KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
12 Ağustos 2025 Salı
°C

Özel bingöl hastanesi'nden 4 boyutlu ultrason hizmeti

Özel Bingöl Hastanesi, Bingöl’de sağlık alanında bir ilke imza atarak 4 boyutlu ultrason hizmeti sunmaya başladı.

Özel bingöl hastanesi`nden 4 boyutlu ultrason hizmeti
01 EKİM 2013 SALI 23:40
0
5200
0
AA aa

Özel Bingöl Hastanesi, 4 boyutlu ultrason hizmeti sunmaya başladı. Konu hakkında bilgi veren Özel Bingöl Hastanesi'nde görevli Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Yakup Baykuş, bu teknoloji sayesinde anne karnındaki bebeğin 4 boyutlu görüntüsünün hareket halindeyken fotoğraf gibi görüntüleyip kaydedilmesi olanağının sağlandığını söyledi.

Görüntülerde anne karnındaki bebeğin cilt rengi ve dokusundan yüzündeki gülüş ve hareketlerine kadar bütün detayların görüldüğünü kaydeden Op. Dr. Baykuş: “Bugüne kadar ultrasonun vücuda veya gelişmekte olan bebeğe herhangi bir zararı tespit edilmemiştir. Rutin ultrason kontrollerinin 2 boyutlu ultrason ile yapılması yeterli olup 4 boyutlu ultrason yaptıramayan gebelerin bu konuda eksiklik hissetmemeleri gerekir çünkü oldukça pahalı olan bu cihazı her klinik bulunduramayabilir. Özel Bingöl Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Kliniğimizde kullandığımız ‘ki bu Bingöl'de ilk kez' kullanılmaya başlanmış olup rutin gebelik kontrollerinin de 4D ultrason ile yapılmasında da herhangi bir sakınca bulunmamaktadır" dedi.

4D ultrasondaki ilk görüntülerin bebeğin ilk fotoğrafı olduğunu ve aileler için oldukça önemli olduğunu ifade eden Op. Dr. Baykuş: “Bebekle anne arasında bağ kurulmasında oldukça etkili olmaktadır. Gebelikte 4 boyutlu ultrason gebeliğin ilk aylarından itibaren yapılabilse de gebeliğin 6-7. ayları ailelerin bebeklerinin neye benzediğini anlayabildikleri en iyi 4 boyutlu ultrason görüntülerinin alınabildiği dönemdir. Ancak bu görüntünün ideal şartlarda sağlanabilmesi için inceleme sırasında bebeğin incelenecek dokusunun önünde herhangi bir engel olmaması, suyunun yetersiz olması ve yüzünün arkaya dönük olması gibi kısıtlayıcı faktörlerin olmaması gerekmektedir" diye konuştu.

Op. Dr. Baykuş, 4 boyutlu ultrasonun sadece gebelikte değil, rahimin doğumsal anomalilerinin tespitinde, dış gebelik şüphesi, rahim kavitesinin incelenmesi, yumurtalık hastalıkları, PCO, kısırlık hastalarının değerlendirilmesi, miyom ameliyatı planlanan hastalarda miyomların haritalanması, spiral lokalizasyonu ve tiplendirilmesi gibi jinekolojik hastalıkların tespitinde de kullanılabildiğini sözlerine ekledi. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
12.08.2025
23:15
Bingöl`ün yükünü taşıyordu! Hasan Barkoçi hayatını kaybetti
Bingöl'ün yükünü taşıyordu! Hasan Barkoçi hayatını kaybetti
Bingöl, bir emekçisini, bir dostunu, bir şehrin hafızasında yer eden simasını kaybetti…
12.08.2025
23:13
Ziver İnşaat Bingöl`de okul yapacak
Ziver İnşaat Bingöl'de okul yapacak
Ziver İnşaat A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Demirci ile Bingöl İl Millî Eğitim Müdürlüğü arasında okul yapım protokolü imzalandı. 240 öğrenci kapasiteli 8 Derslikli ilkokul, Bingöl merkez Güveçli Köyü'nde inşa edilecek.
12.08.2025
23:12
Cinayetten aranıyordu! Bingöl`de yakalandı
Cinayetten aranıyordu! Bingöl'de yakalandı
Bingöl'de 6 yıl 3 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan zanlı, jandarma ekipleri tarafından yakalandı.
12.08.2025
23:11
Memur-Sen hükümetin teklifini kabul etmedi
Memur-Sen hükümetin teklifini kabul etmedi
2026-2027 yıllarındaki memur ve memur emeklilerinin zam oranları ile sosyal şartlarını belirleyecek '8. Dönem Toplu Sözleşme' süreci devam ediyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı'nın açıkladığı ilk teklifi değerlendiren Memur-Sen Başkanı Yalçın, teklifi reddettiklerini dile getirdi.
12.08.2025
23:10
Okullarda tek tip kıyafet geri dönüyor
Okullarda tek tip kıyafet geri dönüyor
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, yeni eğitim-öğretim yılıyla birlikte serbest kıyafet uygulamasının sona ereceğini ve forma zorunluluğunun geri geleceğini açıkladı. Düzenlemenin amacı, velilere ek maddi yük getirilmesini önlemek.
12.08.2025
23:09
Bingöl`de Jandarmadan 8 noktada baskın
Bingöl'de Jandarmadan 8 noktada baskın
Bingöl'de 8 ayrı noktada yapılan baskınlarda yüklü miktarda uyuşturucu ele geçirildi. Cumhuriyet Savcısının talimatları doğrultusunda adli işlemlere başlanıldığı bildirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın