KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
25 Aralık 2025 Perşembe
°C

Özgürlük istemeyenler kaos istiyor

Memur-Sen Bingöl İl Başkanı Abdurrahman ENSARİ, anayasa değişikliğine rağmen başörtülü öğrencilerin üniversiteye girmesine engel olanların Türk Ceza Kanunu'nun birden fazla maddesinde karşılığı bulunan olağanüstü ciddi bir anayasal suç işlediği söyledi.

Özgürlük istemeyenler kaos istiyor
27 ŞUBAT 2008 ÇARŞAMBA 09:55
0
1087
0
AA aa
Rektörlerin, YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan tarafından yapılan ‘Yeni bir düzenlemeye gerek yok” açıklamasına rağmen, ‘Biz yasakçılığa devam ederiz' diyerek, açıkça anayasa ve öğrenim özgürlüğünü çiğnediğini belirten Ensari, “Anayasa herkesi bağlar. Kimsenin anayasa emrini uygulamam deme hakkı yoktur. Huzur ortamının sürdürülmesini bahane eden rektörler, ülkede kaos çıkarmaya çalışıyorlar” dedi.
Üniversitelerde başörtüsü yasağını sona erdiren Anayasal değişikliğinin Resmi Gazete'de yayınlanmasına rağmen, rektörlerin yasayı uygulamaması ile ilgili yazılı bir basın açıklaması yapan Memur-Sen Bingöl İl Başkanı Abdurrahman Ensari, kılık kıyafet zorlaması yapan ve eğitim hakkını engelleyen rektörlerin Türk Ceza Kanunu'nun 106. ve 112 maddesine göre suç işlediği belirtti.  Kanunda açıkça gösterilmemiş bir nedene dayanarak yükseköğretim hakkının engellenemeyeceğini vurgulayan Ensari, “Anayasa'nın dışında, ayrıca bir kanunî düzenlemeye gerek olduğu yönündeki açıklamalar hukukî dayanaktan yoksundur” diye konuştu.
Ensari sözlerine şöyle devam etti: "Başörtülü öğrencileri okula almayan rektörler anayasal olmayan, hukuktan ve mantıktan yoksun gerekçelerle mantık yürütmekte ve hak ihlaline sebep olmaktadırlar. Bu tür davranışta bulunanları hukuka uymaya davet ediyorum. Anayasa herkesi bağlar. Kimsenin ‘Anayasa değişikliğini uygulamam' deme hakkı yoktur. Yasağı uygulamaya devam eden ve özgürlük düşmanı olan bu rektörler, ülkede kaos çıkartmaya çalışmaktadırlar. Yasağı savunmaları Ayrıca yasayı uygulayan rektörlere de teşekkür ediyor, yanlarında olduğumuzu ifade etmek istiyorum. ”
Devleti ve ilgili kurumları, yasayı uygulamayan rektörlerle ilgili gerekeni yapmaya çağıran Ensari,  Anayasa'da kimsenin eğitim ve öğreniminin din, ırk ve giyiminden dolayı engellenemeyeceği emredildiğini, bunun gereğinin uygulanmasını istedi.
Başörtüsü sorununun Türkiye'de gerilim sebebi olmaktan çıkarılması gerektiğini kaydeden Ensari, “Böylelikle çocuklarımız en tabii eğitim haklarına kavuşacaklar ve Türkiye kendi dengesine dönecektir. O bakımdan Anayasa Mahkemesi'nin de bu doğrultuda hareket etmesi temenni ediyorum” şeklinde konuştu.
 

 




BingolOnline/Bingöl Kent Haber

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
24.12.2025
22:38
LÖSEV`den Bingöl Üniversitesi`nde Anlamlı Etkinlik
LÖSEV'den Bingöl Üniversitesi'nde Anlamlı Etkinlik
LÖSEV'in 27. kuruluş yılı ve Lösemili Çocuklar Haftası kapsamında Bingöl Üniversitesi'nde düzenlenen etkinlikte, lösemiyle mücadelede farkındalık çağrısı yapıldı; kanser bilinci ve sağlıklı yaşam vurgusu öne çıktı.
24.12.2025
20:24
Meteoroloji`den Bingöl`e Yoğun Kar Uyarısı
Meteoroloji'den Bingöl'e Yoğun Kar Uyarısı
Sürücüler ve besiciler için kritik günler başlıyor! Bir diğer önemli uyarı ise sürücülere! Kış lastiği olmadan yola çıkılmaması istenirken, olası tipi ve buzlanma nedeniyle yollarda mahsur kalma riskine de dikkat çekildi.
24.12.2025
20:20
50 bin mahkûma tahliye yolu
50 bin mahkûma tahliye yolu
Kamuoyunda 'Covid-19 düzenlemesi' olarak anılan ve infaz indirimini içeren 27. madde kabul edildi. Deprem suçları ise pakete dahil edilmeyerek, deprem suçlularının infaz indiriminden faydalanılmasının önüne geçildi.
24.12.2025
16:57
12 Bingölspor Cephesinde Disiplin Gündemi
12 Bingölspor Cephesinde Disiplin Gündemi
Tartışmaların gölgesinde kalan Silifke Belediyespor–12 Bingölspor karşılaşmasının ardından disiplin süreci başladı; kulüp, başkan Özturan ve bir futbolcu PFDK'ya sevk edildi.
24.12.2025
16:36
Bingöl`deki silahlı saldırı olaylarıyla ilgili 2 şüpheli tutuklandı
Bingöl'deki silahlı saldırı olaylarıyla ilgili 2 şüpheli tutuklandı
Bingöl'de meydana gelen iki ayrı silahlı saldırı olayıyla ilgili gözaltına alınan ve işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheliler, tutuklanarak cezaevine gönderildi.
24.12.2025
16:34
Hayatını kaybeden Uzman Çavuş Arı, son yolculuğuna uğurlandı
Hayatını kaybeden Uzman Çavuş Arı, son yolculuğuna uğurlandı
Kuzey Irak harekât alanında görev yapan ve hayatını kaybeden Piyade Uzman Çavuş Taner Arı, memleketi Bingöl'de son yolcuğuna uğurlandı
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın