KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
25 Aralık 2025 Perşembe
°C

Özgür-Der, 'Hidayet Öyküleri' konulu seminer gerçekleştirdi

Özgür-Der Bingöl Şubesinde Araştırmacı-Yazar Adem Özköse'nin sunumuyla 'Cennete Otostop: Hidayet Öyküleri' konulu seminer gerçekleştirildi.

Özgür-Der, `Hidayet Öyküleri` konulu seminer gerçekleştirdi
22 MAYIS 2022 PAZAR 19:53
3
1358
0
AA aa

Adem Özköse konuşmasına, “Dört sene Şam'da yaşadım. Şam'da mescitte namaz kılarken çeşitli insanlarla tanıştım. Bu insanların ortak özelliği İslamiyet ile tanışmaları ve Müslüman olmalarıydı. Ayrıca insanların hikâyelerini dinledikçe bu hikâyeler ilgimi çekmeye başladı. Ben de ilerleyen süreçte onları evime davet ettim ve sabaha kadar sohbetler ettik. Zamanla tüm bu konuşmaları, hikâyeleri ve öğrendiklerimi kaydetme kararı aldım ”diyerek başladı.

Ardından kitabının insanların hayatlarına ve kalplerine dokunduğunu ve bu tür geri dönüşleri aldıkça çok mutlu olduğunu söyleyen Özköse,“Bir kitap yazıyorsunuz ve bu kitabınız bir insanın hayatını değiştiriyor. Sizin vesilenizle Müslüman oluyor ve hayatı değişiyor. Bu çok güzel bir duygu. Cennet Otostop 1 kitabımı alan bir okuyucumun bana abisinin hayatı hakkında, onun kötü şeyler yaptığını, cezaevinde olduğunu, kitabımı okuduktan sonra ise abisine verdiğini ifade ederek anlatımda bulundu. Abisi ise kitabımı okuduktan sonra hayatını tümüyle değiştirmiş ve İslam üzere bir yol tutmuş yani bir insanın hayatının değişmesine vesile olmuşum. Bu da bana ayrı bir mutluluk veriyor” ifadelerini kullandı.

Cennete Otostop: Hidayet Öyküleri kitabını yazma serüvenine ise başlarda pek sıcak bakmadığını ancak ilk kitabına yönelik geri dönüşlerin kalbine dokunduğunu ifade eden Özköse, “Bir yazar için en önemli şey, yazdığı kitabın birilerinin kalbine dokunduğunu bilmesidir. Beni en çok mutlu eden şey bu duyguydu. Yazdığım kitap sayesinde birilerinin Müslüman olduğunu öğrenmek çok farklı bir duygu” diyerek ekledi.

Özköse, son olarak ise “kimisi papaz, kimisi ünlü bir müzisyen, kimisi misyoner, kimisi uyuşturucu satıcısıyken İslâm ile tanışmış, şereflenmiş bu kişilerle hidayet hikâyelerini konuştum ve bu röportajları yazılarıma dökerek çağdaş bir seyahatname olarak sunmaya çalıştım. Geçtiğim ve gezdiğim ülkelerdeki insanların ilginç hidayet öykülerini kaleme sizler için aldım. Umarım verimli olmuştur.” dedi ve sözlerini sonlandırdı.

Program soru-cevap ve imza etkinliğiyle sona erdi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
25.12.2025
18:43
Bingöl Basın Konseyi`nden Yedisu ve Karlıova ziyaretleri
Bingöl Basın Konseyi'nden Yedisu ve Karlıova ziyaretleri
Bingöl Basın Konseyi, Yedisu ve Karlıova ilçelerinde gerçekleştirdiği ziyaretlerle hem yerel basının sorunlarını masaya yatırdı hem de kurumsal iş birliğini güçlendirmeye yönelik kararlı mesajlar verdi.
25.12.2025
18:40
Bingöl`de tabanca ele geçirildi
Bingöl'de tabanca ele geçirildi
Bingöl'de polis ekipleri tarafından yapılan çalışmada bir adet tabanca ele geçirildi.
25.12.2025
18:02
Cezaevlerinden tahliyeler başladı
Cezaevlerinden tahliyeler başladı
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 11. Yargı Paketi kapsamında bazı hükümlülerin tahliye edilmeye başlandığını duyurdu. Tunç, 'Ceza İnfaz Kurumlarında hazırlıklar tamamlanmış olup bugün itibariyle düzenlemeden faydalanacak hükümlülerin işlemleri başlatılmıştır' dedi.
24.12.2025
22:38
LÖSEV`den Bingöl Üniversitesi`nde Anlamlı Etkinlik
LÖSEV'den Bingöl Üniversitesi'nde Anlamlı Etkinlik
LÖSEV'in 27. kuruluş yılı ve Lösemili Çocuklar Haftası kapsamında Bingöl Üniversitesi'nde düzenlenen etkinlikte, lösemiyle mücadelede farkındalık çağrısı yapıldı; kanser bilinci ve sağlıklı yaşam vurgusu öne çıktı.
24.12.2025
20:24
Meteoroloji`den Bingöl`e Yoğun Kar Uyarısı
Meteoroloji'den Bingöl'e Yoğun Kar Uyarısı
Sürücüler ve besiciler için kritik günler başlıyor! Bir diğer önemli uyarı ise sürücülere! Kış lastiği olmadan yola çıkılmaması istenirken, olası tipi ve buzlanma nedeniyle yollarda mahsur kalma riskine de dikkat çekildi.
24.12.2025
20:20
50 bin mahkûma tahliye yolu
50 bin mahkûma tahliye yolu
Kamuoyunda 'Covid-19 düzenlemesi' olarak anılan ve infaz indirimini içeren 27. madde kabul edildi. Deprem suçları ise pakete dahil edilmeyerek, deprem suçlularının infaz indiriminden faydalanılmasının önüne geçildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın