KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
12 Ağustos 2025 Salı
°C

Özel diş klinikleri muayenehane açabilecek

Anayasa Mahkemesi (AYM) 'Tam Gün Yasası'na ilişkin kararını vermesi üzerine Özel Diş Kliniklerindeki belirsizlik sürerken yönetmeliklerdeki aksaklıklardan dolayı mağduriyetin yaşanmaması için Bingöl İl Sağlık Müdürlüğü, ağız ve diş sağlığı konusunda aksaklıklar yaşanmasın diye şifahi olarak 4 kliniğe muayenehane açma izni verdi.

Özel diş klinikleri muayenehane açabilecek
01 KASIM 2010 PAZARTESİ 08:37
0
2643
0
AA aa

Anayasa Mahkemesi (AYM), binlerce doktoru yakından ilgilendiren Tam Gün Yasası'na ilişkin kararını vermesi üzerine üniversitelerde çalışan öğretim üyelerinin bu yasayla kaybettikleri özel muayenehane açabilme hakkını iade etti.


Tam Gün Yasası'nın iptal edilen hükümlerinden biri de doktorlar, diş doktorları ve uzman doktorların kamu özel kurum ve kuruluşlardan sadece birinde çalışmasını düzenliyor. Buna göre bir kamu kurumunda çalışan doktor hem vakıf üniversitesinde hem de özel bir hastanede aynı anda çalışamayacaktı. Mahkeme kararına göre, devlet hastanesinde görevli bir doktor, bir vakıf üniversitesinde ders verebilecek, hastanede de çalışabilecek. Yüksek Mahkeme, bu durumda çalışmakta olan doktor ve diş doktorları ile uzman doktorların hak mağduriyeti oluşmaması için bu konuda yürürlüğün durdurulmasına da karar vermişti.Muayenehaneler kapanmayacak


Mahkeme, doktorlar, diş doktorları ve uzman doktorların kamu kurum ve kuruluşları, özel üniversite hastaneleri, özel hastaneler ve muayenehanelerden yalnızca birinde çalışabileceklerine ilişkin hükmü 2'ye karşı 9 oyla iptal edilmişti. AYM, telafisi imkansız zararlar doğmaması için, düzenlemenin yürütmesini de durdurdu. Buna göre, doktorlar, muayenehanelerini kapatmak zorunda kalmayacak ve kamuda çalışması zorunlu saati doldurduktan sonra özel hastane ya da muayenehanesinde çalışabilecek.


İl Sağlık Müdürlükleri farklı görüşlere yer veriyor
Konunun karmaşıklığı nedeniyle özel polikliniklerini kapatmak zorunda kalan Özel Diş Klinikleri İl Sağlık Müdürlüklerine başvurmaları üzerine Türkiye genelinde İl Sağlık Müdürlükleri çok farklı görüşlere ver verdi. Ağız ve diş sağlığı konusunda mağdur olan vatandaşlar, konunun çözümünü isterken Özel Diş Klinikleri de kapanan kliniklerinin tekrar açıklaması için İl Sağlık Müdürlüğü'ne müracaatta bulundu.
4 diş hekimine özel muayenehane açma izin belgesi verildi


Konu hakkında görüşlerine başvurduğumuz Bingöl İl Sağlık Müdürü Cihan Tekin, ağız ve diş sağlığı konusunda aksaklık yaşanmaması için Sağlık Bakanlığı'ndan şifahi bilgilerle 4 diş hekimine muayenehane izni verdiklerini söyledi.

Yönetmeliklerin karmaşık olduğunu değinen Tekin, şu görüşlere yer verdi: “14/101999 tarihli ve 23846 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Ağız ve Diş Sağlığı Hizmeti Sunulan Özel Sağlık Kuruluşları Hakkında Yönetmelik gereği diş tabiplerine ruhsat verilmekte idi. Ancak 03/08/2010 tarihli ve 27661 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Ayakta Teşhis ve Tedavi Yapılan Özel Sağlık Kuruluşları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik uygulamaya konulmuş, ancak uygulamada bazı sıkıntılar yaşanmıştır. 27661 sayılı yönetmelik, diş tabiplerini kapsayıp kapsamadığı konusunda görüş ayrılıkları mevcuttur. Ağız ve diş sağlığı konusunda aksaklık yaşanmaması için, Sağlık Bakanlığımızdan alınan şifahi bilgilerle 23846 sayılı Yönetmelik doğrultusunda işlem yapılmaktadır. Bu kapsamda 4 diş hekimine özel muayenehane açma izin belgesi düzenlenmiş, halkımızın mağduriyeti giderilmiştir” diye konuştu.
 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
11.08.2025
00:06
Boğulursak cenazemizi çıkarmaya onlar gelecek!
Boğulursak cenazemizi çıkarmaya onlar gelecek!
Bingöl'de bir genç, girdiği baraj golünde boğuldu. Bingöl'de dalgıç olmadığı için çevre illerden gelen ekipler cenazeyi çıkardı. Bingöl'de dalgıç olmamasına ise muhtemelen 'kadro istedik' açıklaması yapılacak.
11.08.2025
00:05
2026 Hac Ön Kayıtları Başladı
2026 Hac Ön Kayıtları Başladı
2026 yılı hac organizasyonu için ön kayıt ve kayıt yenileme süreci bugün başladı. 5 Eylül'e kadar e-Devlet üzerinden ön kayıt başvurularını yapabilecek.
11.08.2025
00:04
Muhtar Baraç`tan Başkan Arıkan`a teşekkür
Muhtar Baraç'tan Başkan Arıkan'a teşekkür
Mirzan Mahallesi Muhtarı Hanefî Baraç: 'Mahalle sakinlerimiz adına, başkanımıza göstermiş olduğu samimi ilgi ve çözüm odaklı yaklaşımı için teşekkür ediyor, kalan tüm sorunlarımızın da aynı kararlılıkla ele alınacağına olan inancımızı ifade ediyoruz.'
11.08.2025
00:02
Bingöl polisinden kumar baskını
Bingöl polisinden kumar baskını
Bir işyerinde kumar oynatıldığı bilgisine ulaşan Bingöl polisi, baskın düzenledi. 4 kişi hakkında işlem başlatıldı.
11.08.2025
00:01
Bingöl`de gümrük kaçağı tütün ve mamülleri ele geçirildi
Bingöl'de gümrük kaçağı tütün ve mamülleri ele geçirildi
Bingöl'de polis ekipleri tarafından yapılan çalışmada gümrük kaçağı tütün ve tütün mamülleri ele geçirildi.
11.08.2025
00:01
Bingöl`de otomobil ata çarptı: 2 yaralı
Bingöl'de otomobil ata çarptı: 2 yaralı
Bingöl'de otomobilin ata çarpması sonucu meydana gelen kazada, 2 kişi yaralandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın