ve Yalçın Küçüğün şebekesi tarafından 90'lı yıllarda bölgemizde 10'larca ölüm binlerce sürgün yaşandı. Bu kardeş kavgasına sebep olanları lanetliyoruz” diye konuştu.

Tasalı'nın akabinde basın açıklamasını Hüda Par İl Sekreteri Orhan Açıkbaş okudu.

“Kamuoyunun doğru bilgilenmesi için olayın akışını özetlemekte fayda görüyoruz”

Yaşanan bilgi kirliliğine değinen Açıkbaş: “Parti tanıtım çalışmaları yapan üyelerimiz o akşam da İpragaz mahallesinde parti tanıtımı için broşür dağıtırken PKK'lı 40-50 kişi yollarını keserek hakaret etmiş ve üyelerimizin konuşmalarına fırsat vermeden zincir, sopa ve taşlarla kendilerine saldırmışlardır. Yaşanan arbededen sonra üyelerimiz buradan ayrılmışlardır. 10 dakika süren bu arbede ile düğün hadisesi 2 ayrı olaydır. Cinayet olayı ile partimizin hiçbir ilgisi yoktur. BDP'nin bu olayı çarpıtması, yaklaşan yerel seçimlerde aleyhimize kullanılmak üzere tamamen kirli ve çirkin iftira kampanyasının devamıdır. BDP, partimizi suçlama kolaycılığına kaçmakla saldırganlığını ve saldırganları örtbas etmeye çalışmaktadır. BDP, ölen gencimizin kanı üzerinden siyaset yapmayı bırakıp, parti tanıtımı yapan üyelerimize defalardır neden saldırdığını aziz halkımıza açıklamalıdır. Ayrı bir olayda ve mekânda yaşanan bu ölüm hadisesini istismar ederek suçunu gizlemeye çalışan BDP, üyelerimize yaptıkları saldırıların hesabını halkımıza vermelidir” dedi.

“Engelleme, saldırı ve iftiralar üzerinden zorbalıkla siyaset olmaz''

Halkımızın huzur ve maslahatı için çalıştıklarını dile getiren Açıkbaş: “Siyasi mücadele proje ve fikirler üzerinden olur. Bugüne kadar BDP birçok kez bildiri dağıttı, bizlerin de kapılarına geldi. Bizler, kendileri gibi hakaret etmedik, tehdit etmedik ve saldırmadık. Örfümüzde kapıya gelene hakaret etmek ve saldırmak yoktur. Engelleme, saldırı ve iftiralar üzerinden zorbalıkla siyaset olmaz. Halkın teveccühüne ve tercihine herkes saygı duymalıdır. Halkımızın tercihi ve kararı sandıkta ortaya çıkacaktır. Batman'da üyelerimize yapılan saldırı, PKK'lı saldırganların ilk saldırısı değildir. Bugüne kadar parti binalarımıza, üyelerimize ve üyelerimizin evlerine, araçlarına yönelik; taşlı, sopalı, bombalı onlarca saldırı oldu. Ceylanpınar'da, Silvan'da, Silopi'de, Cizre'de teşkilatlarımız bombalandı, üyelerimizin evlerine bomba atıldı. Peygamber Sevdalıları Platformu'na üye derneklere, Özgür Der'e, Kur'an kurslarına, öğrenci yurtlarına ve Kadiri tarikatı şeyhine saldırılar gerçekleştirildi. Bundan 3 sene önce Yüksekova'da dernek başkan yardımcısı 2 çocuk babası Ubeydullah Durna kardeşimiz, PKK'lı saldırganlar tarafından uzun namlulu silahlarla şehit edildi. Tüm bu saldırıları sineye çektik ve halkımızın huzuru bozulmasın diye sağduyulu duruşumuzu muhafaza ettik. Buna hepiniz şahitsiniz. Halkımız şundan emin olsun: Bölgenin huzuru ve halkımızın maslahatı için bu tavrımızı sürdürmeye devam edeceğiz. Oynanmak istenen oyunun farkındayız. Batmanı ve bölgeyi karanlık günlere döndürmek isteyenler, yeniden fitne çıkarmak için provokasyonlar tezgâhlamaktadır. Gençlerimiz birbiriyle çatıştırılmak ve halkımızın arasına kin ve nefret tohumları ekilmek isteniyor. Olayı başlatan ve saldırgan taraf olmalarına rağmen partimizi suçlamak, saldırıların ve cinayetin faillerini himaye etmektir. Olayın aslı ortaya çıkmadan ateşe benzin dökercesine sorumsuzca açıklamalar yapmak, halkımıza yapılan en büyük kötülüktür” şeklinde konuştu. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
mesut bayram (@Misafir_16786)
12 Kasım 2013 Salı 21:46
simdi pravakasyon uzerine oldurme uzerine sizden iyisi yoktur sizde biliyorsunuz,kimler tarafindan kuruldugunuz kime hizmet ettiginizde ortaday iken hata ve eksikleri ile halkina hzmet eden BDP ye bu kadar acik salidrmanizin altindaki neden ne,gerci bilen biliyor,devletin bir olusumu oldugunuz kurdler arasina nifah tohumu ektiginiz,dini istismar ettiginiz ve pratiginiz ile islam dinimize zarar verdiginizin bilincindemisiniz,hizbu kontranin devami oldugunuz herkes tarafindan biliniyor,ayiptir gunahtir zulumdur yaptiginiz ,dini tekelinize almayin
30.06.2025
20:07
Şeyh Seyyid Muhammed Mübarek Bingöl`e geliyor
Şeyh Seyyid Muhammed Mübarek Bingöl'e geliyor
Çarşamba günü gerçekleştirilecek program, Bingöl Merkez İnönü Mahallesi, Maden Sokak'ta bulunan Semerkand Mescidi'nde düzenlenecek.
30.06.2025
19:47
Siz de koruyucu aile olabilirsiniz!
Siz de koruyucu aile olabilirsiniz!
Bingöl Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, 2025 Aile Yılı kapsamında '30 Haziran Koruyucu Aile Günü' dolayısıyla bir dizi farkındalık etkinliği gerçekleştirdi, vatandaşları bilgilendirildi.
30.06.2025
18:16
Türkiye`yi temsil edecekler
Türkiye'yi temsil edecekler
Bocce Bowling ve Dart Milli Takıma seçilen Bingöllü sporcular Sayak ve Gezli, 1-6 Eylül 2025 tarihlerinde İsviçre'de olacak Avrupa Büyükler Raffa Şampiyonasında Türkiye'yi temsil edecekler.
30.06.2025
17:24
Zıkte Aşireti Hınıs`ta Buluştu
Zıkte Aşireti Hınıs'ta Buluştu
Bu buluşmayı sadece bir ziyaret değil, aynı zamanda bir toplumsal aidiyet ve gelecek nesillere bırakılacak güçlü bir miras olarak değerlendiren Ataoğlu: 'Elbette yollar uzun, şehirler uzak olabilir. Fakat bizler biliriz ki, mesafe sadece haritalarda vardır. Gönüllere sınır çizilemez. Ne zaman ki birbirimizi unutur, aramıza fitne düşmesine izin veririz; işte o zaman asıl kaybımız başlar' dedi.
30.06.2025
17:23
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu
Bingöl'de üzerinde uyuşturucu ile yakalanan şahıs hakkında adli işlem başlatıldı.
30.06.2025
17:22
Özel Güvenlikçilerin taleplerini paylaştı
Özel Güvenlikçilerin taleplerini paylaştı
Yıpranma hakkı, statü tanımı, taltif ve KİT'lerde çalışan özel güvenlik işçilerinin kadroya alınması taleplerini dile getiren Güvenlik-İş Sendikası Bingöl İl Başkanı Cahit Ateş; 'Ve biz, emeğimizin hakkını, can güvenliğimizin teminat altına alınmasını, saygı görmeyi talep ediyoruz' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın