KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
29 Ağustos 2026 Cumartesi
°C

Özsoy'dan usulsüzlük vurgusu

2011 yılında yapımına başlanan ve kısa sürede bozulan Kervansaray-Kurudere Köyü arasında yola ilişkin soru önergesi veren Özsoy, “Yolun bu kadar kısa sürede kullanılamaz hale gelmesi ihaleyi alan firma hakkında çok ciddi eksikliklere ve usulsüzlüklere işaret etmektedir” dedi.

Özsoy`dan usulsüzlük vurgusu
05 NİSAN 2016 SALI 02:26
0
1513
0
AA aa

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Bingöl Milletvekili Hişyar Özsoy, Kervansaray-Kurudere köyü arasındaki karayoluna ilişkin TBMM'ye soru önergesi verdi.

Sorularının İçişleri Bakanı Efkan Ala tarafından cevaplandırılması isteyen Özsoy, “Yapımına 2011'de başlanan Kervansaray-Kurudere köyü arasındaki yolun yapımına 2012-2013-2014 yıllarında parçalar halinde devam edilmiştir. Fakat yolda her yıl yapılan bölüm bir sonraki yıl kılcal çatlaklar daha sonrasında ise büyük çatlaklar oluşturarak yolun dağılmasına sebep olmuştur. Sonuç olarak, 2011 yılında yapılmaya başlanan yol şu anda tamamen bozulmuş haldedir. Söz konusu yol çok pahalı ve sağlam bir yöntem olan B.S.K.(Bitümlü Sıcak Karışım) kullanılarak yapılmış ve sathi kaplama ile asfaltlanan yolların aksine 40-50 gibi uzun yıllar bozulmadan kullanılabilir olmasına rağmen yolun bu kadar kısa sürede kullanılamaz hale gelmesi ihaleyi alan firma hakkında çok ciddi eksikliklere ve usulsüzlüklere işaret etmektedir. Yolda yaşanan çatlamaların hatalı imalat, yetersiz bitüm, kalitesiz silindiraj, bozuk temel tabakası, kalitesiz aprega kullanılması, karışımların hatalı olması, karışımlardaki dizayn oranlarının yanlış olması, katlar arası yeterince emisyon atılmadığı ve benzeri sebeplerden dolayı oluştuğu tespit edilmiştir.  Buna ek olarak, usulen B.S.K ile yapılacak yolların ihale aşamasında teknik şartname hazırlanırken yüklenici firmalarda B.S.K ehliyet ve liyakat sahibi olma şartı aranır buna ek olarak yüklenici firma teminat olarak daha önceden B.S.K ile yaptığı 50-100km'lik bir yolu örnek göstermek zorundadır.  2011 yılında Kervansaray kavşağından itibaren yapımına başlanan yol hâlihazırda bu kadar sorunlu iken 2013 yılında ihalesi yapılan Karakoçan-Bingöl yolunun aynı firmaya verildiğine dair iddialar ise usulsüzlük iddialarını güçlendirmektedir” dedi.

Özsoy, şu soruların cevaplandırılmasını istedi;

1.       İşi yüklenen firma hangisidir ve nerede ne kadar B.S.K'lı yol yapmıştır ve bu yolların son durumu nedir? Bu firmanın Bingöl ilinde aldığı bütün ihaleler ve bu ihalelerin bedelleri nelerdir? B.S.K işlerinin küçük bölümler halinde ihale edilmek sureti ile hep söz konusu aynı firmaya verildiğine yönelik iddialar hakkında her hangi bir soruşturma başlatılmış mıdır?

2.       Söz konusu firmada teknik elaman olarak görevlendirilmesi gereken ve mevcut mühendis sayısı kaçtır? Çalışan bu mühendisler arasında maden ve jeoloji mühendisi var mıdır?

3.       Kervansaray-Karakoçan arası B.S.K'lı yol işini yapan firmanın gerekli teknik donanıma sahip olup olmadığı denetlenmiş midir? Söz konusu yol yapımında il özel idaresince görevli kılınıp yolu teslim alan teknik komisyon raporunda mevcut sıkıntılara  değinilmiş midir? Komisyonun teslim alma sürecine ilişkin başlatılmış herhangi bir idari ve hukuki soruşturma var mıdır?

4.       Yolda çok kısa bir süre zarfında oluşan bozulmalara dair yüklenici firma hakkında herhangi bir hukuki ve idari soruşturma başlatılmış mıdır? Bu soruşturmalar neticesinde firma ne tür bir yaptırıma tabi tutulmuştur?

5.       2011 yılında yüklendiği işin uygulanmasında çok ciddi sorunlar çıkmasına rağmen 2012-2013-2014'te aynı firmaya başka B.S.K işleri verilmesi suretiyle yapılan ciddi usulsüzlük hakkında Bakanlığınız tarafından başlatılmış herhangi bir idari ve hukuki soruşturma var mıdır?

6.       Elazığ, Malatya, Erzurum, Muş, Ağrı, Bitlis gibi çevre illerimizde aynı şekilde B.S.K ile yapılan yollarda şimdiye kadar hiçbir hasar oluşmaz iken Bingöl ilinde yapılan B.S.K'lı yollarda bu kadar çok problem yaşanması hususunda başlatılan herhangi bir soruşturma var mıdır?

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
29.08.2026
04:09
Bingöl`de 647 kişiye iş fırsatı! Başvurular 31 Ağustos`ta
Bingöl'de 647 kişiye iş fırsatı! Başvurular 31 Ağustos'ta
İŞKUR ile Milli Eğitim Müdürlükleri iş birliğinde düzenlenecek Toplum Yararına Programlar kapsamında Bingöl genelinde 457 temizlik personeli ve 190 bahçe görevlisi olmak üzere toplam 647 kişi istihdam edilecek. Başvurular 31 Ağustos-4 Eylül 2026 tarihleri arasında alınacak.
29.08.2026
04:07
Ulya-Der, Bingöl`de görkemli törenle açıldı
Ulya-Der, Bingöl'de görkemli törenle açıldı
Bingöl'de yardımlaşma, dayanışma ve sosyal destek alanlarında faaliyet göstermek amacıyla kurulan Ulya-Der, yoğun katılımla hizmete açıldı. Açılışta dernek üyelerince SMA hastası Efrayim bebeğin tedavisi için toplanan 161 bin TL'lik bağış da kampanya yürütme kuruluna teslim edildi.
29.08.2026
04:05
Bingöl Balı Türkiye yollarında tanıtılıyor
Bingöl Balı Türkiye yollarında tanıtılıyor
Bingöl Balı Üreticileri Birliği Başkanı Bilal Salcı'nın çağrısına seyahat firmaları ve düğün salonlarından destek geldi. Has Bingöl ve Cesur Bingöl otobüslerinde dijital ekran ve anonslarla Bingöl Balı tanıtılacak.
29.08.2026
04:05
Korlaelçi: `Eşit ve özgür eğitim için sözümüzü büyütüyoruz`
Korlaelçi: 'Eşit ve özgür eğitim için sözümüzü büyütüyoruz'
Ankara'da düzenlenen 6. Demokratik Eğitim Kurultayı'na katılan Eğitim Sen Bingöl Şube Başkanı Murat Korlaelçi, eşit, özgür, laik, bilimsel, anadilinde ve demokratik eğitim mücadelesinin önemine dikkat çekti.
29.08.2026
04:03
Bingöl`de zincirleme kaza!
Bingöl'de zincirleme kaza!
Solhan'da otomobil, traktör ve 2 minibüsün karıştığı kazada yaralanan olmazken, araçlarda maddi hasar meydana geldi.
29.08.2026
04:02
Düğünden ölüme… Dört can toprağa verildi
Düğünden ölüme… Dört can toprağa verildi
Genç'te düğünden dönen hafif ticari aracın uçuruma yuvarlanması sonucu hayatını kaybeden 2'si çocuk 4 kişi, gözyaşları arasında son yolculuklarına uğurlandı. Kazada yaralanan 5 kişinin hastanelerdeki tedavisi sürüyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın