KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
08 Haziran 2025 Pazar
°C

’Özel sektör etkilenir mi’ diyen terörle aynı noktada

Teröre karşı ortak tavır için bir araya gelen sivil toplum kuruluşları, 'bedeli ne olursa olsun TSK'nın alacağı her kararın arkasında olacaklarını' açıkladı.

’Özel sektör etkilenir mi’ diyen terörle aynı noktada
23 EKİM 2007 SALI 10:01
0
859
0
AA aa
TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da, olası bir operasyonun özel sektörü nasıl etkileyeceğinin hesabını yapanların 'terörizmle aynı noktaya gelmiş olacağını' söyledi.

SİVİL toplum kuruluşları, "teröre karşı ortak tavır" için bir araya gelip, tam bir birlik ve beraberlik içinde bedeli ne olursa olsun, hükümetimizin ve Türk Silahlı Kuvvetlerimizin bu konuda alacağı her kararın sonuna kadar arkasında olacağız" derken, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "Sınır ötesi operasyondan Türk özel sektörünün nasıl etkileneceği" yönündeki endişelere sert tepki verdi. Hisarcıklıoğlu, "Milli birlik ve bütünlüğün hesabı yapılır mı" derken, bunu yapanların terörizmle ayrı noktaya gelmiş olacağını söyledi.

TEZKERE TAM DESTEK: Türkiye-AB Karma İstişare Komitesi (KİK) üyesi sivil toplum kuruluşları Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB), Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK), Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş), Hak-İş Konfederasyonu, Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu (KAMUSEN), Memur Sendikaları Konfederasyonu (MEMURSEN), Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK), Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD), Anadolu Aslanları İşadamları Derneği, Türkiye Barolar Birliği ve Türkiye İşadamları Sanayiciler Konfederasyonu terör konusunu ele almak üzere dün biraya geldi. TZOB Başkanı Şemsi Bayraktar tarafından okunan ortak bir açıklama yapan STK'lar, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) sınır ötesi harekat yapabilmesi için hükümete yetki veren tezkereye milletçe tam destek verildiğini vurguladı.

BAŞBAKAN İLE GÖRÜŞÜLECEK: Açıklamanın ardından TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ile soruları yanıtlayan Bayraktar, "sınır ötesi operasyon için askeri şartların oluşup oluşmadığına" ilişkin soruya, "Bunun takdirini hükümete bırakıyoruz" karşılığını verdi. Bayraktar, terörizm konusunda ekonomik önlemlerin neler olabileceğinin sorulmasına karşılık olarak da bu konudaki görüşlerini hükümete ifade edeceklerini ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı ziyaret edeceklerini kaydetti.

BÖYLE BİR HESAP YAPILMAZ: "Sınır ötesi operasyondan Türk özel sektörünün nasıl etkileneceği" şeklindeki soruyu yanıtlayan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ise, "Böyle bir hesap yapılamaz. Yapan terörizmle aynı noktaya gelmiş olur. Faturası ne olursa olsun. Milli beraberlik ve bütünlüğün hesabı yapılır mı? Böyle bir soru sormak bile yanlış" diye konuştu.

BEDELİ NE OLURSA OLSUN: "Bu terör örgütü ve onun gizli, dolaylı destekçisi olan dış ve iç odaklar iyi bilmelidirler ki Türkiye'yi bölmeye kimsenin gücü yetmeyecektir" denilen açıklamada ise, STK'ların verdiği destek şöyle anlatıldı: "Türk milleti artık sabrının sonuna gelmiş ve infial halinde. Birlik ve beraberlik içinde olan milletimiz oyunlara gelmeyecektir. Teröre ve destekçilerine en ağır darbenin vurulması için ne gerekiyorsa yapılmalı ve milletimizin beklentilerine cevap verilmeli. Milletimizin tamamını temsil eden sivil toplum kuruluşları olarak, tam bir birlik ve beraberlik içinde bedeli ne olursa olsun, hükümetimizin ve Türk Silahlı Kuvvetlerimizin bu konuda alacağı her kararın sonuna kadar arkasında olacağız."

Ateş ülkeyi yakıyor

Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan: Ateş sadece düştüğü yeri değil tüm ülkeyi yakıyor. Saldırı tezkerenin ne kadar önemli ve doğru olduğunu bir kez daha ortaya çıkardı. Şu anda elimizi kolumuzu bağlayacak bir şey yok. Onunla ilgili vize TBMM'den zaten alınmıştır. Tezkereyle ilgili bundan sonra talep Genelkurmay'dan gelecektir. Genelkurmay'ın bu konuda talebi doğrultusunda gereken yapılacaktır."

Teröre karşı tek vücutuz

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yalçıntaş: Türk milletinin birlik ve beraberliğine, içeride ve dışarıda sağladığı istikrar ve güvene yönelik bu saldırıların hedefine ulaşması mümkün değil. Devleti ve milleti ile bölünmez bir bütün olan Türkiye Cumhuriyeti, tek vücut olarak bu saldırılara karşı duracak kudret ve kararlılığa sahiptir. Vatandaşlarımızın teröre karşı mücadelede devletimize ve ordumuza karşı vereceği en önemli destek bundan sonra da sağduyulu, vakarlı ve soğukkanlı duruşu olacaktır.

'Şefkat seferberliği' yapalım

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Ömer Bolat: Acımız ve öfkemiz büyük, ancak bu tür terörist saldırılar karşısında itidal ve sağduyumuzu kaybetmemek, iç barış ve huzurumuzu korumak, askeri tedbirlerin yanı sıra, bölgesel kalkınmayı daha fazla hızlandırmak zorundayız. Teröre verilecek en anlamlı cevabın, birleşme ve birlikte hareket ederek bölücü terörün oyununu bozmaktır. Bölgedeki vatandaşlarımız ile kardeşliğimizi pekiştirmek için 'şefkat seferberliği' başlatmalıyız.

Bataklığı kurutalım

Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Mehmet Aslan: Artık hiç kimsenin tahammülü kalmamıştır. Türk Milleti olarak büyük bir kararlılıkla terörü bitirmek için mücadelemizi etkin bir şekilde sürdürmeliyiz. Tahriklere kapılmadan, dikkatli ve sağduyulu, bir şekilde hareket etmemiz gerekiyor. Terörle mücadelede hedef, sadece sivrisinekler olmamalı, sivrisineklerin barındığı bataklığın kurutulması için de tedbirler alınmalı."


Hürriyet
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
07.06.2025
21:59
Binler Çaytepe`de buluştu!
Binler Çaytepe'de buluştu!
Zıkte Aşireti'nin merhum lideri Eski Milletvekili Kazım Ataoğlu, Çaytepe Köyü'nde düzenlenen Mevlid-i Şerif programıyla anıldı. 2 bini aşkın kişinin katıldığı anlamlı buluşmada Aşiretin yeni lideri olarak ilan edilen İbrahim Ataoğlu, Zikte Aşireti'nin yüzyıllardır süregelen bir gönül bağı olduğunu vurguladı: 'Toprağa, mala, menfaate değil; sevgiye, sadakate, saygıya ve gönül birliğine dayanan bir yapımız var. En büyük gücümüz birbirimize olan bağlılığımızdır. Bu bayramla birlikte geleceğe daha umutla bakmak, bu birlikteliği kalıcı bir bayrama dönüştürmek istiyoruz.'
07.06.2025
21:58
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu! Takibe alınan otobüste yakalandı!
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu! Takibe alınan otobüste yakalandı!
Bingöl'de polis ekipleri tarafından yapılan çalışmada, 156 gram kokain ile yakalanan şüpheli, tutuklanarak cezaevine gönderildi.
07.06.2025
21:57
Kazayı telefon uygulaması 112`ye bildirdi
Kazayı telefon uygulaması 112'ye bildirdi
Bingöl-Diyarbakır karayolunda yoldan çıkan bir araç, takla attı. Araçta bulunan bir cep telefonunun kaza algılama programından 112'ye ihbar düşmesi sonucu bölgeye giden ekipler, ilk müdahalelerin ardından yaralıları hastanelere sevk etti.
07.06.2025
21:55
Bingöl-Elâzığ yolunda kaza! 2`si ağır 4 yaralı
Bingöl-Elâzığ yolunda kaza! 2'si ağır 4 yaralı
Kazayı gören diğer sürücülerin haber vermesi üzerine olay yerine sağlık, polis ve jandarma ekipleri sevk edildi.
06.06.2025
00:45
Bingöl Basın Konseyi kuruldu
Bingöl Basın Konseyi kuruldu
Bingöl'de gazetecilerin öncülüğünde 'Bingöl Basın Konseyi' kuruldu. Basının birleştirici gücünü ortaya koymayı hedefleyen konsey, yerel ve ulusal basın temsilcileriyle iş birliği içinde çalışarak kentin sosyal, kültürel ve ekonomik dinamiklerine katkı sunmayı planlıyor.
06.06.2025
00:43
Kazım Ataoğlu için Mevlid okutulacak
Kazım Ataoğlu için Mevlid okutulacak
Bingöl siyasetinde iz bırakanlar arasında yer alan Zıkte Aşireti Merhum Lideri Bingöl Eski Milletvekili Kazım Ataoğlu için 7 Haziran 2025 Cumartesi günü Çaytepe Köyü'nde Mevlid-i Şerif okutulacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın