KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
14 Ekim 2026 Çarşamba

Özel öğrencilere özel program

Bingöl Online Gazetesi, 21 Mart Down Sendromu Farkındalık Haftasında özel çocukları unutmadı. Üniversiteli gençlerin müzikleriyle renk kattığı programda türküler söyleyip halay çeken Down Sendromlu öğrenciler, palyaço gösterisiyle de doyasıya eğlendiler.

Özel öğrencilere özel program
21 MART 2018 ÇARŞAMBA 23:16
11
5089
4
AA aa

Tüm dünyada kutlanan 21 Mart Down Sendromu Farkındalık Günü nedeniyle Bingöl Online Gazetesi de Down Sendromlu öğrencileri unutmadı. Gazetemiz imtiyaz sahibi Hakim Bayraktar'ın eşi Dilan Bayraktar hanımefendi tarafından Bir Umut Rehabilitasyon ve Eğitim Merkezi idaresi işbirliğiyle hazırlanan programda, öğrencilere unutulmaz anlar yaşatılırken, çeşitli hediyelerle de öğrencilerin mutluluğu pekiştirildi.

Üniversiteli gençlerin müzikleriyle renk kattığı programda türküler söyleyip halay çeken Down Sendromlu öğrenciler, palyaço gösterisiyle de doyasıya eğlendiler.  Programda resimlerinin basılı olduğu puzzle hediyesiyle büyük mutluluk yaşayan öğrencilerle yakından ilgilenilirken, keyifli anlar da kayda alındı.

“MUTLULUKLARINI GÖRMEK BİZİM İÇİN YETERLİ”

Programa ilişkin görüşleri alınan Dilan Bayraktar, 21 Mart Down Sendromu Farkındalık Haftası münasebetiyle düzenledikleri programın güzel ve keyifli geçtiğini, öğrencilerin yüzlerindeki tebessümün en büyük mutlulukları olduğunu ifade etti.

Down Sendromlu bireylerin önemsenmesi ve hatırlanmasının taşıdığı öneme de değinen Bayraktar; “Herkesin bu tür eğitim kurumlarını ziyaret etmesi, farkındalığı hissetmesi ve onlara küçük bir tebessümle dahi olsa moral vermesi inanılmaz önem arz etmektedir. Bugün onların yanında bulunmaktan ve mutluluklarına vesile olmaktan büyük keyif aldık. Bir Umut Rehabilitasyon ve Eğitim Merkezi sahibi Sayın Ahmet Çapak ve değerli okul müdürümüz Sayın Mehmet Çapak hocamıza programın düzenlenmesi olanağını sundukları için sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Ayrıca programda bizlere eşlik ederek onurlandıran değerli büyüğümüz Semiramis Karaarslan ve değerli arkadaşım Zeynep Kavran'a ve emeği geçen herkese sonsuz şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

HATIRLANMANIN MUTLULUĞU YAŞANDI

Renkli görüntülere sahne olan etkinliğe dair memnuniyetini paylaşan Bir Umut Rehabilitasyon ve Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Çapak, bu anlamlı günde hatırlanmış olmanın huzur ve mutluluğunun yüreklere fazlasıyla yansıdığını söyledi.

Duyarlılıklarından ötürü Bingöl Online Gazetesi ve Dilan Bayraktar'a teşekkür eden Çapak: “Bir Umut Rehabilitasyon ve Eğitim Merkezi olarak özel öğrencilerimizin eğitimini fazlasıyla önemsiyor ve gerekli her türlü çabayla onların hayata bağlanmalarına yardımcı oluyoruz. Bugün böyle bir program düzenlenmesi, öğrencilerimiz, aileleri ve bizler için büyük keyif verdi. Öğrencilerimiz unutulmaz bir gün yaşadılar. Oldukça keyifli anlara sahne olan bu özel program vesilesiyle Dilan Bayraktar Hanımefendiye sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz” diye konuştu.

Düzenlenen etkinliğe çocukları ile gelen anne ve babalar da farklı bir gün geçirdiklerini belirterek, Bingöl Online Gazetesi'ne ve Dilan Bayraktar'a teşekkürlerini ilettiler.

Down Sendrolumlu öğrenciler için düzenlenen programa katılmaktan dolayı mutlu olduğunu belirten Eğitim ve Topum Gönüllüsü Semiramis Karaaslan, özel öğrencilerin hiçbir zaman yalnız bırakılmaması gerektiğini söyledi. Öğrencilerle birlikte eğlenci vakit geçirdiğini kaydeden Karaaslan; " Onlar bizim evlatlarımız, canımız bir parçamız. Birçok insan down sendromlu öğrencileri engelli olarak görüyor ama öyle değil aksine bizden +1 fazlalar. herkes bu konuda son derece duyarlı ve hassas olmalıdır. onları topluma kazandırmak için elimizi her zaman düşünmeden taşın altına koymalıyız" diye konuştu. 

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_24164)
22 Mart 2018 Perşembe 17:28
Bu duyarlı davranışınızdan ötürü tebrik ediyorum Dilan hanım..
Misafir Kullanıcı (@Misafir_24161)
22 Mart 2018 Perşembe 15:53
Tebrik ederim sizleri çok güzel bir iş yapmışsınız. Bu masumları sevindirmek bence en büyük sevap Allah sizden ve emeği geçen herkesten razi olsun.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_24156)
22 Mart 2018 Perşembe 11:49
Varlıkları ile hayatlarımıza hayat katan bu güzel insanlara Allah (cc) uzun ve sağlıklı ömür versin.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_24146)
21 Mart 2018 Çarşamba 23:36
Çok güzelsiniz :)
14.10.2026
18:24
Karlıova SYDV Türkiye genelinde ilk 10`a girdi
Karlıova SYDV Türkiye genelinde ilk 10'a girdi
Bingöl'ün Karlıova ilçesindeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Türkiye genelindeki 973 vakıf arasında 10'uncu sırada yer aldı. Başarıda emeği bulunan vakıf personeline Kaymakam Abdulselam Bıçak tarafından teşekkür belgesi verildi.
14.10.2026
18:11
Bingöl`de Şehir İçi Ulaşıma Zam: Tam Bilet 35 TL Oldu!
Bingöl'de Şehir İçi Ulaşıma Zam: Tam Bilet 35 TL Oldu!
Bingöl'de şehir içi toplu taşıma ücretleri 2026 yılı içerisinde üçüncü kez artırıldı. Şubat ayında 25 TL'ye, haziranda 28 TL'ye yükseltilen tam bilet ücreti, son zamla birlikte 35 TL'ye çıktı. Yılın başından bu yana tam biletteki artış yaklaşık yüzde 85'e ulaştı.
14.10.2026
12:57
12Bingölspor`un kupa maçı 27 Ekim`de
12Bingölspor'un kupa maçı 27 Ekim'de
Ziraat Türkiye Kupası 3. eleme turunda 12Bingölspor'un rakibi Corendon Alanyaspor oldu. Bingöl temsilcisi, 27 Ekim Salı günü saat 20.30'da Alanya Oba Stadyumu'nda tur bileti için sahaya çıkacak. Yeşil-beyazlılar, Süper Lig temsilcisi karşısında kupada yoluna devam etmeyi hedefliyor.
14.10.2026
11:15
Hüdayi Vakfı:
Hüdayi Vakfı: 'Toplumsal çürümeyi kabullenmiyoruz'
Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı, yayımladığı bildiride fon krizinden yolsuzluk ve torpile, eğitim sisteminden sanal kumara kadar birçok başlıkta sert eleştiriler yöneltti. 'Suçlular ve sorumlular hesap vermeden kimse güvenden söz edemez' diyen vakıf, kamu kurumlarına ve denetim mekanizmalarına çağrıda bulundu.
14.10.2026
10:33
Bingöl hangi takımı tutuyor?
Bingöl hangi takımı tutuyor?
Bingöl'de 12 Bingölspor dışında en çok hangi takım tutuluyor? 81 ili kapsayan araştırmada Bingöl'ün tercihi belli oldu. Peki, komşu illerde zirvede hangi takımlar var? Sonuçlarda dikkat çeken şehirler de var.
14.10.2026
10:07
Azerbaycan`daki başörtüsü baskısına tepki!
Azerbaycan'daki başörtüsü baskısına tepki!
Bingöl İslami Kardeşlik ve Dayanışma Platformu, Azerbaycan'da başörtüsü nedeniyle yaşandığı bildirilen mağduriyetlere tepki göstererek inanç özgürlüğünün korunması çağrısında bulundu. Platform, 'Başörtüsü suç değildir! İnanç özgürlüğü ayrıcalık değil, temel bir haktır' mesajını verdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın