KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Haziran 2025 Pazartesi
°C

‘Özel okulları geride bıraktı’

Çevre düzenlemesi, tartar zeminli sahası, çeşmesi, açık dersliği, çocuk oyun parkı ile özel okulları geride bırakacak bir görünümün sağlandığı Ankara Büyükşehir Belediyesi İlköğretim Okulu'nda sağlık eğitim için gerekli tüm detaylar sağlanmış durumda.

‘Özel okulları geride bıraktı’
01 ARALIK 2006 CUMA 11:47
0
1078
0
AA aa
Bingöl'de 1 Mayıs 2003 tarihinde meydana gelen depremin ardından Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan 16 derslikli okul, görünüm itibariyle bölgede birçok özel okulu geride bıraktı. Her geçen gün farklı yeniliklerin gerçekleştirildiği okulda yok yok…
‘Sadece kuru bir bahçe ve beton yapı okul değildir' zihniyetinin öne çıktığı Ankara Büyükşehir Belediyesi İlköğretim Okulu'nda neler mi yapıldı? İşte yapılanlar…
16x32 ebadında tartar zeminden oluşan standart basketbol ve voleybol sahası, sıcak havalarda 1 sınıfın ders görebileceği açık derslik (kamelya), öğrencilerin teneffüsler bahçede su içebilmeleri için mermer aksamlı çeşme, kaykay ve salıncaktan oluşan çocuk oyun parkı, öğrencilerin ve ailelerin dinlenebilecekleri banklar, modern çöp kutuları bulunuyor. Ayrıca okul bahçesi kilitli parke taşıyla yenilenip, kalan bölümler yeşil alan olarak düzenlendi. Bina etrafı mermerle yenilenip, bahçe duvarı üzerindeki korkuluklar 2 metre yükseltildi.
Özel okullarda bile bulunmayan bu özelliklerin oluşturulmasında finansmanlığı okulun adını aldığı Ankara Büyükşehir Belediyesi üstlendi.
Bin 136 öğrencinin eğitimini sürdürdüğü okulda yapılan yeniliklerin öğrenci psikolojisinde olumlu etkiler oluşturduğunu aktaran okul idarecileri; “Öğrencilerimiz, özel okullarda okuyan öğrencilere imrenerek bakmıyorlar. Çünkü onların bulunduğu ortam aranan tüm imkânlar bulunuyor. Açık derslik, çeşme, açık spor sahası bir öğrencinin arzusudur. Okulumuzda da bu imkânlar sağlanmış durumda” dediler.
Açık spor sahasının, çocuk oyun parkının sadece okul öğrencilerinin değil, çevredeki çocukların da hizmetinde olduğunu vurgulayan okul idarecileri, “Her türlü imkânı sunuyoruz. Dışardan gelen spor kıyafetini giyinmiş kişiler, sahada spor yapmak istediklerini söyledikleri zaman bizler onlara top da veriyoruz. Tek isteğimiz, sahanın amacına uygun kullanılması ve zarar verilmemesidir” diye konuştular.
Yapılan Hizmetlerin Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından finanse edildiğini vurgulayan okul idarecileri; “Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Melik Gökçek'e sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Buradaki öğrencilerimizin sağlıklı ve modern ortamlarda yetişmesi geleceğimize ışık tutmaktadır. Yapı ve çevre düzenlemesinde pek sıkıntımız kalmadı. Şuandaki çalışmalarımız, eğitim ve sportif alanlarda hedeflediğimiz başarıya ulaşma yönündedir” şeklinde konuştular.

bingol kent haber
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
23.06.2025
19:18
Bingöl`de yazla birlikte kâbus da başladı!
Bingöl'de yazla birlikte kâbus da başladı!
Gece yarısı motosikletleri bağırtanlar, son ses müzikle sokakları kolaçan edenler, yakınları evleniyor diye şehri ayağa kaldıranlar ve dahası…! Herkes rahatsız, herkes müdahale edilmesini bekliyorum ama ilgililer sessiz!
23.06.2025
18:15
Bingöl`de bir ‘Garip` isyan!
Bingöl'de bir 'Garip' isyan! 'Neden kimse ilgilenmiyor?'
Hava sıcaklıkları artınca köylünün isyanı da büyüdü. Sinek istilasına uğrayan köyde halk, çağrılarına sessiz kalınmasına tepki gösterdi: 'Sulama kanalları temizlenmiyor, ilaçlama yapılmıyor! Serzenişimize karşılık da verilmiyor!'
23.06.2025
17:18
Bingöl Elâzığ yolunda kaza! 2 yaralı
Bingöl Elâzığ yolunda kaza! 2 yaralı
Bingöl Elâzığ karayolunda taksi ile otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 2 kişi yaralandı.
23.06.2025
16:59
Hutbelerden ‘barış çağrısı` istediler
Hutbelerden 'barış çağrısı' istediler
DEM Parti heyeti Bingöl İl Müftülüğünü ziyaret etti. Ziyarette 'Dinin vereceği mesaj, barıştan başka bir şey olamaz' İl Eş Başkanı Ormangören, sohbetlerde, vaazlarda, hutbelerde barış vurgusu yapılması çağrısında bulundu ve ekledi; 'İslam'ın temel mesajı olan barışın bu sürecin ruhuna uygun şekilde toplumla buluşturulması, yaşamsal bir öneme sahiptir.'
23.06.2025
12:25
Bingöl`de 2025 Yılı Sulama Sezonu Başladı
Bingöl'de 2025 Yılı Sulama Sezonu Başladı
DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, Bingöl'de toplam 182 Bin 180 dekar tarım arazisinde yapılacak sulu tarım ile birlikte 2025 yılı birim fiyatlarıyla ülke ekonomisine yaklaşık 3 milyar lira katkı sağlanmasının hedeflendiğini belirtti.
23.06.2025
11:56
Lüks markaların koleksiyonları artık Bingöl`de üretilecek
Lüks markaların koleksiyonları artık Bingöl'de üretilecek
Artar Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Bingöllü İş İnsanı Mücahit Artar; 'Amerika'daki ofislerimizde, planlama ve organizasyonu İstanbul'daki merkezimizde, üretimi ise Bingöl'deki fabrikamızda gerçekleştireceğiz.'
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın