KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
11 Ağustos 2025 Pazartesi
°C

Özsoy: Yüzde 77 engelli olan biri tutuklandı

HDP Bingöl Milletvekili Hişyar Özsoy; 'İzmir'deki operasyonda 29 kişi tutuklanmış, tutuklananlar arasında yüzde 77 oranında engelli olan 30 yaşında olan Ufuk Kişin de bulunuyor. Yüzde 77 engelli raporu olan bir vatandaşın tutuklanmasını insan hakları hukuku ve İslam hukuku açısından nasıl izah ediyorsunuz!

Özsoy: Yüzde 77 engelli olan biri tutuklandı
28 ARALIK 2017 PERŞEMBE 20:56
5
3079
4
AA aa

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Bingöl Milletvekili Hişyar Özsoy, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'e, 19 Aralık tarihinde gözaltına alınan ve yüzde 77 engelli raporu olan Bingöllü Ufuk Kişin'in tutuklanmasının anayasaya aykırı olduğunu belirterek, soru önergesi verdi.

Özsoy, sunduğu önergede şu ifadelere yer verdi: “İzmir'de 19.12.2017 tarihinde yapılan operasyonda 50'den fazla vatandaş gözaltına alınmış, 29 kişi tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Tutuklananalar arasında Bingöllü olan Nurali (56) ve Fidan Kişin (53) ile oğulları Ufuk Kişin (30) de vardı. Bu tutuklamaların hukuksuz olup olmadığı bir yana, Ufuk Kişin'in yüzde 77 oranında vücut fonksiyonlarını kaybettiği ve engelli olduğuna dair sağlık raporu bulunmaktadır. Avukatları Ufuk Kişin'in bir refakatçi olmadan yaşamsal ihtiyaçlarını karşılayamayacağını, yüksek oranda engelli raporu bulunan biri kişi için tutuklama kararının hukuki olmadığını ısrarla ifade etmiştir. Devamla, avukatlar böylesi bir durumda tutuklamanın en son tedbir olması gerektiği ve Ufuk Kişin'in delilleri yok etme gibi bir durumunun olmadığı; Kişin'in suç işlediğine dair bir kanaat varsa bile en fazla adli denetimle serbestlik uygulanması gerektiğini vurgulamışlardır. Yüzde 77 engelli raporu olan bir vatandaşın tutuklanmasını insan hakları hukuku ve İslam hukuku açısından nasıl izah ediyorsunuz? Bu tutuklamanın “terörle mücadeleye” nasıl bir katkısı vardır? Ufuk Kişin ve benzer durumda olan yüzlerce hasta tutuklu ve hükümlünün evrensel insan hakları hukukuna riayet edilerek serbest bırakılması için Bakanlığınızın herhangi bir girişim oldu mu veya olacak mı? Şimdiye kadar herhangi bir girişiminiz olmadıysa, bunun sebebi nedir?”

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_21176)
29 Aralık 2017 Cuma 11:31
örgüt genellikle kimsenin şüphe duymadı engelli şahısları kullanır. Çok tehlikelidirler, BİNGÖLDE ÖYLELERİ ÇOKTUR, ADETA ÖRGÜTÜ YÖNETİRLER.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_21187)
29 Aralık 2017 Cuma 14:27
@Misafir Kullanıcı Ne yaptın öyle? nerdeyse bingöl de engelliler terör örgütü var diyeceksin acilen a haber izlemeyi bırakmalısın bay stratejik.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_21172)
29 Aralık 2017 Cuma 11:10
Kuyruğu olduğunuz CHP'ye öncelikle bu ülkenin İSLAM ÜLKESİ olduğunu kabul ettirin sonra İSLAM'a hesap sorun.

YÖNETİM, LAİK ama işlenen suçlar İSLAM'a mal ediliyor. Tam bir CHP LAİKLİĞİ KAFASI...
Misafir Kullanıcı (@Misafir_21170)
29 Aralık 2017 Cuma 11:01
Sayın vekil neden tutuklandı izahatı varmı yani özürlü oldumu insan öldürme devlete ihaneti mubahmı olmalı bu ne çirkin cahalet sözler böğle birde parlamentersiniz sizi allah bildiği gibi yapsın
Misafir Kullanıcı (@Misafir_21192)
29 Aralık 2017 Cuma 15:24
@Misafir Kullanıcı Ufuk şu an cezaevinde olduğunu bile idrak edemeyecek kadar zihinsel anlamda da engelli, vicdanınız kurusun
Misafir Kullanıcı (@Misafir_21148)
29 Aralık 2017 Cuma 00:48
Engelliyse ne işi var illagal işlerde
11.08.2025
00:01
Bingöl`de otomobil ata çarptı: 2 yaralı
Bingöl'de otomobil ata çarptı: 2 yaralı
Bingöl'de otomobilin ata çarpması sonucu meydana gelen kazada, 2 kişi yaralandı.
10.08.2025
23:59
Bakan Göktaş `Terörsüz Türkiye Kardeşlik Sofrası`nda
Bakan Göktaş 'Terörsüz Türkiye Kardeşlik Sofrası'nda
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Bingöl'deki şehit yakınları ve gazilerle 'Terörsüz Türkiye Kardeşlik Sofrası' buluşmasında, 'Birlik, beraberlik, dayanışma ve kardeşliğin ön planda olduğu ve birlikte daha güçlüyüz mesajını vererek, terörden arınmış bir Türkiye istiyoruz. Güçlü bir Türkiye'nin de anahtarı budur' dedi.
10.08.2025
23:56
Bakan Göktaş Bingöl`de gönül elçileriyle buluştu
Bakan Göktaş Bingöl'de gönül elçileriyle buluştu
Gönül Elçileri Projesi ile Koruyucu Aile Modelinin daha da güçlendirdiklerini belirten, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş; 'Bu projeyle bugün 8 bin 923 ailemizde 10 bin 661 çocuğumuza umut dolu bir gelecek sunuyoruz. Bingöl'de ise 52 ailemiz 67 çocuğumuza sevgi ve merhamet dolu bir liman oluşturuyor' dedi.
10.08.2025
23:36
Bakan Göktaş, Bingöl`de nikah şahitliği yaptı
Bakan Göktaş, Bingöl'de nikah şahitliği yaptı
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Bingöl'de 'Evlenecek Gençlerin Desteklenmesi Projesi'nden yararlanan genç çiftin nikah şahidi oldu.
08.08.2025
19:06
Bingöl`de Çocuk Nörolojisi Polikliniği Açılıyor
Bingöl'de Çocuk Nörolojisi Polikliniği Açılıyor
Bingöl Devlet Hastanesi bünyesinde ilk kez açılacak olan Çocuk Nörolojisi Polikliniği, 11 Ağustos 2025 Pazartesi itibariyle hasta kabulüne başlayacak.
08.08.2025
18:43
Bingöl İŞKUR açıkladı! 500 kişi alınacak
Bingöl İŞKUR açıkladı! 500 kişi alınacak
Bingöl Valiliği ve 7 ilçe kaymakamlığı uhdesinde çalıştırılacak kişiler için başvurular 11-15 Ağustos 2025 tarihleri arasında İŞKUR İl Müdürlüğü, İŞKUR e-şube, e-Devlet ve ALO-170 iletişim hattı üzerinden alınacak. İşte başvuru detayları ve noter kurası tarihi ile çalışma süresine dair detaylar…
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın