KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
13 Eylül 2025 Cumartesi
°C

Özgecan son olsun!

Bingöllü İşadamı Ahmet Kararaslan, hunharca katledilen Özgecan Aslan'ın ölümünün ardından yaşananları ve kadına bakış açısına dair düşüncelerini kaleme aldı. İşte o yazı...

Özgecan son olsun!
17 ŞUBAT 2015 SALI 14:51
0
1824
0
AA aa

Özgecan'ı alçakça katledenlerin Türk, suni ve ırkçı bir partinin sempatizanı olması Özgecan'ın farklı bir mezhep ve etnisiteye mensup olması üzerinden ırkçı paylaşımların 90 yıllık akla hizmet ettiğini unutmamak gerekir.

Olaya basit mantıkla yaklaşıp ırkçı, ötekileştirişi, nefret içeren yorumlarla yönlendirme yapanların 90 yıllık inkârcı tekçi paradigmaya hizmet ettiklerini unutmayalım.

Egemenlerin iktidarının halklar tarafından yıkılmaması için basın yayın kurumlarının bu konularda neden tek vücut olduklarını ve idamı konuştuklarını sosyolojik gerçekleri neden gizlediklerini irdelemeliyiz.

Özgecan olayı üzerinden ırkçılık kokan nefret taşıyan paylaşımları reddedip gereken tepkileri göstermemiz gerekir.

Özgecan özelinde kadına şiddet konusunu siyah giyime indirgeyerek 90 yıllık paradigmaya hizmet etmeyelim. Son 30 yılda kamu görevlilerinin coğrafyamızda işledikleri tecavüz suçlarını ve sonuçlarını da unutmayalım.

Muhafazakâr kadınların orduevlerinden içeriye giremediklerini, kız çocuklarının üniversitelere sokulmadığını, modern kadınların kıyafetleri nedeniyle sorgulandıklarını da unutmayalım.

Hem siyah giyinelim, hem de sistemi sorgulamaktan geri durmayalım. Tüm mecralarda sesimizi yükseltip çoğalalım. Kadının 90 yıllık cumhuriyet tarihi boyunca Kemalist, laik Türkçülerin ve dinci Türkçülerin metası olmaktan kurtulamadığını bir kez daha görelim.

Modern batılı kadının seçme ve seçilme hakkından dem vuran Kemalist paradigmanın siyası çizgisi ile muhafazakâr kadını kullanan dinci çizginin kadını nasıl gördüğünü temsildeki oranları ile görmeyi pas geçmeyelim.

Her iki zihniyet de kadını üreten, karar alan, karar veren, yöneten, itiraz eden olarak görmemekte, erkeklerin egemenliğindeki yaşamın kenardaki süsü ve yeri geldiğinde kullanabilecek bir meta olarak görmektedir.

Cenneti kadınların ayağı altına seren İslamiyet'in hoşgörüsünden uzak açıklamalar ile gençlerin dinden uzaklaşmalarına neden olan sapkın zihniyetlere devleti idare edenlerin yeterli tepkiyi göstermediklerini üzülerek izliyoruz.

Meclis'te kadının temsiliyetine baktığımızda yüzde 11'lik bir oran karsımıza çıkmaktadır. Kadını karar alma yetkisinde görmeyen bir sistemin kadına şiddeti sorgulamasını ve sonuçlandırmasını beklemek abesle iştigaldir.

Kadın ana olabilmekte

Kadın eş olabilmekte

Kadın kardeş olabilmekte

Kadın aynı zamanda vali, belediye başkanı, bakan, yönetici, işkadını, komutan, amir olabildiğinde kimliği sorgulanmadığında özgürleşir ve kendi olur.

Özgecan son olsun,

Birlikte eşit koşullarda, eşit vatandaşlık temelinde, ölmeden, öldürmeden yaşamanın yollarını zorlamalıyız.

Kadına şiddet konusunda kandırmacalarla dolu açıklamaların yerine, kadının konumunu güçlendiren, şiddeti sonlandıran ortamın pratiğinin yaşanacağı günlerin yakınlaşması dileğiyle... Saygılar sunarım.

Ahmet KARAARSLAN
 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
12.09.2025
20:05
12Bingölspor Efrayim Bebek için tek yürek!
12Bingölspor Efrayim Bebek için tek yürek!
Karaköprü Belediyespor maçı bilet gelirlerinin tamamını SMA Tip-1 hastası 6 aylık Efrayim Gökalp'in tedavisi için bağışladığını duyuran ve toplam bağış miktarını 455 Bin 256 TL olarak açıklayan TFF 3. Lig temsilcimiz 12Bingölspor; '12 Bingölspor olarak söz veriyoruz: Bu mücadele, Efrayim bebeğimiz sağlığına kavuşana kadar devam edecek!' açıklamasında bulundu.
12.09.2025
19:46
Bingöl Kent Konseyi`nden Aile ve Sağlık Eğitimleri
Bingöl Kent Konseyi'nden Aile ve Sağlık Eğitimleri
Kent Konseyi Başkanlığı; 'Daha güçlü aileler, daha sağlıklı bireyler ve daha bilinçli bir toplum için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Şehrimize hep birlikte dokunmaya devam edeceğiz' açıklamasında bulundu.
12.09.2025
15:42
Bingöl Konteyner Kent`te sona doğru
Bingöl Konteyner Kent'te sona doğru
Konteyner Kentin altyapı yatırımını üstlenen Bingöl Belediyesi, sahadaki çalışmalarını yüzde 90 oranında tamamladı. Konteyner kentin donanımları Bingöl Valiliği ve AFAD tarafından karşılanacak.
12.09.2025
15:17
Bingöl`de
Bingöl'de 'Gazze için Dua' programı
HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Alpaya, katılımcılara teşekkür ederek, 'Sadece burada değil, gece ve seher vakitlerinde de ellerimizi Rabbimize açmaya devam edelim' çağrısında bulundu.
12.09.2025
15:02
Zıktê Sürkap`ta Atalay dönemi
Zıktê Sürkap'ta Atalay dönemi
Yeni Başkan Mehmet Atalay'ın, Zıktê aşiretinin birlik ve beraberliğini güçlendirmek, bölgesel kalkınmaya yönelik çalışmalar yürütmek ve gençlere yönelik projelere ağırlık vereceği belirtildi.
12.09.2025
14:55
‘Acaba` diye düşünürken denemeyi tercih etti, meyveyi su altında yedi
'Acaba' diye düşünürken denemeyi tercih etti, meyveyi su altında yedi
Bingöl'ün Genç ilçesinde Murat Nehri'nde farklı bir etkinliğe imza atan doğa tutkunu Vedat Avar, nehirde su altına dalarak meyve yedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın