KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
24 Mayıs 2025 Cumartesi
°C

Özel idare bütçeye hükmedemiyor!

Bingöl Özel İdaresinin devasa bütçeye hükmedemediğini savunan BİN-DER Başkanı Karasu, hatalı yapılan planlamalar, devlet kaynaklarının bireysel işlerde kullanılması, siyasilerin kurumlar üzerindeki baskısı, köyler arasında yapılan politik ayrımcılık ve kırsal kesimde yaşanan sorunlara değindi.

Özel idare bütçeye hükmedemiyor!
22 TEMMUZ 2014 SALI 00:06
0
1402
0
AA aa

Bingöl Sosyal, Kültürel ve Ekonomik Kalkınma Derneği (BİN-DER) Başkanı Doğan Karasu, Bingöl Valiliği İl Özel İdaresi'nin, Bingöl'ün bütçesine hükmedemediğini öne sürdü.

Devasa olan bu bütçenin doğru planlandığının, planlanan işlerin doğru ve planlandığı şekliyle yürütüldüğünün söylenemeyeceğini kaydeden Karasu, Kırsal kesimde altyapı, ulaşım, sulama, içme suyu sıkıntısının üst düzeyde olduğunu ifade etti.

Karasu: “Planlamada yapılan hatalar, devlet kaynaklarının bireysel işlerde kullanılması, siyasilerin kurumlar üzerindeki baskısı, kurumların verimli çalışma kültürüne sahip olmaması, köyler arasında yapılan politik ayrımcılık, köy yönetimleri üzerindeki siyasi baskı vb. etkenler birçok olumsuzluğa neden olmaktadır. Her hangi bir köy muhtarı ve ihtiyar yönetimi konuşamıyor, köyü ile ilgili bir istekte bulunamıyor. Bulunduğu takdirde istenmeyen adam ilan ediliyor, iş yaptıramıyor, devletin vermek zorunda olduğu hizmetlerden yararlanamıyor. Köylerdeki altyapı planlamaları haktan, adaletten uzaktır. Aynı güzergâhta yer alan A,B,C köylerinden A, C köylerinin altyapısı yapılmış, ortadaki B köyünün altyapısına dokunulmamıştır. Bu ayrımcı uygulamanın sebebi nedir? Köylere yapılan üst yapı taş döşemek olarak görülüyor. Projelendirmede köyün temel ihtiyaçları göz önünde bulundurulmuyor. Köylerde her evin önünde birkaç ağaçtan oluşan küçük meyve bahçeleri var. Bu bahçelerin kurumak üzere olduğunu gördük. Sebebini sorduk, ‘taş döşerken küçük su arklarını projelendirmemişler, bahçelerimizi sulayamıyoruz, taşıma suyla ancak bu kadarı mümkün olabiliyor' dediler. Böyle giderse yakın bir gelecekte bahçe ve yeşili olmayan, taş parke ve beton evlerden oluşan köylerimiz olacaktır” dedi.

“SORUNUN KAYNAĞI GÜNLÜK ÇÖZÜMLERDİR”

Bu yılın kurak geçtiğini, içme suyu ve sulama suyunda ciddi sorunlar yaşandığını vurgulayan Karasu, “Bu sıkıntıların temel sebebi günlük çözüm planlamalarıdır, uzun vadeli planlama eksikliği ve risk hesabının yapılmamış olmasıdır. Köylülerin önemli bir kısmı ekili alanlarının bir bölümünden vazgeçmiş durumdadır. İklim verileri önümüzdeki yıllarda kuraklığın artacağını söylüyor. Bu risklerin hesaplanması, çalışmaların buna göre yapılması gerekmektedir” diye konuştu.

Genç Köprüsünden Gümüşlü, Kıltepe, Kiran, Paymêrg, Bahçeli ve Suvaran köylerine kadar gittiklerini ancak bu grup köy yolunun içler acısı durumda olduğunu vurgulayan Karasu, şöyle devam etti:

“Dar, tahrip olmuş, toz-duman kaldıran bu çal-çukur dolu yol planlamaya alınmış ama şimdiye kadar doğru-dürüst bir çalışma yapılmamıştır. Haziran ayına kadar personel sıkıntısı sebep gösterilmiş, personel alımından sonra da gerekli çalışmalar yapılmamıştır. Siyasi torpillilerin olduğu güzergâhlar hariç tüm güzergâhların bu durumda olduğunu söyleyebiliriz. Hizmette çok gerilerdeyiz. Bingöl'ün doğru hizmete ihtiyacı vardır.” 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
24.05.2025
22:17
Bingöl`de PKK`lı teröristler tarafından şehit edilen 33 er anıldı
Bingöl'de PKK'lı teröristler tarafından şehit edilen 33 er anıldı
Bingöl'de 24 Mayıs 1993'te bölücü terör örgütü PKK tarafından şehit edilen silahsız ve sivil 33 asker, düzenlenen törenle anıldı.
24.05.2025
22:15
Bingöl`de trafik kazası: Baba öldü, eşi ve çocuğu yaralandı
Bingöl'de trafik kazası: Baba öldü, eşi ve çocuğu yaralandı
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobil şarampole devrildi. Kazada baba ölürken, eşi ve çocuğu yaralandı.
24.05.2025
22:14
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu
Bingöl'de düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 2 kişi yakalandı.
24.05.2025
22:13
Evin bahçesindeki masada duran paraları çaldı, polisten kaçamadı
Evin bahçesindeki masada duran paraları çaldı, polisten kaçamadı
Bingöl'de bir şahıs, bir evin bahçesindeki masa üzerinde duran paraları çalıp kaçtı. Polis ekiplerince kısa sürede yakalanan şahıs, tutuklanarak cezaevine gönderildi.
24.05.2025
22:12
Bingöl`de arama kaydı bulunan 4 kişi yakalandı
Bingöl'de arama kaydı bulunan 4 kişi yakalandı
Bingöl'de haklarında kesinleşmiş hapis cezası ile ifadeye yönelik arama kaydı bulunan 4 kişi yakalandı.
23.05.2025
20:19
12 Bingölspor`dan sert mesaj: ‘Ya sahip çıkın ya da çekiliyoruz!`
12 Bingölspor'dan sert mesaj: 'Ya sahip çıkın ya da çekiliyoruz!'
Bingöl'ün simge kulübü 12 Bingölspor'un yönetimi, altyapı, stat ve bütçe taleplerinin karşılanmaması halinde görevi bırakacaklarını duyurdu. 'Bu şehir artık sessiz kalmamalı' diyen yönetim, iş dünyasına ve yetkililere açık çağrıda bulundu: 'Şimdi değilse ne zaman?'
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın