KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
30 Haziran 2026 Salı
°C

Özgürlük istemeyenler kaos istiyor

Memur-Sen Bingöl İl Başkanı Abdurrahman ENSARİ, anayasa değişikliğine rağmen başörtülü öğrencilerin üniversiteye girmesine engel olanların Türk Ceza Kanunu'nun birden fazla maddesinde karşılığı bulunan olağanüstü ciddi bir anayasal suç işlediği söyledi.

Özgürlük istemeyenler kaos istiyor
27 ŞUBAT 2008 ÇARŞAMBA 09:55
0
1172
0
AA aa
Rektörlerin, YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan tarafından yapılan ‘Yeni bir düzenlemeye gerek yok” açıklamasına rağmen, ‘Biz yasakçılığa devam ederiz' diyerek, açıkça anayasa ve öğrenim özgürlüğünü çiğnediğini belirten Ensari, “Anayasa herkesi bağlar. Kimsenin anayasa emrini uygulamam deme hakkı yoktur. Huzur ortamının sürdürülmesini bahane eden rektörler, ülkede kaos çıkarmaya çalışıyorlar” dedi.
Üniversitelerde başörtüsü yasağını sona erdiren Anayasal değişikliğinin Resmi Gazete'de yayınlanmasına rağmen, rektörlerin yasayı uygulamaması ile ilgili yazılı bir basın açıklaması yapan Memur-Sen Bingöl İl Başkanı Abdurrahman Ensari, kılık kıyafet zorlaması yapan ve eğitim hakkını engelleyen rektörlerin Türk Ceza Kanunu'nun 106. ve 112 maddesine göre suç işlediği belirtti.  Kanunda açıkça gösterilmemiş bir nedene dayanarak yükseköğretim hakkının engellenemeyeceğini vurgulayan Ensari, “Anayasa'nın dışında, ayrıca bir kanunî düzenlemeye gerek olduğu yönündeki açıklamalar hukukî dayanaktan yoksundur” diye konuştu.
Ensari sözlerine şöyle devam etti: "Başörtülü öğrencileri okula almayan rektörler anayasal olmayan, hukuktan ve mantıktan yoksun gerekçelerle mantık yürütmekte ve hak ihlaline sebep olmaktadırlar. Bu tür davranışta bulunanları hukuka uymaya davet ediyorum. Anayasa herkesi bağlar. Kimsenin ‘Anayasa değişikliğini uygulamam' deme hakkı yoktur. Yasağı uygulamaya devam eden ve özgürlük düşmanı olan bu rektörler, ülkede kaos çıkartmaya çalışmaktadırlar. Yasağı savunmaları Ayrıca yasayı uygulayan rektörlere de teşekkür ediyor, yanlarında olduğumuzu ifade etmek istiyorum. ”
Devleti ve ilgili kurumları, yasayı uygulamayan rektörlerle ilgili gerekeni yapmaya çağıran Ensari,  Anayasa'da kimsenin eğitim ve öğreniminin din, ırk ve giyiminden dolayı engellenemeyeceği emredildiğini, bunun gereğinin uygulanmasını istedi.
Başörtüsü sorununun Türkiye'de gerilim sebebi olmaktan çıkarılması gerektiğini kaydeden Ensari, “Böylelikle çocuklarımız en tabii eğitim haklarına kavuşacaklar ve Türkiye kendi dengesine dönecektir. O bakımdan Anayasa Mahkemesi'nin de bu doğrultuda hareket etmesi temenni ediyorum” şeklinde konuştu.
 

 




BingolOnline/Bingöl Kent Haber

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
30.06.2026
00:09
Berdibek`in ziyareti umutlandırdı, Özturan son noktayı koydu:
Berdibek'in ziyareti umutlandırdı, Özturan son noktayı koydu: 'Artık yokum'
AK Parti Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek'in, 12Bingölspor'un eski Kulüp Başkanı Mehmet Engin Özturan'ı yeniden göreve dönmesi için ziyaret etmesi, spor camiasında umut oluşturdu. Ancak Bingöl Online'a konuşan Özturan, dönüş ihtimalini kesin ifadelerle reddetti.
30.06.2026
00:08
Bingöl`de iki yılanın dişi mücadelesi kamerada
Bingöl'de iki yılanın dişi mücadelesi kamerada
Bingöl Fotoğraf ve Sinema Derneği Başkanı Kenan Nihat Elçi, halk arasında 'Çukurbaşlı kara yılanı' olarak bilinen iki erkek yılanın dişi için verdiği mücadeleyi görüntüledi. Elçi, mücadele sırasında her iki yılanın da boyun kısmında yaralanmalar oluştuğuna dikkat çekti ve vatandaşları uyardı!
30.06.2026
00:07
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu: 1 kişi tutuklandı
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 1 kişi tutuklandı
Bingöl'de narkotik ekiplerinin düzenlediği operasyonda 54 gramdan fazla esrar ile 9 kök kenevir ele geçirildi. Gözaltına alınan 2 şüpheliden biri tutuklanırken, diğeri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
30.06.2026
00:06
Bingöl`ü KKTC Gayrimenkul Zirvesi`nde temsil etti
Bingöl'ü KKTC Gayrimenkul Zirvesi'nde temsil etti
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Girne kentinde düzenlenen Gayrimenkul Zirvesi'ne katılan Tüm Emlakçılar Derneği Bingöl Başkanı Serhat Bukan, zirvede edinilen bilgi ve deneyimleri Bingöl'deki emlak sektörü temsilcileriyle paylaşacaklarını belirterek, sektörün daha güçlü ve kurumsal bir yapıya kavuşması için çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi.
30.06.2026
00:05
Genç`te Etüt Merkezi ve Halk Kütüphanesi için ilk kazma vuruldu
Genç'te Etüt Merkezi ve Halk Kütüphanesi için ilk kazma vuruldu
Genç Belediyesi'nin ilçeye kazandıracağı Etüt Merkezi ve Halk Kütüphanesi Projesi'nde yapım çalışmaları başladı. Yaklaşık 400 öğrenci kapasiteli merkezin, 2026-2027 eğitim öğretim dönemine yetiştirilmesi hedefleniyor.
30.06.2026
00:04
Trafik sigortasında yeni dönem yarın başlıyor!
Trafik sigortasında yeni dönem yarın başlıyor!
Zorunlu trafik sigortasında hasar, onarım ve tazminat süreçlerini baştan sona değiştirecek yeni düzenleme 1 Temmuz itibarıyla yürürlüğe giriyor. Araç değer kaybı başvuruları otomatik yapılacak, orijinal parça kullanımına yeni kurallar getirilecek, ağır hasarlı araçlar ve kaza yerini terk eden sürücüler için daha sıkı uygulamalar devreye alınacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın